Κατάρρευση FTX: Μη ένοχος θα δηλώσει ο Μπάνκμαν-Φριντ για τις εγκληματικές κατηγορίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρρευση FTX: Μη ένοχος θα δηλώσει ο Μπάνκμαν-Φριντ για τις εγκληματικές κατηγορίες
Οι συνήγοροι του Μπάνκμαν-Φριντ θα επικαλεστούν μη ενοχή του εντολέα τους στις εγκληματικές κατηγορίες για εξαπάτηση των επενδυτών με στόχο το «μάζεμα» δισ. δολαρίων στην FTX.

Μη ενοχή αναμένεται να δηλώσει ο ιδρυτής της FTX.com, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, που αναμένεται το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ για την κατάρρευση της εταιρείας που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην παγκόσμια αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι συνήγοροι του Μπάνκμαν-Φριντ θα επικαλεστούν μη ενοχή του εντολέα τους στις εγκληματικές κατηγορίες για εξαπάτηση των επενδυτών με στόχο το «μάζεμα» δισ. δολαρίων στην FTX.

Ο 30χρονος κατηγορείται για το ότι διοχέτευσε παράνομα τις καταθέσεις χρημάτων από τους πελάτες της FTX για να ενισχύσει το fund του Alameda Research, για την αγορά ακινήτων και τις δωρεές εκατοντάδων εκατ. δολαρίων σε πολιτικούς. Ο Μπάνκμαν-Φριντ θα καταθέσει σε δικαστή του Μανχάταν στις 21:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Όπως σημειώνει το Reuters, δεν είναι ασυνήθιστο για τα άτομα που αντιμετωπίζουν εγκληματικές κατηγορίες να δηλώνουν μη ενοχή στις αρχικές φάσεις των υποθέσεων τους. Οι συνήγοροι τους μπορούν στη συνέχεια να αλλάξουν την κατάθεση τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FTX: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες έχει δεσμεύσει ψηφιακά assets 3,5 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider