Κρυπτονομίσματα: Ο «πόλεμος» που κήρυξε η Κίνα αφαίρεσε κεφαλαιοποίηση σχεδόν $300 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Ο «πόλεμος» που κήρυξε η Κίνα αφαίρεσε κεφαλαιοποίηση σχεδόν $300 δισ.
Το bitcoin χάνει 0,8% στα 32.667 δολάρια.

Η ανανεωμένη προσπάθεια της Κίνας να καταπολεμήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, στοίχισε σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή, οπότε ένας μεγάλος κόμβος «εξόρυξης» bitcoins ζήτησε από τους miners να διακόψουν τη δραστηριότητά τους.

Αυτή την ώρα το bitcoin χάνει 0,8% στα 32.667 δολάρια, σύμφωνα με την Coindesk.

Τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα στον κόσμο δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα τη Δευτέρα όταν η κινεζική κυβέρνηση συνέχισε την καταστολή της δραστηριότητας των miners του bitcoin αλλά και των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών για συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανέφερε σε σημείωμά της τη Δευτέρα ότι «οι δραστηριότητες συναλλαγών των ψηφιακών νομισμάτων διαταράσσουν τις ομαλές οικονομικές και χρηματοοικονομικές εντολές, δημιουργούν κινδύνους για παράνομες διασυνοριακές μεταφορές assets, ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της ιδιοκτησίας των ανθρώπων».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιxεία της Coin Metrics το πρωί της Δευτέρας το Bitcoin κατέγραψε πτώση 11%, προτού ανακτήσει μικρό μέρος του χαμένου εδάφους, ενώ αντίστοιχη πορεία είχαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether με πτώση 13% το απόγευμα της Δευτέρας και το dogecoin με βουτιά περίπου 25%.

Η επιρροή των κυβερνήσεων

Οι κινήσεις καταδεικνύουν την επιρροή που έχουν οι μεγάλες κυβερνήσεις, όπως η κινεζική και η αμερικανική, στην τιμή του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, σχολιάζουν οι ειδικοί.

Ο γνωστός συγγραφέας, μαθηματικός και επενδυτής Nassim Nicholas Taleb την Κυριακή δημοσίευσε μια έκθεση επικριτική για τους οπαδούς του bitcoin, λέγοντας ότι υποτιμούν σημαντικά την απειλή που θέτουν οι κυβερνήσεις για τα κρυπτονομίσματα.

«Από την ίδια του τη φύση, το bitcoin είναι ανοιχτό για όλους», έγραψε, αναφερόμενος στην ψευδωνυμία, αντί για την ανωνυμία του bitcoin. «Η πίστη στην ικανότητα κάποιου να κρύβει όλα τα assets από την κυβέρνηση με ένα δημόσιο blockchain... που είναι ορατό όχι μόνο από το FBI αλλά από οποιονδήποτε βρίσκεται στο σαλόνι του, απαιτεί στατιστική κατανόηση -ή ακόμη και απλή λογική», έγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider