NFT: Παρά το hype δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 1% του crypto-οικοσυστήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NFT: Παρά το hype δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 1% του crypto-οικοσυστήματος
Περίπου στα 16 δισ. δολάρια η συνολική αξία των NFTs.

Αν και τα NFT εσχάτως φαίνεται να βρίσκονται παντού, με εντυπωσιακά ονόματα διασημοτήτων να τα προωθούν από τον Justin Bieber έως τη Heidi Klum, τα δεδομένα δείχνουν ότι αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Τα NFT, με τα οποία ασχολούνται πλέον σχεδόν όλοι στους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους, στην πραγματικότητα έχουν συνολική αξία περίπου 16 δισ. δολαρίων, το οποίο αποτελεί απλώς ένα κλάσμα από το οικοσύστημα περίπου 2 τρισ. δολαρίων των ψηφιακών assets, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η αγορά μπορεί να είναι κορεσμένη από ορισμένες απόψεις, αλλά μπορεί επίσης να είναι μικρή σε σύγκριση με το πού θα είναι σε αρκετά χρόνια από τώρα», δήλωσε ο Mason Nystrom, ανώτερος αναλυτής στη Messari. «Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένω ότι αυτός ο κλάδος θα αναπτυχθεί σημαντικά και ο λόγος για αυτό είναι επειδή τα NFT μπορούν να είναι οτιδήποτε, είναι απλώς ένα πρότυπο αρχείου».

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα avatar NFT αποτελούν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής τους αξίας στο 46%. Μεταξύ των πιο δημοφιλών συλλογών είναι οι CryptoPunks και Bored Ape Yacht Club, με τη Serena Williams και τον Jimmy Fallon να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κατόχους τους.

Ορισμένα NFT παρέχουν στους κατόχους τους πρόσβαση σε «κλειστά» κλαμπ και συχνά κατοχυρώνονται ως φωτογραφίες προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το Twitter έδωσε πρόσφατα στους χρήστες του τη δυνατότητα να συνδέσουν τα ψηφιακά τους πορτοφόλια στην πλατφόρμα για να εμφανίσουν τα NFT ως avatar τους.

Ο Nystrom αναμένει ότι τα NFT με μεγαλύτερη χρησιμότητα θα γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά πέρα από την «αξία» τους στα κοινωνικά δίκτυα, με πραγματικά κίνητρα όπως ταμειακές ροές και άλλα οικονομικά οφέλη.

«Τους τελευταίους μήνες, οι δημιουργοί και τα έργα άρχισαν να γίνονται πιο έξυπνα, προσπαθούν να τα συνδέσουν με κάποια πραγματική χρησιμότητα, κάποιες περιπτώσεις πραγματικής χρήσης σε ένα NFT», δήλωσε στο Bloomberg ο Gritt Trakulhoon, αναλυτής στην Titan Global Capital Management. «Η πλειονότητα της δραστηριότητας και των επενδύσεων δεν θα είναι απλά σε φωτογραφίες προφίλ με NFT».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NFT: Τέχνη, επένδυση ή «αέρας κοπανιστός»;

NFTs: Ξεπέρασε τα 13 δισ. δολάρια η πλατφόρμα «OpenSea»

Ο Τζόνι Ντεπ πουλά τα NFTs έργων τέχνης που δημιούργησε

gazzetta
gazzetta reader insider insider