Toyota: Άνοδος στις πωλήσεις τον Οκτώβριο, όμως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιμένουν

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Άνοδος στις πωλήσεις τον Οκτώβριο, όμως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιμένουν
Toyota Yaris (Πηγή: Toyota)
Η Toyota αποδίδει τις αυξήσεις στην ανάγκη για νέα αυτοκίνητα, δεν πιστεύει πάντως ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τις δυσκολίες.

Η υψηλή ζήτηση του κοινού για νέα αυτοκίνητα είχε ως αποτέλεσμα η Toyota να παρουσιάσει άνοδο παραγωγής και πωλήσεων κατά τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ιαπωνικού ομίλου ανήλθαν σε 918.756 οχήματα, αυξημένες κατά 24,8% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Ακόμα μεγαλύτερη (+25,7%) ήταν η άνοδος στην παγκόσμια παραγωγή, που έφθασε τα 924.132 οχήματα.

Η Toyota αποδίδει τις αυξήσεις στην ανάγκη για νέα αυτοκίνητα αλλά και στην βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά τις ελλείψεις πρώτων υλών και εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την παραγωγή οχημάτων. Ο ιαπωνικός κολοσσός δεν πιστεύει πάντως ότι οι δυσκολίες είναι πλέον πίσω μας.

«Οποιαδήποτε πρόβλεψη παραμένει δύσκολο να γίνει, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και της πανδημίας του Covid-19. Θα συνεχίσουμε πάντως να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση με την εφοδιαστική αλυσίδα και να περιορίζουμε όσο το δυνατόν τις ξαφνικές υποχωρήσεις στο ρυθμό παραγωγής. Παράλληλα θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να παραδίδουμε τα οχήματα στους πελάτες μας χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider