Νέο Hyundai Kona: Το SUV, όπως το φαντάστηκες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Hyundai Kona: Το SUV, όπως το φαντάστηκες
Hyundai Kona
Φουτουριστικό αισθητικά και πρωτοποριακό τεχνολογικά, το νέο Hyundai Kona ήρθε για να απαντήσει σε όλες τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών.

Τολμήστε να τα θέλετε όλα. Γιατί τώρα ήρθε το νέο Hyundai Kona, που δεν αφήνει κανένα κενό, όποια και αν είναι η απαίτηση από ένα συμπαγές SUV. Η νέα, δεύτερη γενιά του Hyundai Kona ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική της. Τη δυναμική του σχεδίαση τονίζουν οι επενδύσεις στους θόλους των τροχών που ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα των προβολέων και των πίσω φώτων, ενώ η κομψή σιλουέτα τονίζεται από τη Seamless Horizon Lamp, μια φωτεινή λωρίδα που εκτείνεται σαν τόξο σε όλο το πλάτος του καπό εμπρός και της 5ης πόρτας πίσω.

Hyundai Kona

Για να χωράει όλες τις απαιτήσεις, το νέο Hyundai Kona ενώ έχει μεγαλώσει σημαντικά σε όλες του τις διαστάσεις. Tο μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί στα 4,355 μέτρα, δηλαδή 17,5 εκ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά. Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί στα 2,66 μέτρα, μεγαλύτερο κατά 60 χλστ. σε σχέση με το μοντέλο του 2017. Τέλος το πλάτος του είναι 2,5 εκ. μεγαλύτερο, στα 1,825 μέτρα.

Hyundai Kona

Με αυτά τα δεδομένα, το νέο Hyundai Kona προσφέρει πρακτικά χώρους μικρού – μεσαίου SUV, με άνετο εσωτερικό για 5 άτομα και όγκο αποσκευών 466 λίτρα. Επίσης η νέα σχεδίαση του ταμπλό και η μετακόμιση του επιλογέα των σχέσεων μετάδοσης στην κολόνα του τιμονιού, απελευθερώνει χώρο για τη δημιουργία πολλών και μεγάλων θηκών, απογειώνοντας την πρακτικότητα.

Hyundai Kona

Σχεδίαση για μέγιστη αποδοτικότητα

Αισθητικά έχουν επίσης αλλάξει τα πάντα, τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα. Εξωτερικά έχουν υιοθετηθεί σπορ φόρμες και έντονες ακμές, ενώ η τοποθέτηση των φώτων χαμηλά και στη γωνία του αμαξώματος εμπρός και πίσω ξεχωρίζει.

Hyundai Kona

Το αποτέλεσμα είναι αφενός σύγχρονο και αφετέρου ιδιαίτερα εροδυναμικό, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27. Οι εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ.

Εξοπλισμένο με την αιχμή της ψηφιακής τεχνολογίας

Το ολοκαίνουργο Kona έχει πλέον τη δηνατότητα να δέχεται ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), ενώ μπορεί να ανοίγει, να κλειδώνει και να εκκινεί μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σύστημα ήχου Bose Premium και το subwoofer οκτώ ηχείων έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Bose για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας. Τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο θύρες USB-C, καθώς και σε ακόμη δύο φορτιστές USB-C στο πίσω μέρος του οχήματος.

Hyundai Kona

Ψηλά στο ταμπλό υπάρχουν ενσωματωμένες διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου Kona. To πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης Hyundai SmartSense ADAS, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται αυτόματα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Hyundai Kona

Το HDA 1.5 βοηθά στη διατήρηση μιας ορισμένης απόστασης και ταχύτητας από το προπορευόμενο όχημα κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και σε στροφές. Όταν ο οδηγός αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία.

Hyundai Kona

Το νέο Hyundai Kona Electric προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Hyundai Kona

Μηχανικά μέρη για κάθε ανάγκη

H νέα γενιά του Kona ακολουθεί τη λογική της πληθωρικότητας του απερχόμενου μοντέλου. Διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης mild hybrid, ως full υβριδικό και τέλος αμιγώς ηλεκτρικό μπαταρίας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2023. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη και τετρακίνητη έκδοση.

Hyundai Kona

Βασική μονάδα κίνησης αποτελεί το τρικύλινδρο turbo σύνολο βενζίνης του 1.0 λίτρου, το οποίο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και αποδίδει ισχύ 120 ίππων. Στην κορυφή της γκάμας των συμβατικών συνόλων βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης των 1.6 λίτρων, που αποδίδει 198 ίππους και προσφέρεται σε εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και αυτόματο 7 σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή στους 4 τροχούς.

Ενδιάμεσα έρχεται να σταθεί η full hybrid έκδοση, με τους 141 ίππους και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων. Τέλος, από το Σεπτέμβρη του 2023 θα είναι κοντά μας και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, σε δύο εκδόσεις: Με 156 ίππους και μπαταρία 48,4 kWh, ή 218 ίππους και μπαταρία 65,4 kWh.

Πλήρες, προηγμένο και με λογικό κόστος

Με κόστος που ξεκινά από τα 26.290 ευρώ, το νέο Hyundai Kona αποτελεί μια σύγχρονη και πολύ καλά υλοποιημένη πρόταση στην κατηγορία B SUV, με έντονα οικογενειακό χαρακτήρα και μοναδικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία του.

Οκτώ διαφορετικές εκδόσεις μηχανικών μερών με ισχύ από 120 έως και 218 ίππους, τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού (Premium, Distinctive, N-Line) και δεκάδες στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, συνθέτουν ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο που μπορεί χωρίς συμβιβασμούς να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση, όσο εξειδικευμένη και αν είναι.

Στα θετικά του στοιχεία προσθέστε και την εγγύηση των πέντε ετών με απεριόριστα χιλιόμετρα, που καθιστά τη χρήση του εξαιρετικά χαλαρωτική και απροβλημάτιστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider