O Όμιλος Volskwagen επιταχύνει την πορεία του προς την ηλεκτρική μετάβαση

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Όμιλος Volskwagen επιταχύνει την πορεία του προς την ηλεκτρική μετάβαση
Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε νέο πενταετές επενδυτικό πλάνο με στόχο να περάσει γρηγορότερα στην «καθαρή» αυτοκίνηση.

Ο Όμιλος Volkswagen θα επιταχύνει τη στροφή του προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα ανανεώσει τη στρατηγική σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, όπως περιγράφεται στο πενταετές επενδυτικό σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση στο Eποπτικό Συμβούλιο.

Ο Όμιλος VW, που κάτω από την ομπρέλα του έχει μια μεγάλη γκάμα μαρκών, από τις premium Audi και Porsche έως τις πιο μαζικής αγοράς Volkswagen, Seat και Skoda, εξετάζει επίσης τον τρόπο να διορθώσει τη στρατηγική σχετικά με το λογισμικό, που μαστίζεται από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους.

Πλήρεις λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν θα παρουσιαστούν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της εταιρείας στις 14 Μαρτίου.

Το Reuters ανέφερε επίσης ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητήσουν αν θα κατασκευάσουν ένα νέο εργοστάσιο για το ηλεκτρικό σεντάν Trinity, μια απόφαση που ο επικεφαλής της VW, Τόμας Σέφερ, είχε πει τον Δεκέμβριο ότι θα ληφθεί αυτόν τον μήνα. Η δήλωση της VW δεν ανέφερε αν το σχέδιο, που είχε εκπονηθεί υπό τον πρώην CEO Χέρμπερτ Ντις, θα προχωρήσει ή αν θα παράγει το νέο αυτοκίνητο στο κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, μια ιδέα που τα στελέχη πρότειναν στα τέλη του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider