Πτώση στα ομόλογα της Coinbase μετά την απόφαση της Κίνας για τα... παράνομα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στα ομόλογα της Coinbase μετά την απόφαση της Κίνας για τα... παράνομα κρυπτονομίσματα
Τα ομόλογα της Coinbase είχαν ήδη σημαντικές μεταβολές από τις 14/9, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την επιρροή της Evergrande στις διεθνείς αγορές.

Σε νέο χαμηλό επίπεδο έπεσαν τα ομόλα junk της Coinbase, μετά την απόφαση της Κίνας να κηρύξει παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα και να «ορκιστεί» πως θα βάλει τέλος σε όλες της παράνομες εξορύξεις crypto.

Οι απώλειες για τους επενδυτές που είχαν αγοράσει τις δύο «δόσεις» ομολόγων πλέον ανέρχονται σε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια.

Το10ετές ομόλογο του 1 δισ. δολαρίων, με επιτόκιο στο 3,625%, έχασε πάνω από 1,5 μονάδα μεταξύ συνεδριάσεων, στα 94,5 σεντς, ενώ το επταετές ομόλογο του 1 δισ. δολαρίων, με επιτόκιο στο 3,375%, έπεσε σχεδόν κατά μία μονάδα στα 95,5 σεντς, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας Trace.

Τα ομόλογα της Coinbase είχαν ήδη σημαντικές μεταβολές από τις 14/9, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την επιρροή της Evergrande στις διεθνείς αγορές. Ενώ, ρόλο έπαιξε και η απόφαση της Coinbase Να μην προχωρήσει στην κυκλοφορία νέας πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε πως στα μέσα του μήνα οι επενδυτές των ομολόγων υψηλού κινδύνου έδωσαν στα κρυπτονομίσματα την ισχυρότερη «ψήφο εμπιστοσύνης», καθώς η Coinbase πούλησε... χρέη αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη - έλαβε παραγγελίες ύψους 7 δισ. δολαρίων, τουλάχιστον - που η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ήταν ικανή να ενισχύσει το μέγεθος της συμφωνίας από τα 1,5 δισ. δολάρια.

Ίσης αξίας ποσά ομολόγων διάρκειας 7 και 10 ετών πουλήθηκαν με επιτόκια 3,375% και 3,625% αντίστοιχα, ήτοι με χαμηλότερο κόστος δανεισμού από αυτό που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα - Πτώση 7% στο Bitcoin

Μαρκ Κιούμπαν: Τα stablecoins θα είναι τα πρώτα κρυπτονομίσματα που θα υπαχθούν σε κανόνες

Τα ομόλογα junk της Coinbase δείχνουν πως τα κρυπτονομίσματα γίνονται... mainstream

gazzetta
gazzetta reader insider insider