Crypto: H Circle έχει κεφάλαια 3,3 δισ. δολαρίων στην Silicon Valley Bank που έγιναν... καπνός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: H Circle έχει κεφάλαια 3,3 δισ. δολαρίων στην Silicon Valley Bank που έγιναν... καπνός
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γίγαντας των stablecoin κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε αναταραχή.

Ο γίγαντας των stablecoin κρυπτονομισμάτων της Circle Internet Financial έκανε γνωστό ότι 3,3 δισ. δολάρια από τα αποθέματα USD Coin- από ένα σύνολο 40 δισ. δολαρίων ΗΠΑ που κατέχει- παραμένουν στη Silicon Valley Bank, η οποία κατέρρευσε σε μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές χρεοκοπίες στην ιστορία των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Το USD Coin αποσπάστηκε από τον δεσμό του με το δολάριο που παρακολουθούσε στενά, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην έκθεσή του στη Silicon Valley Bank. Η τιμή του USD Coin, το οποίο διαπραγματεύεται με το δείκτη USDC, παρέμεινε κάτω από το $1, υποχωρώντας στα 0,9850 δολάρια το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη. Τα σταθερά νομίσματα όπως το USD Coin προορίζονται να διατηρήσουν μια σύνδεση 1 προς 1 με περιουσιακά στοιχεία υψηλής ρευστότητας όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ. Με κυκλοφορία περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το crypto της Circle είναι δεύτερο, μόνο μετά το USDT της Tether.

Η Circle κατείχε περίπου 8,7 δισ. δολάρια σε μετρητά σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Silicon Valley Bank στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε νωρίτερα τον Μάρτιο. Η Circle διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών της σε ένα ταμείο χρηματαγοράς που διαχειρίζεται η BlackRock και επενδύει σε ομόλογα τριών μηνών και μετρητά. Τα υπόλοιπα από αυτά τα αποθεματικά, που αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου, διατηρούνται στις τράπεζες της New York Mellon, Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, Signature Bank και Silicon Valley Bank.

Η Noelle Acheson, η οποία γράφει newsletter για κρυπτονομίσματα και είναι η πρώην επικεφαλής των πληροφοριών αγοράς στη Genesis Trading, είπε ότι οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την έκθεσή τους αντικατοπτρίζονται στην «αχαρακτήριστα υψηλή μεταβλητότητα» στην τιμή του stablecoin. «Το USDT της Tether, από την άλλη πλευρά, ανεβαίνει καθώς οι έμποροι εναλλάσσουν θέσεις», είπε. «Σε ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο περίεργες είναι οι αγορές αυτή τη στιγμή, είναι εκπληκτικό να βλέπουμε το USDT να λειτουργεί περισσότερο σαν το «ασφαλές» stablecoin».

«Η απρόβλεπτη κατάρρευση της SVB και η πιθανή έκθεση του USDC στη SVB δημιούργησαν πανικό γύρω του, έτσι οι άνθρωποι άρχισαν να καταφεύγουν στο USDT», δήλωσε ο Μάικλ Εγκόροβ, ιδρυτής της Curve Finance, σε ένα email.

Για ώρες την Παρασκευή, καθώς άλλες εταιρείες crypto εξέδιδαν δηλώσεις που αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε έκθεση στη Silicon Valley Bank, η Circle έλεγε μόνο ότι «δούλευε εσωτερικά για να λάβει μια απάντηση». Το βράδυ της Παρασκευής, ένας επίσημος λογαριασμός της εταιρείας στο Twitter δημοσίευσε ένα μήνυμα που έλεγε: «Ενώ αναμένουμε σαφήνεια σχετικά με το πώς η εμπλοκή της FDIC στην SVB θα επηρεάσει τους καταθέτες της, η Circle και το USDC συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: «Καπνός» έγιναν 70 δισ. δολ. μέσα σε μία ημέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider