Ether: Υποχωρεί αισθητά μετά την ολοκλήρωση του «The Merge»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ether: Υποχωρεί αισθητά μετά την ολοκλήρωση του «The Merge»
Οι επενδυτές ανέμεναν με ενθουσιασμό την μετάβαση του δικτύου σε πρωτόκολλο από proof-of-work σε prof-of-stake,  βελτιώνοντας την ασφάλεια του με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Yποχωρεί αισθητά η τιμή του ether την Πέμπτη, αφού το δίκτυο Ethereum ολοκλήρωσε την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση υπό τον τίτλο «The Merge».
Συγκεκριμένα περί τις 20:00 ώρα Ελλάδας, η τιμή του δεύτερου μεγαλύτερου crypto διαπραγματεύεται στα 1.513,92 δολάρια με απώλειες 7,62% μέσα στην ημέρα.

Οι επενδυτές ανέμεναν με ενθουσιασμό την μετάβαση του δικτύου σε πρωτόκολλο από proof-of-work σε prof-of-stake, βελτιώνοντας την ασφάλεια του με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη σύντομη ιστορία των κρυπτονομισμάτων.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων παρακολουθεί επίσης μια ενδιαφέρουσα μορφή συναλλαγών: οι επενδυτές εσχάτως αγόραζαν ether σε spot τιμή και σόρταραν διαρκή futures του crypto, προκειμένου να λάβουν tokens της «διμέτωπης» έκδοσης του Ethereum δωρεάν χωρίς την έκθεση στην τιμή του ether.

Ορισμένοι αναλυτές σύμφωνα με το CNBC αναμένουν να δουν ότι το trade θα αρχίσει να «εκτονώνεται» μετά το Merge.

Ωστόσο, η αγορά παραμένει σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούμενη από μακροοικονομικούς και άλλους παράγοντες. Η τιμή του ether άλλαξε ελάχιστα αρχικά, αλλά έπεσε χαμηλότερα παράλληλα με τους δείκτες της Wall Street, ιδιαίτερα τον Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί.

Τι είναι η ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum;

Η «Σύγκλιση» (The Merge), όπως είναι ευρύτερα γνωστή η σημερινή συγκυρία, αναμένεται να καταστήσει το Ethereum πολύ περισσότερο ενεργειακά αυτόνομο, με ορισμένους αναλυτές να κάνουν λόγω έως και κατά 99,9%, που πρακτικά σημαίνει πως το blockchain θα καταστεί εκθετικά ταχύτερο.

Μία από τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η ταχύτητα επιβεβαίωσης των συναλλαγών, που λόγω των υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων που χαρακτηρίζουν το Ether είχε καταστεί εδώ και χρόνια εμπόδιο για τους επενδυτές. Αυτό είναι και το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επιλύσει η αναβάθμιση του συστήματος.

Η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα περίπου επτά χρόνων προετοιμασίας και οι δημιουργοί του δικτύου εκτιμούν πως θα προχωρήσει ομαλά, αν και ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και μοιάζουν να αναμένουν τυχόν διαταραχές στο blockchain. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει την εμπειρία χρήσης του δικτύου από τον τελικό χρήστη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που επιχειρήθηκε αναβάθμιση τέτοιου μεγέθους και πόσω μάλλον στο Ethereum, εντός του οποίου βρίσκονται περίπου 3.500 αποκεντρωμένα apps, μεταξύ των οποίων συναλλαγές, παιχνίδια και η διαχείριση κρυπτονομισμάτων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημέρα-σταθμός για τα κρυπτονομίσματα - Ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum

Ethereum: Πέρασε το τελευταίο τεστ και είναι έτοιμο να υιοθετήσει το μοντέλο «proof to stake»

gazzetta
gazzetta reader insider insider