Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 πμ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα είναι σήμερα η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της, λόγω στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Τη στάση εργασίας εξήγγειλαν το ΣΕΛΜΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ και το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή. Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την «προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο την πώλησή της» και «τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».

Επίσης, δηλώνουν πως «εδώ και καιρό κάναμε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την "ευημερία των αριθμών", θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες. Μέχρι εδώ! Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους. Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες. Όχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.