«Βουτιά» 13% για το Bitcoin - Συνεχίζεται το sell off στα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 13% για το Bitcoin - Συνεχίζεται το sell off στα κρυπτονομίσματα
Bitcoin
Το Bitcoin υποχωρεί 13,7%, έχοντας φτάσει και το -16%, στα 45.173 δολάρια, ενώ και το Ether χάνει 15% στα 3.308,34 δολάρια.

Συνεχίζεται η «βουτιά» που καταγράφει η τιμή του Bitcoin, έπειτα από τις ισχυρότερες απώλειες σε 2,5 μήνες εχθές και από το υψηλό της Δευτέρας, που ξεπέρασε τα 52.000 δολάρια, στον απόηχο της απόφασης του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο μέσο συναλλαγής.

Σύμφωνα με αναλυτές, όσοι αγόρασαν τη φήμη για την κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ, τώρα πωλούν το γεγονός.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι, το Bitcoin υποχωρεί 8,6% στα 46.588 δολάρια, έχοντας φτάσει νωρίτερα και το -18,6% κινούμενο πέριξ των 43.000 δολαρίων, εξανεμίζοντας πάνω από 180 δισ. από την αγορά. Το Ether χάνει 8,8% στα 3.419 δολάρια.

Παράλληλα, οι χρήστες της Coinbase ανέφεραν προβλήματα και καθυστερήσεις στις συναλλαγές, με την εταιρεία να αναφέρει πως τα θέματα επιλύονται, ενώ και οι πλατφόρμες Kraken και Gemini εμφανίζουν προβλήματα.

Σημειώνεται πως το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που υιοθέτησε ένα κρυπτονόμισμα ως επίσημο μέσο πληρωμών, ενώ τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την απόκτηση μέσω αγοράς των πρώτων 200 bitcoin.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αποδέχονται το bitcoin για αγαθά και υπηρεσίες, ωστόσο όσοι έμποροι δεν έχουν την τεχνολογική δυνατότητα θα απαλλάσσονται. Η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει 200 ​​ΑΤΜ bitcoin γύρω από το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ αγόρασε επίσης 400 bitcoins αξίας περίπου 20 εκατ. δολαρίων και «γεμίζει» τα διαδικτυακά πορτοφόλια Chivo με bitcoin αξίας 30 δολαρίων για όσους εγγράφονται.

Ωστόσο, την Τρίτη το Ελ Σαλβαδόρ απενεργοποίησε προσωρινά το Chivo, για να αυξήσει τη χωρητικότητα των διακομιστών, οι οποίοι εμπόδιζαν τους νέους χρήστες να το εγκαταστήσουν.

«Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ, δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή όσο θα περίμεναν κάποιοι, πιθανώς επειδή ο πληθυσμός της χώρας είναι μικρότερος από αυτόν της Νέας Υόρκης, αλλά και επειδή η ανακοίνωση δεν περιείχε πολλές λεπτομέρειες και ήταν άγνωστο το πώς θα εφαρμοστεί», ανέφερε στο CNBC, η Leah Wald, της Valkyrie Investments. Η ίδια σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Ελ Σαλβαδόρ ζει σε συνθήκες φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε smartphone για να συμμετάσχει σε συναλλαγές bitcoin. «Τα τέλη συναλλαγών, οι χρόνοι επεξεργασίας και άλλα εμπόδια κάνουν αυτό να μοιάζει περισσότερο με δοκιμή παρά με λύση σε πολλά από τα προβλήματα που πλήττουν τη χώρας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκεπτικισμός για το... πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ με το bitcoin - Selloff στα κρυπτονομίσματα

Μόμπιους: Απίθανο να ακολουθήσουν κι άλλα κράτη το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ με το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider