Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Rolls-Royce το 2022

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Rolls-Royce το 2022
Τόρστεν Μίλερ-Έτβες (Πηγή: Rolls-Royce)
O CEO της Rolls-Royce Motor Cars ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του περασμένου έτους και τις προσδοκίες για το 2023.

Την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της διανύει η Rolls-Royce, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 6.000 πωλήσεων σε ένα έτος. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με δημοσιογράφους, ο Τόρστεν Μίλερ-Έτβες, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, ανακοίνωσε ότι το 2022 παραδόθηκαν 6.021 αυτοκίνητα στους πελάτες της υπερπολυτελούς μάρκας.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 8% υψηλότερος από τον αντίστοιχο του 2021, καθώς η υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα της Rolls-Royce σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή κάλυψε την πτώση που σημειώθηκε στην αγορά της Κίνας, λόγω των περιορισμών που υπήρχαν το περασμένο έτος στη χώρα.

«Δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ μία μάρκα με μαζικές πωλήσεις», ανέφερε ο Μίλερ-Έτβες, τονίζοντας ότι ο μέσος όρος αξίας κάθε Rolls-Royce που πωλείται πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Αυτό οφείλεται στο τμήμα Bespoke, που διαμορφώνει κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών, αυξάνοντας την τελική τιμή.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα λανσαριστεί η Spectre, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce, με τις προ-παραγγελίες του μοντέλου να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της μάρκας. «Η Spectre θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στην γκάμα της Rolls-Royce, τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και κερδοφορίας», τόνισε ο CEO της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider