Ένα διπλό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα κεντρικά γραφεία της Vodafone, στο Χαλάνδρι, τοποθέτησε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών ENGIE. Με αυτή την ενέργεια, η εταιρεία προσφέρει στους εργαζομένους και τους επισκέπτες της Vodafone την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση και στους «πράσινους» τρόπους κινητικότητας.  

Ο σταθμός φόρτισης είναι ένας διπλός φορτιστής της εταιρείας EVBox. Πρόκειται για την κορυφαία παγκοσμίως ολλανδική εταιρεία κατασκευής σταθμών φόρτισης και λογισμικού διαχείρισης φόρτισης, η οποία αποτελεί από το 2017 μέλος του Ομίλου ENGIE. Ο σταθμός φόρτισης που τοποθετήθηκε είναι το μοντέλο BusinessLine, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο οχημάτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Vodafone δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη βιώσιμη κινητικότητα και στις καλές πρακτικές προς το περιβάλλον. Στις πολλές δράσεις της, έρχεται να προστεθεί και η «στροφή» που κάνει προς στην ηλεκτροκίνηση με την ενέργειά της αυτή, δηλαδή την τοποθέτηση του διπλού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της EVBox.

Όσον αφορά στην  ENGIE, αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management & Τεχνική Συντήρηση), της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT οι οποίες συνδέονται με την Ενεργειακή Διαχείριση και το Facility Management. Ο κύκλος εργασιών της το 2018 διαμορφώθηκε σε  17,3 εκ. ευρώ και του ομίλου σε 60.6 δις ευρώ.