Bitcoin: Το hashrate και πάλι κοντά στα υψηλά επίπεδα προ της κινέζικης καταστολής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Το hashrate και πάλι κοντά στα υψηλά επίπεδα προ της κινέζικης καταστολής
Eίχε πέσει στα 86 εκατομμύρια στις 4 Ιουλίου, καθώς η Κίνα απαγόρευσε την πρακτική αυτή αναγκάζοντας τους miners να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους στην χώρα.

Το δίκτυο bitcoin πλησιάζει σε πλήρη ανάκαμψη από την πτώση που προκλήθηκε από την καταστολή της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων από την κινέζικη κυβέρνηση φέτος.

Το hash rate, το οποίο μετρά την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την εξόρυξη και την επεξεργασία των συναλλαγών, κορυφώθηκε σε περίπου 180 εκατομμύρια terahashes ανά δευτερόλεπτο στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Blockchain.com. Eίχε πέσει στα 86 εκατομμύρια στις 4 Ιουλίου, καθώς η Κίνα -η οποία στο παρελθόν ήταν μακράν η μεγαλύτερη βάση για τους miners- απαγόρευσε την πρακτική αυτή αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους στην χώρα. Από την Τετάρτη, ανήλθε και πάλι στα 176 εκατομμύρια.

Το mining των bitcoin απαιτεί πολλή ενέργεια, αν και οι εκτιμήσεις διαφέρουν σχετικά με το οποίο πόση χρησιμοποιεί και ποιος ο αντίκτυπος του στο περιβάλλον. Έως την καταστολή από την Κίνα, υπολογίζεται πως περίπου το 50% των παγκόσμιων rigs εξόρυξης βγήκε εκτός λειτουργίας σε μία νύχτα, όπως αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη έδωσε την ευκαιρία σε χώρες όπως ο Καναδάς ή οι ΗΠΑ να αναπληρώσουν το κενό. Το Τέξας και το Μαϊάμι ανάμεσα σε άλλες περιοχές ήταν από τις πιο φιλόξενες να υποδεχτούν αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Σε αντίθεση με παραδοσιακά κέντρα δεδομένων που απαιτούν πολλαπλές εφεδρείες για να αποφύγουν να βγουν offline, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του ενός κέντρου δεδομένου εξόρυξης bitcoin είναι η ευελιξία του και η ευκολία με την οποία μπορεί να αποσυνδεθεί και να επανασυνδεθεί στο δίκτυο, κάτι το οποίο κάνει τα crypto μια εξισορροπητική δύναμη για τις πυρηνικές και τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμης ενέργειας, οι οποίες θέλουν να αποφύγουν το κλείσιμο σε περιόδους ισχνής ζήτησης», ανέφεραν αναλυτές στο Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider