Συμφωνία SEC - Binance για να μην «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών πελατών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία SEC - Binance για να μην «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών πελατών
Η Binance χαρακτήρισε την ενέργεια «απογοητευτική» και είπε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί την πλατφόρμα της «σθεναρά».

H Binance.US έφτασε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να διασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών πελατών θα παραμείνουν στις ΗΠΑ και δεν θα «παγώσουν», μέχρι να επιλυθεί μια αγωγή που κατατέθηκε αυτόν τον μήνα από τη ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με το σύμφωνο που ανακοινώθηκε το Σάββατο, η Binance Holdings, η BAM Management US, η BAM Trading Services και ο ιδρυτής της, Zhao θα επαναπατρίσουν τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της Binance.US, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Binance.US απαγορεύεται να δαπανά εταιρικά περιουσιακά στοιχεία εκτός από την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της επιχείρησής της και οι πελάτες των ΗΠΑ επιτρέπεται να κάνουν αγορές από την πλατφόρμα, σύμφωνα με τη διαταγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Η SEC στις 5 Ιουνίου μήνυσε την Binance, τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Changpeng Zhao και τον διαχειριστή της Binance.US, ισχυριζόμενη ότι η Binance διόγκωσε τεχνητά τους όγκους συναλλαγών της, εκτρέποντας κεφάλαια πελατών και παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς και παραβίαση των κανόνων γύρω από τους τίτλους. Η Binance χαρακτήρισε την ενέργεια «απογοητευτική» και είπε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί την πλατφόρμα της «σθεναρά».

Οι επενδυτές έχουν βρεθεί σε εγρήγορση για τα crypto των ανταλλακτηρίων μετά την κατάρρευση του FTT, του νομίσματος του FTX, που συνέβαλε στην κατάρρευση του τελευταίου. Ο εκπρόσωπος της Binance είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στο ανταλλακτήριο «υποστηρίζονται όλα 1:1» και ότι μπορεί πάντα να ανταποκριθεί σε αιτήματα ανάληψης «επειδή διαχειριζόμαστε ένα πολύ απλό επιχειρηματικό μοντέλο - κρατάμε περιουσιακά στοιχεία σε απόθεμα και παράγουμε έσοδα από χρεώσεις συναλλαγών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον πρώην CEO της Google το «ορφανό» superyacht Alfa Nero για 67,6 εκατ. δολάρια

Τράπεζες: Ενεργητικό 35 δισ. ευρώ εκτός Ελλάδος – Κέρδη 380 εκατ. ευρώ από τις θυγατρικές εξωτερικού

Για 3 δισ. δολάρια πουλάει τις μετοχές του στους Σάρλοτ Χόρνετς ο Τζόρνταν

gazzetta
gazzetta reader insider insider