Βρετανία: Κατασχέθηκαν τρία NFTs αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων σε έρευνα για φοροδιαφυγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Κατασχέθηκαν τρία NFTs αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων σε έρευνα για φοροδιαφυγή
Οι βρετανικές αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν τα ψηφιακά έργα στο πλαίσιο έρευνας υπόπτου με την κατηγορία της φοροδιαφυγής αξίας 1,4 εκατ. στερλίνων ή 1,9 εκατ. δολαρίων

Συνολικά τρία NFTs πέρασαν στον έλεγχο των φορολογικών αρχών της Βρετανίας, στην πρώτη επιχείρηση κατάσχεσης αυτού του είδους στη χώρα.

Σύμφωνα με το CNBC, οι βρετανικές αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν τα ψηφιακά έργα στο πλαίσιο έρευνας υπόπτου με την κατηγορία της φοροδιαφυγής αξίας 1,4 εκατ. στερλίνων ή 1,9 εκατ. δολαρίων, καθώς και άλλα assets κρυπτονομισμάτων αξίας 5.000 στερλίνων.

Όπως αναφέρεται, στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις ύποπτοι, οι οποίοι επιχείρησαν να διεκδικήσουν επιστροφή φόρων, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως πλαστογραφία, μη δηλωμένα τηλέφωνα και ψευδή τιμολόγια. Το σχέδιο των απατεώνων συμπεριλάμβανε συνολικά 250 φερόμενες ως μη - νόμιμες επιχειρήσεις.

Τι είναι τα NFT;

H γέννηση και εξέλιξη των NFT είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς είναι και αυτά ένα κρυπτογραφικό προϊόν βασισμένο στην τεχνολογία του blockchain. Ως τέτοιο, επωφελήθηκε τα μέγιστα από την μετεωρική άνοδο της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων των τελευταίων ετών, όπως και από τους γιγάντιους όγκους χρήματος που έπεσαν στις αγορές τα τελευταία δύο χρόνια ένεκα της πανδημίας.

Η διαφορά των δύο crypto-προϊόντων έγκειται στο ότι τα NFT ως Non-Fungible Tokens, είναι μη ανταλλάξιμα, δηλαδή το κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό. Με πρακτικούς όρους αυτό σημαίνει πως ενώ, σε μια δεδομένη στιγμή, ένα bitcoin ισοδυναμεί με οποιοδήποτε άλλο bitcoin στον κόσμο, ένα ether με οποιοδήποτε άλλο ether κ.ο.κ., τα NFT δεν έχουν αντίστοιχο τους πουθενά εκεί έξω, καθώς το κάθε ένα από αυτά συνιστά μια μοναδική «ταυτότητα» στο blockchain, με έναν και μόνο ιδιοκτήτη, και όσες «κόπιες» ενός NFT και αν κυκλοφορήσουν το αρχικό παραμένει αναντικατάστατο.

Φωτογραφία: Getty / Ideal images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάκερς απέσπασαν λύτρα ύψους 1,3 δισ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα μέσα σε δύο χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider