Chainalysis: Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων «χάθηκαν» το πρώτο επτάμηνο του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chainalysis: Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων «χάθηκαν» το πρώτο επτάμηνο του έτους
Σύμφωνα με την Chainalysis η αξία των κλεμμένων tokens από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Ιούλιο εκτιμάται κοντά στα 1,9 δισ. δολάρια.

Η αξία των funds που χάθηκαν από τις επιθέσεις των χάκερς σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων το πρώτο επτάμηνο του έτους εκτινάχθηκε φέτος, καθώς τα πρωτόκολλα DeFi έχει γίνει «εύκολος στόχος» για κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με έκθεση της Chainalysis.

Σύμφωνα με την Chainalysis η αξία των κλεμμένων tokens από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον Ιούλιο εκτιμάται κοντά στα 1,9 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, όταν οι κλοπές κεφαλαίων ανήλθαν στα 1,2 δισ. δολάρια.

«Αυτή η τάση δεν είναι πιθανό να αντιστραφεί σύντομα, με την κλοπή 190 εκατ. δολαρίων από τη εταιρεία συναλλαγών μεταξύ αλυσίδων blockchain Nomad και επιπλέον 5 εκατ. δολαρίων από πορτοφόλια του Solana, να έχουν καταγραφεί μόλις την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου» σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που έχουν κλαπεί από πρωτόκολλα DeFi μπορεί να αποδοθεί σε «κακόβουλους παράγοντες» που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα, ειδικά με ελίτ μονάδες χάκερς όπως η Lazarus Group, προσθέτει η εταιρεία ανάλυσης blockchain.

Σύμφωνα με το Reuters, η Chainalysis εκτιμά ότι μέχρι στιγμής φέτος, ομάδες συνδεδεμένες με τη Βόρεια Κορέα έχουν κλέψει περίπου 1 δισ. δολάρια κρυπτονομισμάτων από πρωτόκολλα DeFi.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Streaming: Το HBO Max απομακρύνει 70 υπαλλήλους

Ethereum: Πέρασε το τελευταίο τεστ και είναι έτοιμο να υιοθετήσει το μοντέλο «proof to stake»

gazzetta
gazzetta reader insider insider