Hyundai και Michelin θα συνεργαστούν για ελαστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hyundai και Michelin θα συνεργαστούν για ελαστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη ελαστικών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο βήμα προς τη βιώσιμη κινητικότητα, όμως η προστασία του περιβάλλοντος δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Θα πρέπει π.χ. η ενέργεια για τη φόρτιση των μπαταριών να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, αλλά και για την κατασκευή τους να χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά.

Καθοριστικός παράγοντας είναι τα ελαστικά, τα οποία επηρεάζουν την κατανάλωση των οχημάτων, ενώ παράλληλα μέσω της τριβής τους στο έδαφος εκπέμπουν μικροσωματίδια. Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, το Hyundai Motor Group και η Michelin υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (MoU). Αυτό προβλέπει τη συνεργασία τους στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) για καινοτόμες τεχνολογίες ελαστικών, μέσα στην επόμενη τριετία.

Η κοινή έρευνα που θα πραγματοποιήσουν η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία και η γαλλική εταιρεία ελαστικών, θα εστιάσει στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον ελαστικών, για χρήση σε πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο της Hyundai όσο και της Kia. Για την παραγωγή των ελαστικών θα γίνει εκτεταμένη χρήση βιώσιμων υλικών.

Βάρος θα δοθεί επίσης στην απόδοση ελαστικών, ώστε να αντιμετωπιστεί το επιπλέον βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω της παρουσίας μεγάλων μπαταριών. Οι δύο συνεργάτες θα αναπτύξουν ένα σύστημα παρακολούθησης των ελαστικών, το οποίο θα αναλύει τη φθορά τους και την επίπτωση που αυτή έχει στο περιβάλλον, αποτελώντας κομμάτι της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων.

Η συμφωνία έρχεται ως το επόμενο βήμα στην πενταετή συνεργασία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες τον Νοέμβριο του 2017, σχετικά με την παραγωγή ενός αποκλειστικού ελαστικού για το ηλεκτρικό Ioniq 5 της Hyundai.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider