Hyundai: Τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά μοντέλα και έξυπνη κινητικότητα

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai: Τεράστιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά μοντέλα και έξυπνη κινητικότητα
Hyundai Motor Company
Στόχος της κορεάτικης μάρκας να φθάσει το 2030 σε ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τα 2 εκατομμύρια μονάδες.

Το μεσο-μακροπρόθεσμο στρατηγικό και οικονομικό πλάνο της παρουσίασε η Hyundai Motor Company στο «2023 CEO Investor Day». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της κορεάτικης μάρκας για την μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Από το βήμα, ο Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor, Γιαεχούν Τσανγκ, ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα επενδυθούν 109,4 τρισ. Γουόν (περίπου 78 δισ. ευρώ) για τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε πάροχο έξυπνων λύσεων μετακίνησης. Από το ποσό αυτό τα 35,8 τρισ. Γουόν (περίπου 25,5 δισ. ευρώ) θα επενδυθούν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Hyundai Motor Way

Ως ετήσιο στόχο πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) για το 2030 η Hyundai έθεσε τα 2 εκατ. μονάδες. Για να το πετύχει θα δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα για EV, την ΙΜΑ (Integrated Modular Architecture) που θα αντικαταστήσει την τωρινή E-GMP.

Για τον περιορισμό του κόστους παραγωγής και του χρόνου παράδοσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρησιμοποιηθούν και εργοστάσια όπου κατασκευάζονται σήμερα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα δοθεί έμφαση στο σχεδιασμό μπαταριών νέας γενιάς και στις συνεργασίες με στρατηγικούς εταίρους στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, του λογισμικού, της ρομποτικής, του υδρογόνου και των ιπτάμενων οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider