Ολλανδική ομάδα αποκάλυψε τα δεδομένα που συλλέγουν τα αυτοκίνητα της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδική ομάδα αποκάλυψε τα δεδομένα που συλλέγουν τα αυτοκίνητα της Tesla
«Τα στοιχεία εμπεριέχουν ένα πλήθος στοιχείων για τους εγκληματολογικούς ερευνητές και τους αναλυτές των τροχαίων ατυχημάτων» υποστηρίζει το NFI.

Περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία που συλλέγουν τα αυτοκίνητα της Tesla έδωσε στη δημοσιότητα το ολλανδικό ινστιτούτο ερευνών NFI.

Σύμφωνα με το Reuters, ήταν ευρέως γνωστό πως η εταιρεία του Έλον Μασκ μαζεύει στοιχεία από τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα οχήματα της, με την έρευνα των Ολλανδών να αποκαλύπτει πολλά περισσότερα στοιχεία για τα οποία ήξεραν οι ερευνητές μέχρι σήμερα.

Όπως υποστηρίζει το NFI, η αποκρυπτογράφηση των στοιχείων έδειξε πως η Tesla αποθηκεύει στοιχεία για τη λειτουργία των βοηθητικού συστήματος οδήγησης, γνωστού ως Autopilot. Επιπλέον, τα οχήματα καταγράφουν την ταχύτητα, τη χρήση του πεταλιού γκαζιού, τις γωνίες στριψίματος του τιμονιού και τη χρήση του φρένου.

Με βάση τη χρήση που κάνει ο οδηγός στο όχημα, τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν για διάστημα άνω του έτους.

«Τα στοιχεία εμπεριέχουν ένα πλήθος στοιχείων για τους εγκληματολογικούς ερευνητές και τους αναλυτές των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στην διερεύνηση δυστυχημάτων και ατυχημάτων» σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Σε ύψη-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο με αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider