Οι Mercedes-Benz είναι πλέον πιστοποιημένες για αυτόνομη οδήγηση

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Mercedes-Benz είναι πλέον πιστοποιημένες για αυτόνομη οδήγηση
Η Mercedes-Benz λαμβάνει την πρώτη διεθνή έγκριση για το σύστημα -υπό όρους- αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Η Mercedes-Benz είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο που πληροί τις απαιτητικές νομικές απαιτήσεις του UN-R157 για σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) χορήγησε έγκριση συστήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος διεθνώς, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η εθνική νομοθεσία. Στη Γερμανία η νομοθεσία έχει ανοίξει για Επιπέδου 3 αυτοματοποιημένη οδήγηση ήδη από το 2017.

Οι πρώτοι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν μια S-Class με DRIVE PILOT το πρώτο εξάμηνο του 2022 , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να οδηγούν σε αυτοματοποιημένη λειτουργία υπό όρους με ταχύτητες έως και 60 χλμ/ώρα σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας ή σε καταστάσεις συμφόρησης σε κατάλληλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων στη Γερμανία. Ο ειδικός εξοπλισμός DRIVE PILOT επιτρέπει στον οδηγό να εκτελεί βοηθητικές εργασίες στην κεντρική οθόνη, όπως ηλεκτρονικές αγορές ή επεξεργασία e-mail στο γραφείο του αυτοκινήτου, την ώρα που το αυτοκίνητο φορντίζει μόνο του για την κίνησή του. Η έγκριση συστήματος ισχύει και για την Mercedes EQS.

Η Mercedes-Benz προσφέρει αρχικά το DRIVE PILOT σε 13.191 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου στη Γερμανία. Εκτεταμένες δοκιμές για αυτά τα συστήματα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Μόλις υπάρξει ένα εθνικό νομικό πλαίσιο για αυτοματοποιημένη λειτουργία υπό όρους σε πρόσθετες αγορές, η τεχνολογία θα επεκταθεί σε αυτές βήμα-βήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider