Nasdaq: Περισσότερη ρύθμιση στα crypto ζητά η CEO - Ελπίδες για ανάκαμψη των IPO το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nasdaq: Περισσότερη ρύθμιση στα crypto ζητά η CEO - Ελπίδες για ανάκαμψη των IPO το 2023
Η Friedman επεσήμανε ότι ο χώρος των crypto πρέπει να ρυθμιστεί περισσότερο προκειμένου να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές.

Ένα ήσυχο πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένει για τις αρχικές δημόσιες προσφορές η CEO του Nasdaq, Adena Friedman, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αλλά ελπίζει ότι η δραστηριότητα θα αυξηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 200 εταιρείες που έχουν «στα σκαριά» IPO στο Nasdaq, το οποίο είναι κάτω από το εύρος των τελευταίων ετών μεταξύ 250 και 300, είπε η Friedman κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε συνέδριο του Reuters.

Πέρυσι ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τις IPO στο Nasdaq με περισσότερες από 750 νέες εισαγωγές, που τροφοδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την «έκρηξη» στις εταιρείες εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), αλλά αυτή η δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί κατά πολύ καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν κλονίσει το κλίμα στην αγορά, ενώ οι SPAC υποβάλλονται σε αυστηρούς ρυθμιστικούς ελέγχους.

Ο Nasdaq είχε 143 IPO τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, έναντι 557 κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2021.

Nasdaq και crypto

Ο τεχνολογικός δείκτης της Wall Street δραστηριοποιείται και στον χώρο των κρυπτονομισμάτων εδώ και αρκετά χρόνια, παρέχοντας τεχνολογία συναλλαγών και επιτήρησης σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η Friedman επεσήμανε ότι ο χώρος πρέπει να ρυθμιστεί περισσότερο προκειμένου να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές.

«Τώρα είναι η ώρα να καλύψουμε τη διαφορά και να βεβαιωθούμε ότι καθώς προχωράμε, θα έχουμε ασφάλεια και ευρωστία, αλλά θα επιτρέπουμε επίσης την καινοτομία και ένα ευέλικτο οικοσύστημα», είπε, προσθέτοντας ότι ο Nasdaq έχει υπάρξει καινοτόμος εδώ και 50 χρόνια σε μια βιομηχανία με υψηλή ρύθμιση.

Τα κρυπτονομίσματα δέχθηκαν πιέσεις φέτος μετά από μια σειρά από βαρυσήμαντες χρεοκοπίες σε crypto-δανειστές και ανταλλακτήρια, με τη μεγαλύτερη να είναι η FTX, η οποία κατέρρευσε αφού οι traders απέσυραν 6 δισ. δολάρια από την πλατφόρμα σε τρεις ημέρες ενώ η Binance εγκατέλειψε την συμφωνία διάσωσης.

Η κατάρρευση της FTX άφησε περίπου 1 εκατομμύριο πιστωτές με ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Nasdaq έχει επίσης δώσει μεγάλη ώθηση στο λογισμικό κατά των οικονομικών εγκλημάτων, με την εξαγορά της Verafin ύψους 2,75 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Friedman πιστεύει ότι η ταχέως αναπτυσσόμενη μονάδα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος του Nasdaq θα μπορούσε να γίνει μια επιχείρηση 1 δισ. δολαρίων ετησίως, τρεις φορές τα τρέχοντα έσοδα του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μύδροι της ΕΚΤ κατά του bitcoin: «Ασήμαντο», ακατάλληλο για πληρωμές και επενδύσεις

Κρυπτονομίσματα: Η Binance «αποβιβάζεται» στην αγορά της Ιαπωνίας

Πρόταση τραπεζών για μείωση επιτοκίων σε ευάλωτους και χρονική επέκταση δανείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider