FT: Πάνω από 3 δισ. δολάρια τα χρέη της Genesis, μετά από την κατάρρευση της FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Πάνω από 3 δισ. δολάρια τα χρέη της Genesis, μετά από την κατάρρευση της FTX
Η DCG -που κατέχει το ανταλλακτήριο crypto Coindesk και την επενδυτική Grayscale- εξετάζει τρόπους άντλησης ρευστού.

Σε πάνω από δισ. δολάρια ανέρχονται τα χρέη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Genesis, εταιρείας της Digital Currency Group (DCG), σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η DCG -που κατέχει το ανταλλακτήριο crypto Coindesk και την επενδυτική Grayscale- εξετάζει τρόπους άντλησης ρευστού εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Genesis στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX.com τον Νοέμβριο του .

Σε αυτό το πλαίσιο, η DCG εξετάσει το «ξεφόρτωμα» μέρους των άλλων συμμετοχών που διατηρεί, όπως η έκθεση που έχει σε 200 projects που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, η έκθεση που έχει σε τράπεζας και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε 35 χώρες, αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται πως η Genesis, που ήταν στο παρελθόν ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές στην αγορά των crypto, τον Νοέμβριο «πάγωσε» τη δυνατότητα ανάληψης κεφαλαίων στους επενδυτές της λόγω της «πρωτοφανούς αναταραχής» στην αγορά που προκάλεσε η κατάρρευση της FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικές τάσεις στα κρυπτονομίσματα με πρωταγωνιστή το Bitcoin Cash

gazzetta
gazzetta reader insider insider