«Ρεβάνς» για τα crypto με κέρδη 84 δισ. – Μία «ανάσα» από τα 25.000 δολάρια το bitcoin με «άλμα» 11%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ρεβάνς» για τα crypto με κέρδη 84 δισ. – Μία «ανάσα» από τα 25.000 δολάρια το bitcoin με «άλμα» 11%
Ράλι στα κρυπτονομίσματα - Ο «βασιλιάς των crypto» ενισχύεται για πρώτη φορά τόσο πολύ από τον Αύγουστο του 2022.

Η αξία της αγοράς crypto εν συνόλω ενισχύθηκε πάνω από 84,8 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες, ενώ σήμερα πραγματοποιείται ράλι, καθώς οι φόβοι των επενδυτών για αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο μετριάζονται.

Το Bitcoin εκτοξεύεται 11,1% στα 24.632 δολάρια φλερτάροντας με τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ το Εther ενισχύεται με σχεδόν 9% στα 1.688 δολάρια. Cardano και Avalanche βρίσκονται επίσης σε ανοδική τροχιά.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, σχεδόν 1,4 τρισ. δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτογράφησης μετά από μια κρίση που οδήγησε σε χρεοκοπίες εταιρειών, με αποκορύφωμα την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου FTX, ενώ περίπου 64,5 εκατ. δολάρια short θέσεων σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν χθες Τετάρτη (15/2), οι περισσότερες σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Η Σίσι Λου, ιδρύτρια της συμβούλου blockchain Venn Link Partners, εκτιμά πως η δυναμική στα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να κάνει τους κερδοσκόπους να σταματήσουν τα πτωτικά στοιχήματα ενισχύοντας περαιτέρω το ράλι.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η αγορά έπιασε πάτο τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα στρέφεται ανοδικά. Κερδίζουμε δυναμική και τα όποια αρνητικά νέα αποφεύγονται – αυτά είναι τυπικά σημάδια πως η αγορά πιστεύει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας» υπογραμμίζει ο Βιχάι Αγιάρ, αντιπρόεδρος του ανταλλακτηρίου crypto, Luno, μιλώντας στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Commerzbank: Κέρδισε τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη - 472 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

«Υψηλές πτήσεις» για την Airbus το 2022: «Άλμα» 13% για τα έσοδα - Στα 58,8 δισ. ευρώ

Υπογραφή σήμερα MoU Ελλάδας-Βουλγαρίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

gazzetta
gazzetta reader insider insider