Το gMotion 80 πατάει το γκάζι της ενημέρωσης για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το gMotion 80 πατάει το γκάζι της ενημέρωσης για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα
gmotion 80
Εντελώς νέο αλλά όπως πάντα δωρεάν, το online μηνιαίο περιοδικό του gazzetta.gr σας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του αυτοκινήτου, της μοτοσικλέτας και των διεθνών αγώνων.

Μετά από 8 χρόνια το πιο αγαπημένο online περιοδικό για την αυτοκίνηση, το inMotion, άλλαξε το όνομά του σε gMotion ώστε να ταιριάζει ιδανικά τόσο με το gazzetta.gr, που το φιλοξενεί, όσο και με την ομώνυμη πλέον ενότητα.

Όπως και τα 79 inMotion μέχρι σήμερα, έτσι και το gMotion 80, παρά τον πολύ πιο νεανικό και σύγχρονο αισθητικό του χαρακτήρα, παραμένει το πληρέστερο περιοδικό αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας, και διαβάζεται δωρεάν, πανεύκολα τόσο online όσο και offline από κάθε ψηφιακή συσκευή, φορητή ή desktop.

Δοκιμές αυτοκινήτων

Στο εξώφυλλο του νέου μας gMotion 80 φιγουράρει το ανανεωμένο Volkswagen Polo, ένα από τα αειθαλή ευρωπαϊκά best sellers το οποίο δοκιμάζουμε για εσάς.

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο, η Mercedes C-Class στην έκδοση C 200, μπαίνει στο μικροσκόπιο της κριτικής μας αυτό το μήνα, όπως και η νέα έκδοση του συμπαγούς SUV Ford Puma, η οποία με αυτόματο κιβώτιο και 155 ίππους καταφέρνει να έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται με ένα συγκριτικό νέας εποχής, καθώς αφορά δύο premium plug-in hybrid SUV της κατηγορίας C, τα DS7 Crossaback E-Tense και Audi Q3 TFSi—e.

Παρουσιάσεις αυτοκινήτων

Ο μήνας που μόλις ολοκληρώθηκε μας επιφύλαξε παρουσιάσεις πολύ σημαντικών μοντέλων, όπως των Volkswagen ID.5 και ID.5 GTX, Toyota AygoX, Ford Ranger και του πολύκροτου ελληνικού ultra car, του CHAOS.

Ρεπορτάζ

Σε επίπεδο ρεπορτάζ, με αφορμή τη σκόνη που σήκωσε η online αποκάλυψη του CHAOS, ανοίγουμε το φάκελο του ελληνικού supercar Korres, το οποίο είναι μια πραγματικότητα την οποία έζησε σε όλη της την εξέλιξη ο συνεργάτης μας Βασίλης Ορφανός.

Συνεντεύξεις

Από τον κορυφαίο θεσμό της F1, η συνέντευξη των Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι, των οδηγών της Alfa Romeo, θα συζητηθεί πολύ. Όπως και αυτή του Άρη Ζωγράφου, Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του για τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας στην ελλιπή εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών.

«Μια κυρία στα μπουζούκια» μπορεί να θεωρείται κάτι πολύ φυσιολογικό, αλλά μια κυρία όπως η Τζέσικα Χόκινς στους αγώνες αυτοκινήτων αλλά και στα stunt της πιο πρόσφατης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, σίγουρα όχι. Η ίδια πάντως, απολαμβάνει και τους δύο ρόλους όπως μας εξηγεί στη συνέντευξή της.

Motorsport

Στο αγωνιστικό πεδίο η δράση είναι καταιγιστική, με τα GP στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στη Βραζιλία και στο Κατάρ να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο το ζήτημα του πρωταθλητή της F1. Ζήτημα το οποίο έληξε στο WRC και συγκεκριμένα στο ράλι της Μόντσα. Στο επόμενο Ράλλυ Ακρόπολις, μια έκπληξη περιμένει τους λάτρεις του WRC, καθώς η υπερειδική του εθνικού μας αγώνα θα περάσει από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ!

Τα αγωνιστικά δρώμενα κλείνουν με #GreekPride και μια ανασκόπηση στην πορεία των Ελλήνων οδηγών στα διεθνή πρωταθλήματα αυτοκινήτου.

Μοτοσικλέτα

Στο δίτροχο κόσμο μπορεί ο καιρός να βάζει περιορισμούς, αλλά τα νέα μοντέλα είναι πολλά και υπέροχα. Ο Βασίλης Ορφανός δοκίμασε το νέο Honda NC 750 X DCT, ενώ η Ιωάννα Σαπουντζή το city adventure Daytona Dymoto 200.

Στο MotoGP οι τελευταίοι αγώνες δεν επιφύλαξαν εκπλήξεις και έτσι ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha πήρε τον τίτλο στο GP της Εμίλια Ρομάνα στην Ιταλία. Στον επόμενο αγώνα, το GP του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, ο Πέκο Μπανάια με τη Ducati θριάμβευσε, ενώ η ιταλική μάρκα κέρδισε και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στο τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, ακόμα μια νίκη ήρθε για τον Μπανάια, ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Βαλεντίνο Ρόσι, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής αγωνιστικής του καριέρας στο MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ GMOTION 80 ΕΔΩ

gmotion 80

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider