Bitcoin: Ρεκόρ 19 μηνών πάνω από τα 40.000 δολάρια με προσδοκία για έγκριση του ETF και μειώσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ρεκόρ 19 μηνών πάνω από τα 40.000 δολάρια με προσδοκία για έγκριση του ETF και μειώσεις επιτοκίων
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% τη Δευτέρα στην Ασία σε υψηλό 19 μηνών και διαπραγματεύτηκε έως και στα 41.520 δολάρια.

Πάνω από το όριο των 40.000 δολαρίων βρέθηκε το bitcoin για πρώτη φορά φέτος τη Δευτέρα στις συναλλαγές της Ασίας, καθώς ενισχύθηκε από την προσδοκία έγκρισης ενός bitcoin ETF και τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% τη Δευτέρα στην Ασία σε υψηλό 19 μηνών και διαπραγματεύτηκε έως και στα 41.520 δολάρια, με βάση τα στοιχεία της Coin Metrics. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022 που το bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, σύμφωνα με το LSEG. Το bitcoin έχει πλέον αυξηθεί περισσότερο από 145% από την αρχή του έτους.

Αυτό έρχεται μετά από σκάνδαλα που συγκλόνισαν την αγορά, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Τον περασμένο μήνα, ο ιδρυτής της FTX, Bankman-Fried, κρίθηκε ένοχος και για τις επτά ποινικές κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του σχετικά με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του.

«Τώρα που τα 40.000 δολάρια επετεύχθησαν και πάλι για πρώτη φορά σε σχεδόν 19 μήνες, τα 48.000 και 52.000 δολάρια φαίνονται να είναι οι επόμενες σημαντικές ‘γραμμές στην άμμο’», δήλωσε στο CNBC ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Nexo.

Το CNBC δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ότι αξιωματούχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Grayscale, BlackRock και Nasdaq. Σε ένα υπόμνημα της, η SEC είπε ότι συναντήθηκε με την Grayscale την Πέμπτη σχετικά με την πιθανή μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust σε ETF. Η SEC είχε μπλοκάρει προηγουμένως αυτήν την κίνηση, αλλά η Grayscale αμφισβήτησε αυτήν την απόφαση στο δικαστήριο και κέρδισε.

Το γεγονός ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στην αγορά ότι το ETF bitcoin μπορεί τελικά να εγκριθεί, ανεβάζοντας την τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας την 1η Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση των επιτοκίων αυτή τη στιγμή και ότι η κεντρική τράπεζα θα «κρατήσει περιοριστική πολιτική» έως ότου είναι σίγουροι ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει σταθερά στο 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε νέα ρεκόρ ωθεί η γεωπολιτική αστάθεια - Ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια

ΤΑΙΠΕΔ: «Στρωμένο χαλί» για placement στη HeleniQ Energy και IPO σε ΔΑΑ – Το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές

Ρεύμα: Τι δείχνουν τα αποκαλυπτήρια των πράσινων τιμολογίων – Η εικόνα για τις χρεώσεις Ιανουαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider