Mercedes-Benz: Αναδιάρθρωση του δικτύου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Αναδιάρθρωση του δικτύου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων
(Πηγή: Mercedes-Benz)
Η γερμανική μάρκα σκοπεύει να διαθέτει από το 2030 αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στις αγορές που θα έχουν διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες.

Το μελλοντικό δίκτυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε η Mercedes-Benz, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η γερμανική εταιρεία θα επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια σε εργοστάσια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, προκειμένου να φιλοξενήσουν την παραγωγή EV.

Στην Ευρώπη, το ρόλο αυτόν θα αναλάβουν τα εργοστάσια σε Ζιντελφίγκεν, Βρέμη, Ράστατ (Γερμανία), Βιτόρια (Ισπανία) και Κετσκεμέτ (Ουγγαρία). Στις Ηνωμένες Πολιτείας το εργοστάσιο στην Τασκαλούζα της Αλαμπάμα και στην Κίνα η μονάδα παραγωγής στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τη νέα προϊοντική στρατηγική που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, η Mercedes-Benz θα διαχωρίσει μελλοντικά τη γκάμα της σε τρεις κατηγορίες: την κορυφαία Top-End Luxury, την μεσαία Core Luxury και τη βασική Entry Luxury.

Το εργοστάσιο του Ζιντελφίγκεν θα παράγει από το 2025 ηλεκτρικά αυτοκίνητο της Top End Luxury, βασισμένα στην πλατφόρμα AMG.EA. Ηλεκτρικά οχήματα της Core Luxury θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Βρέμης και του Κετσκεμέτ, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας MB.EA, ενώ EV της Entry Luxury από το 2024 στην Ουγγαρία και στο εργοστάσιο του Ράσταρ (πάνω στην πλατφόρμα MMA).
Στην Ευρώπη μόνο, η Mercedes-Benz θα επενδύσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής της, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου 2022-2026.

«Με το νέο πλάνο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνουμε κι άλλο την ευελιξία και την αποδοτικότητά μας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε το μέλλον των εργοστασίων μας», σχολίασε ο Γιοργκ Μπούρτζερ, Μέλος του ΔΣ του Mercedes-Benz Group, υπεύθυνος για την Παραγωγή και την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider