Κρυπτονομίσματα
14-10-2021 | 11:49

Πούτιν: «Τα crypto έχουν αξία αλλά δεν πιστεύω ότι κάνουν για το εμπόριο πετρελαίου»

Newsroom
Μοιράσου το
Πούτιν: «Τα crypto έχουν αξία αλλά δεν πιστεύω ότι κάνουν για το εμπόριο πετρελαίου»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία - αλλά δεν είναι πεπεισμένος ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το δολάριο των ΗΠΑ στις συναλλαγές πετρελαίου.

Πριν από μερικούς μήνες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, πρότεινε ότι η χώρα θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις συμβάσεις αργού πετρελαίου σε δολάριο, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να επιβάλλουν στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις.

Ερωτηθείς εάν το bitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο δολάριο, ο Πούτιν είπε ότι είναι «πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το εμπόριο ενεργειακών πόρων σε κρυπτονομίσματα».

«Πιστεύω ότι έχει αξία», είπε στην εκδήλωση Russia Energy Week στην Μόσχα την Τετάρτη. «Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εμπόριο πετρελαίου».

«Το κρυπτονόμισμα δεν υποστηρίζεται από τίποτα ακόμη», είπε ο Πούτιν. «Μπορεί να υπάρχει ως μέσο πληρωμής, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πω για εμπόριο πετρελαίου σε κρυπτονομίσματα».

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε επίσης τη μαζική κατανάλωση ενέργειας των κρυπτονομισμάτων ως πιθανό εμπόδιο στη χρήση τους. Το bitcoin απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ για την επεξεργασία των συναλλαγών και τη δημιουργία νέων tokens.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.