Binance: «Όργιο» προσλήψεων το 2023 όσο οι crypto-ανταγωνιστές απολύουν μαζικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: «Όργιο» προσλήψεων το 2023 όσο οι crypto-ανταγωνιστές απολύουν μαζικά
Το 2023, η Binance σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της μεταξύ 15% και 30%.

Κρεσέντο προσλήψεων σχεδιάζει για το 2023 η Binance, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο CEO Changpeng Zhao, πηγαίνοντας κόντρα στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με τους ανταγωνιστές τους να απολύουν μαζικά εργαζόμενους κάτω από το βάρος του ισχυρού selloff στα ψηφιακά νομίσματα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Zhao δήλωσε ότι το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων το 2022 από 3.000 άτομα σε «σχεδόν» 8.000.

Το 2023, η Binance σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της μεταξύ 15% και 30%, προσέθεσε.

Ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια αναγκάστηκαν να περικόψουν μεγάλα τμήματα του εργατικού τους δυναμικού μετά την εξαφάνιση σχεδόν 1,4 τρισ. δολαρίων από την αγορά το 2022, ενώ ακόμα και τα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin και του ether είδαν τις τιμές τους να κατρακυλούν.

Τον Νοέμβριο, η Kraken ανακοίνωσε ότι απολύει το 30% του προσωπικού της και φέτος η Huobi και η Coinbase είπαν ότι θα περικόψουν το 20% του εργατικού τους δυναμικού. Αυτός ήταν ο δεύτερος γύρος απολύσεων για την Coinbase από τον περασμένο χρόνο.

Ο Zhao είπε ότι η Binance πρέπει να οργανώσει την εταιρεία «καλά» πριν από το επόμενο bull run στα crypto και παραδέχτηκε ότι το ανταλλακτήριο «δεν είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό».

«Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και ελπίζουμε ότι θα ανεβούμε ξανά πριν από την επόμενη bull market», τόνισε.

Η αγορά χτυπήθηκε πέρυσι από καταρρεύσεις μεγάλων projects, ζητήματα ρευστότητας, χρεοκοπίες καθώς και την σημαντικότερη εξ αυτών, αυτή της FTX. Ο Sam Bankman-Fried που ίδρυσε την FTX έχει κατηγορηθεί για οκτώ ποινικές κατηγορίες από εισαγγελείς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απάτης. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Η Binance έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάρρευση του FTX. Τον Νοέμβριο, προσφέρθηκε να επενδύσει σε επιχειρήσεις της FTX εκτός ΗΠΑ που αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας αλλά στη συνέχεια αποχώρησε από τη συμφωνία. Ο Zhao είπε δημόσια ότι η εταιρεία του πουλούσε τις συμμετοχές της στο token της FTX, το FTT, γεγονός που επιδείνωσε την κατάρρευση του ψηφιακού νομίσματος, προσθέτοντας στην καθοδική πορεία της FTX.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν σχεδίασε» την κατάρρευση της FTX.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNBC, ο CEO της Binance είπε ότι η «πραγματική ζημιά δεν είναι τόσο υψηλή» στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, μετά από την κατάρρευση της FTX, καθώς είπε ότι οι διάφορες FTX «δεν είναι μεγάλοι παίκτες, απλώς κάνουν πολύ θόρυβο».

«Υπάρχει σίγουρα ζημιά αλλά ο κλάδος θα είναι μια χαρά», υπογράμμισε ο Zhao.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank Research: Μικτή η εικόνα της οικονομίας στο δ' τρίμηνο του 2022

Ελλείψεις φαρμάκων: Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την χορήγηση μόνο με ηλεκτρονική συνταγή – Οι εξαιρέσεις

Netflix: Πήρε τα δικαιώματα μετάδοσης των κινηματογραφικών βραβείων SAG

gazzetta
gazzetta reader insider insider