Ψήφος εμπιστοσύνης της Premier League στα κρυπτονομίσματα - Πώληση NFT με κάρτες ποδοσφαιριστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψήφος εμπιστοσύνης της Premier League στα κρυπτονομίσματα - Πώληση NFT με κάρτες ποδοσφαιριστών
Η Premier League υπέγραψε συμφωνία 4 ετών για την πώληση ψηφιακών καρτών των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος από την πλατφόρμα fantasy sport.

Εν μέσω της αναταραχής που έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα για το 2022 τα κρυπτονομίσματα, η αγγλική Premier League έρχεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα crypto με την υπογραφή συμφωνία για την πώληση non-fungible tokens (NFTs).

Σύμφωνα με το Reuters, η Premier League υπέγραψε συμφωνία 4 ετών για την πώληση ψηφιακών καρτών των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος από την πλατφόρμα fantasy sport Sorare, χωρίς να γίνεται γνωστός το αντίτιμο του deal.

Τον Οκτώβριο του 2022 το Sky News είχε μεταδώσει πως η συμφωνία της Premier League με τη γαλλική Sorare -που έχει υποστήριξη από τον όμιλο της SoftBank- θα μπορούσε να φτάνει τα 30 εκατ. στερλίνες ανά έτος. H Sorare συγκέντρωσε 680 εκατ. δολάρια από επενδυτές στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της το 2021, με την αξία της να υπολογίζεται στα 4,3 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η βρετανική αρχή στοιχημάτων ερευνά από το 2021 την Sorare ώστε να διαπιστώσει το εάν οι δραστηριότητες της εμπίπτουν στην κατηγορία του στοιχηματισμού.

Οι ανησυχίες για την έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου

Τα NFTs παρουσίασαν αλματώδη αύξηση το 2021, αλλά υποχώρησαν σημαντικά τον περασμένο χρόνο εν μέσω των απωλειών που σημείωσαν τα crypto και τα ψηφιακά νομίσματα.

Πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες και αθλητές έχουν υπογράψει εμπορικές συμφωνίες για την πώληση προϊόντων σε NFTs. Ωστόσο, μέλη της βρετανικής ένωσης φιλάθλων ποδοσφαίρου (FSA) εκφράζουν ανησυχίες για το φαινόμενο.

«Η υποστήριξη των φιλάθλων δεν θα πρέπει να μετριέται με χρήματα. Η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν οι φίλαθλοι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της FSA που δημοσιεύτηκε πριν από τη συμφωνία της Premier League με την Sorare.

Από την πλευρά του, ο Ρίτσαρντ Μάστερς, CEO τη Premier League, ανέφερε πως «ο τρόπος με τον οποίο οι φίλαθλοι ακολουθούν τις ομάδες και τους αγαπημένους τους παίχτες εξελίσσεται και η Premier League θέλει πάντα να κινεί το ενδιαφέρον στους οπαδούς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Ιστορικός Ιανουάριος» με crypto-ράλι 280 δισ. δολαρίων - Είναι παρελθόν η κρίση;

gazzetta
gazzetta reader insider insider