Stablecoins: Η Paxos απειλεί να διαταράξει μια αγορά 137 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stablecoins: Η Paxos απειλεί να διαταράξει μια αγορά 137 δισ. δολαρίων
Η Paxos εκδίδει το Binance USD (BUSD), ένα stablecoin που είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο.

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) θα μπορούσε να ετοιμάζει νομικά μέτρα κατά της Paxos, εταιρείας που εκδίδει ένα stablecoin, όπως μετέφερε το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την ευρύτερη αγορά των 137 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως τα stablecoins αποτελούν ένα είδος κρυπτονομισμάτων που είναι σχεδιασμένα για να αντανακλούν assets του πραγματικού κόσμου, όπως το αμερικανικό δολάριο. Συχνά υποστηρίζονται από πραγματικά assets, όπως τα ομόλογα ή τα ρευστά διαθέσιμα. Έχουν γίνει η ραχοκοκαλιά της αγοράς των crypto, καθώς επιτρέπουν στους επενδυτές τις γρήγορες συναλλαγές διαφορετικών assets χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε μετατροπές των fiat νομισμάτων.

Η Paxos εκδίδει το Binance USD (BUSD), ένα stablecoin που είναι «προσδεδεμένο» στο αμερικανικό δολάριο, με αναλογία 1 προς 1, και εκδίδεται σε συνεργασία με την Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επόπτης του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Νέας Υόρκης διέταξε την Paxos να σταματήσει να εκδίδει BUSD. Ξεχωριστά, η Paxos είπε πως η SEC εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει μια σύσταση, σύμφωνα με την οποία το BUSD είναι αξιόγραφο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύσταση προτείνει την καταχώριση της προσφοράς του BUSD στη βάση των ομοσπονδιακών νόμων για τα αξιόγραφα.

H SEC δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη δράση για το ζήτημα, αλλά μια τέτοια κίνηση χρήζει σκέψης καθώς η εκκίνηση επίσημης διαδικασίας θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για όλα τα stablecoin, όπως το tether και το USDC που συνδυαστικά έχουν αξία 110 δισ. δολαρίων.

«Εάν η SEC απαγγείλει κατηγορίες στην Paxos, κάθε εκδότης stablecoin θα πρέπει να ετοιμάζεται για δικαστική διαμάχη με την SEC» δήλωσε ο Ρενάτο Μαριότι της BCLP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider