Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021
Δεκάδες παραμένουν τα εκατομμύρια που στρώνονται στα πόδια των πιο αποτελεσματικών πιλότων της Formula 1, παρά την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την ίδια στιγμή που η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της F1 δημιουργεί ομάδα εργασίας για τη συζήτηση επιβολής πλαφόν στις αμοιβές των πιλότων του πρωταθλήματος, το νέο συμβόλαιο του κορυφαίου Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes «ζαλίζει» με το ύψος των απολαβών του.

Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα αυτά είναι κλάσμα όσων εισπράττουν διάσημοι ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές. Παρότι οι πιλότοι της F1 παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα όχι μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά επίσης στις ανεπίσημες και επίσημες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Εκατοντάδες, δηλαδή, φορές κάθε χρόνο.

Ας γνωρίσουμε όμως τους Κροίσους της F1 και τις ετήσιες απολαβές τους για το 2021.

Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τις περισσότερες νίκες στην F1 (95) από κάθε άλλο οδηγό και μόλις 36 ετών, ο Βρετανός άσος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στο grid. Με μεγάλη διαφορά μάλιστα, καθώς τα 45,6 εκ. ευρώ που θα του δοθούν φέτος είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά του δεύτερου Φερστάπεν.

Δικαίως ο «ιπτάμενος Ολλανδός» -και παρά τα μόλις 23 χρόνια του- αμείβεται με κάτι περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πιστός στη Red Bull και εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός, θεωρείται από τους ελάχιστους που μπορεί να κοντράρει τον κορυφαίο Λιούις Χάμιλτον.

Ως πρώτος οδηγός της Ferrari, ο Μονεγάσκος οδηγός θα είχε υπό άλλες συνθήκες απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε με ένα πολυετές συμβόλαιο το 2019 και ως δεύτερος πίσω από τον Φέτελ, που απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα 11,7 εκ. ευρώ ετήσιες απολαβές σε ηλικία 23 ετών μόνο λίγα δεν χαρακτηρίζονται.

Ακόμα μια μεταγραφή, από την Renault (Alpine πλέον) στην McLaren, ήταν αυτή του Αυστραλού πιλότου. Το γελαστό παιδί του πρωταθλήματος έχει δεκάδες βάθρα στο ενεργητικό του αλλά κανένα παγκόσμιο τίτλο παρά τα 31 έτη του. Επομένως τα 11,5 περίπου εκ. ευρώ που φέρεται να λαμβάνει από την ομάδα του, είναι εξαιρετικό ποσό.

Αν τα παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούσαν το μόνο κριτήριο για τις απολαβές των οδηγών, ο Φέτελ θα έπρεπε να είναι δεύτερος στη λίστα -έχει βλέπετε τέσσερα συναπτά. Ωστόσο ο «υποβιβασμός» από τη Ferrari στην νυν Aston Martin και πρώην Racing Point, δεν αφήνει παριθώριο για περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας ακόμα Ισπανός, ο οποίος μάλιστα άφησε φέτος την McLaren για το δεύτερο μπάκετ μιας Ferrari, θα εισπράξει το ποσό των 8,33 εκατομμυρίων ευρώ. Καθόλου άσχημα για το διψασμένο για νίκες 26χρονο πιλότο, ο οποίος όμως σε αντίθεση με το διάσημο πατέρα του, δεν έχει δει ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε, παρά τα 40 του χρόνια και τις μέτριες επιδόσεις του με την McLaren πριν αποχωρήσει πρόπερσι, να επανέλθει στην ομάδα της πρώην Renault και νυν Alpine. Απαιτώντας μάλιστα και λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,5 εκ. ευρώ.

Ο έτερος πιλότος της πρωταθλήτριας Mercedes αμείβεται με 6,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με σταθερά καλές επιδόσεις, αποτελεί τον «ιδανικό δεύτερο» οδηγό. Ο Φιλανδός δεν έχει τη στόφα του πρωταθλητή, αλλά φέρνει βαθμούς στην ομάδα και δυσκολίες στους ανταγωνιστές του Χάμιλτον.

Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με πολύ καλές επιδόσεις στην ομάδα της Racing Point (και πλέον Aston Martin) το 2020, o μεξικανός πιλότος κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην σαφώς πιο ανταγωνιστική (δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι) Red Bull. Μαζί με την... προαγωγή, θα προσθέσει στο λογαριασμό του και 5 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου άσχημα.

Ο άπαξ Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2007) Κίμι Ράικονεν, θα αμειφθεί το 2021με περίπου 4,17 εκ. ευρώ. Εξαιρετικά τα έχει καταφέρει ο Φιλανδός, καθώς είναι 41 ετών, στη δύση της καριέρας του και οδηγεί για μια από τις πιο μικρές ομάδες του grid. Λογικά, θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στην 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Οι Έλληνες επιλέγουν υβριδικά αυτοκίνητα - Νέα αύξηση πωλήσεων τον Ιούνιο

23:45

Συνάντηση Στάρμερ - Τραμπ στα τέλη Ιουλίου στη Σκωτία

23:35

Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε καμία στρατιωτική απειλή στη νότια Συρία

23:30

Ζελένσκι: «Ευγνώμων» προς τον Τραμπ για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

23:28

Κινέζος ΥΠΕΞ: Πεκίνο και Νέο Δελχί πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας

23:21

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει για πρωθυπουργό τη Γιούλια Σβιριντένκο

23:10

Ήπια κέρδη στη Wall Street - Οι δασμοί Τραμπ δεν «τρόμαξαν» τους επενδυτές

23:00

Καματερό: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους

22:50

Ρουμανία: Η κυβέρνηση Μπολογιάν «επιβίωσε» από την πρόταση μομφής και προωθεί αυξήσεις φόρων

22:35

Ιράν: «Όχι» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν τεθεί ως όρος η διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου

22:15

Πτώση για το πετρέλαιο στη σκιά των δασμών Τραμπ στη Ρωσία

22:00

Ζελένσκι : Προτείνει για τη θέση του υπουργού Άμυνας τον νυν πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ

21:48

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Τα πλήγματα στη Συρία είναι «σαφής προειδοποίηση προς το καθεστώς»

21:34

Ιταλία: 12 δισ. ευρώ και 150.000 θέσεις εργασίας θα στοιχίσουν οι δασμοί Τραμπ

21:17

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου - Ήχησε το 112

21:10

Τσιάρας: Οι Ευρωπαίοι αγρότες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση, ζητούν δίκαιους όρους

20:57

Λίβανος: Ο στρατός κατέστρεψε ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής χαπιών Captagon

20:55

Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

20:40

Κάλας: Η ΕΕ θεωρεί «μεγάλη» τη διορία των 50 ημερών που έδωσε ο Τραμπ στη Ρωσία

20:26

Υποχώρησε ο χρυσός μετά το υψηλό τριών εβδομάδων

20:16

Bitcoin: Η εβδομάδα των cryptos, τα κρίσιμα νομοσχέδια και τα αλλεπάλληλα ρεκόρ

20:05

Κομισιόν: Στην Ελλάδα και σε 4 ακόμα χώρες θα δοκιμαστεί η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για το διαδίκτυο

19:58

Τραμπ: Είμαι ανοιχτός σε συνομιλίες με την ΕΕ για τους δασμούς

19:51

Σε εξέλιξη φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης - Μήνυμα από το 112

19:37

Πτωτικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Απώλειες σχεδόν 5% για Volvo

19:36

Μ. Ανατολή: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι «οδηγεί σε αποτυχία» τις διαπραγματεύσεις

19:22

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί εμπορική και στρατιωτική αφαίμαξη και από φίλους και από εχθρούς

19:08

Θεοχάρης: Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα με ενότητα και αποφασιστικότητα

19:01

Τραμπ: Δασμοί 100% στη Ρωσία αν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία σε 50 ημέρες - Στέλνει πυραύλους Patriot στο NATO

18:55

Βυθίστηκε σκάφος της Frontex ανοιχτά της Λέσβου - Διασώθηκε το πλήρωμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider