Dogecoin: Η SpaceX θα πληρωθεί για αποστολή στο φεγγάρι με το κρυπτονόμισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dogecoin: Η SpaceX θα πληρωθεί για αποστολή στο φεγγάρι με το κρυπτονόμισμα
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στείλουμε το DOGE-1 στο φεγγάρι!», σχολίασε ο Οκινέρο. 

H SpaceX του Elon Musk θα εγκαινιάσει το εγχείρημα "DOGE-1 Mission to the Moon" στο α’ τρίμηνο του 2022 με την εταιρεία να δέχεται το κρυπτονόμισμα dogecoin σαν μέσο πληρωμής για το σεληνιακό φορτίο του σκάφους της.

Η Geometric Energy Corporation ανακοίνωσε την χρηματοδοτούμενη με dogecoin αποστολή την Κυριακή, με την SpaceX να το επιβεβαιώνει μέσω email. Ωστόσο, το συνολικό κόστος της αποστολής δεν αποκαλύφθηκε.

Το DOGE-1 θα πετάξει ένα δορυφόρο 40 κιλών ως φορτίο σε ένα πύραυλο Falcon 9, με την Geometric Energy Corporation να σχολιάζει πως πρόκειται να «αγοράσει» πληροφορίες από αισθητήρες και κάμερες με ενσωματωμένα επικοινωνιακά και υπολογιστικά συστήματα.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της SpaceX Τομ Οκινέρο δήλωσε πως το DOGE-1 «θα παρουσιάσει την εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων πέρα από την γήινη σφαίρα και θα θέσει τις βάσεις του διαπλανητικού εμπορίου».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στείλουμε το DOGE-1 στο φεγγάρι!», σχολίασε ο Οκινέρο.

Η αποστολή του DOGE-1 ακολουθεί την εμφάνιση του Έλον Μασκ στο Saturday Night Live, μετά την οποία η τιμή του dogecoin γκρεμίστηκε, παρά τις αναφορές του στο κρυπτονόμισμα.

Για την SpaceX, η ανακοίνωση έρχεται την ημέρα που η εταιρεία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ για την σειρά πυραύλων Falcon 9. Αφού έθεσε σε τροχιά ένα αριθμό δορυφόρων Starlink, η SpaceX προσγείωσε τον προωθητήρα πυραύλου του Falcon 9 για 10η φορά - ένα ορόσημο που ο Μασκ πρόσφατα είχε περιγράψει ως κομβικό για την πρόοδο της εταιρείας στο κομμάτι της επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dogecoin, Bitcoin ή Ethereum: Σε ποιο είναι καλύτερο να επενδύσετε

Dogecoin: Καθώς κινείται πάνω από τα 60 σεντς ο Έλον Μασκ προειδοποιεί: «Επενδύστε με προσοχή»

Dogecoin: Μια «φάλαινα» ρίχνει την τιμή του;

gazzetta
gazzetta reader insider insider