Walmart: Σχέδια για δημιουργία κρυπτονομίσματος και NFT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walmart: Σχέδια για δημιουργία κρυπτονομίσματος και NFT
Η Walmart φαίνεται να μπαίνει στο metaverse.

Η Walmart φαίνεται να μπαίνει στο metaverse (μετασύμπαν) με σχέδια να δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα και συλλογή από μη ανταλλάξιμα tokens (NFT).

Όπως αναφέρει το CNBC η μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορείου κατέθεσε αρκετά νέα εμπορικά σήματα στα τέλη του περασμένου μήνα, κίνηση που υποδηλώνει την πρόθεσή της να κατασκευάζει και να πουλά εικονικά αγαθά, όπως ηλεκτρονικά είδη, διακοσμητικά σπιτιού, παιχνίδια, αθλητικά είδη και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Μάλιστα η Walmart ανέφερε ότι θα προσφέρει στους χρήστες ένα εικονικό νόμισμα, καθώς και NFT.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, η Walmart υπέβαλε τις σχετικές αιτήσεις στις 30 Δεκεμβρίου. Συνολικά, έχουν υποβληθεί επτά ξεχωριστές αιτήσεις.

«Η Walmart είναι εξαιρετικά έντονη στις κινήσεις της», είπε ο Τζος Γκέρμπεν, δικηγόρος εμπορικών σημάτων. «Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος σχεδιασμός σε εξέλιξη στα παρασκήνια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα κρυπτονομίσματα, πώς θα αντιμετωπίσουν το μετασύμπαν και τον εικονικό κόσμο που φαίνεται να έρχεται ή που είναι ήδη εδώ.»

Σύμφωνα με τον Γκέρμπεν, από τότε που το Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει το όνομα της εταιρείας του σε Meta, σηματοδοτώντας τις φιλοδοξίες του πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επιχειρήσεις σπεύδουν να καταλάβουν πώς θα ταιριάξουν σε αυτόν τον εικονικό κόσμο.

Η Nike κατέθεσε μια σειρά από αιτήσεις για εμπορικά σήματα στις αρχές Νοεμβρίου, με βάση τα σχέδια της για να πουλήσει εικονικά επώνυμα αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Αργότερα τον ίδιο μήνα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι συνεργαζόταν με τη Roblox για να δημιουργήσουν έναν διαδικτυακό κόσμο που ονομάζεται Nikeland. Τον Δεκέμβριο, αγόρασε την εταιρεία εικονικών αθλητικών παπουτσιών RTFKT (προφέρεται «τεχνούργημα») για ένα άγνωστο ποσό. «Ξαφνικά, όλοι άρχισαν λένε, “αυτό γίνεται πραγματικότητα”», πρόσθεσε ο Γκέρμπεν.

Η Gap ξεκίνησε επίσης να πουλάει NFT από τα εμβληματικά φούτερ με τα λογότυπά της. Η κατασκευάστρια ενδυμάτων είπε ότι τα NFT της θα διατίθενται σε επίπεδα που κυμαίνονται από περίπου 8,30 δολάρια έως 415 δολάρια και θα συνοδεύονται από ένα φυσικό φούτερ.

Εν τω μεταξύ, τα NFT της Under Armour και της Adidas που έκαναν ντεμπούτο τον προηγούμενο μήνα, εξαντλήθηκαν άμεσσα. Τώρα πιάνουν υψηλές τιμές στην αγορά NFT OpenSea.

Ο Γκέρμπεν ανέφερε ότι οι έμποροι λιανικής ένδυσης Urban Outfitters, Ralph Lauren και Abercrombie & Fitch, έχουν επίσης καταθέσει εμπορικά σήματα τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέροντας λεπτομερώς την πρόθεσή τους να ανοίξουν κάποιου είδους εικονικό κατάστημα.

Η κυκλοφορία των NFT θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κάνουν tokening σε φυσικά προϊόντα και υπηρεσίες, για να συμβάλουν στη μείωση του κόστους των διαδικτυακών συναλλαγών. Για μάρκες πολυτελείας όπως η Gucci και η Louis Vuitton, τα NFT μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια μορφή ελέγχου ταυτότητας για απτά και ακριβότερα αγαθά.

Ο Γκέρμπεν τόνισε ότι όσο περισσότεροι καταναλωτές εξοικειώνονται με το μετασύμπαν και τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο blockchain, τόσο περισσότεροι έμποροι λιανικής θα θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους οικοσύστημα γύρω από αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider