Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021
Δεκάδες παραμένουν τα εκατομμύρια που στρώνονται στα πόδια των πιο αποτελεσματικών πιλότων της Formula 1, παρά την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την ίδια στιγμή που η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της F1 δημιουργεί ομάδα εργασίας για τη συζήτηση επιβολής πλαφόν στις αμοιβές των πιλότων του πρωταθλήματος, το νέο συμβόλαιο του κορυφαίου Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes «ζαλίζει» με το ύψος των απολαβών του.

Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα αυτά είναι κλάσμα όσων εισπράττουν διάσημοι ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές. Παρότι οι πιλότοι της F1 παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα όχι μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά επίσης στις ανεπίσημες και επίσημες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Εκατοντάδες, δηλαδή, φορές κάθε χρόνο.

Ας γνωρίσουμε όμως τους Κροίσους της F1 και τις ετήσιες απολαβές τους για το 2021.

Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τις περισσότερες νίκες στην F1 (95) από κάθε άλλο οδηγό και μόλις 36 ετών, ο Βρετανός άσος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στο grid. Με μεγάλη διαφορά μάλιστα, καθώς τα 45,6 εκ. ευρώ που θα του δοθούν φέτος είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά του δεύτερου Φερστάπεν.

Δικαίως ο «ιπτάμενος Ολλανδός» -και παρά τα μόλις 23 χρόνια του- αμείβεται με κάτι περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πιστός στη Red Bull και εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός, θεωρείται από τους ελάχιστους που μπορεί να κοντράρει τον κορυφαίο Λιούις Χάμιλτον.

Ως πρώτος οδηγός της Ferrari, ο Μονεγάσκος οδηγός θα είχε υπό άλλες συνθήκες απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε με ένα πολυετές συμβόλαιο το 2019 και ως δεύτερος πίσω από τον Φέτελ, που απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα 11,7 εκ. ευρώ ετήσιες απολαβές σε ηλικία 23 ετών μόνο λίγα δεν χαρακτηρίζονται.

Ακόμα μια μεταγραφή, από την Renault (Alpine πλέον) στην McLaren, ήταν αυτή του Αυστραλού πιλότου. Το γελαστό παιδί του πρωταθλήματος έχει δεκάδες βάθρα στο ενεργητικό του αλλά κανένα παγκόσμιο τίτλο παρά τα 31 έτη του. Επομένως τα 11,5 περίπου εκ. ευρώ που φέρεται να λαμβάνει από την ομάδα του, είναι εξαιρετικό ποσό.

Αν τα παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούσαν το μόνο κριτήριο για τις απολαβές των οδηγών, ο Φέτελ θα έπρεπε να είναι δεύτερος στη λίστα -έχει βλέπετε τέσσερα συναπτά. Ωστόσο ο «υποβιβασμός» από τη Ferrari στην νυν Aston Martin και πρώην Racing Point, δεν αφήνει παριθώριο για περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας ακόμα Ισπανός, ο οποίος μάλιστα άφησε φέτος την McLaren για το δεύτερο μπάκετ μιας Ferrari, θα εισπράξει το ποσό των 8,33 εκατομμυρίων ευρώ. Καθόλου άσχημα για το διψασμένο για νίκες 26χρονο πιλότο, ο οποίος όμως σε αντίθεση με το διάσημο πατέρα του, δεν έχει δει ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε, παρά τα 40 του χρόνια και τις μέτριες επιδόσεις του με την McLaren πριν αποχωρήσει πρόπερσι, να επανέλθει στην ομάδα της πρώην Renault και νυν Alpine. Απαιτώντας μάλιστα και λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,5 εκ. ευρώ.

Ο έτερος πιλότος της πρωταθλήτριας Mercedes αμείβεται με 6,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με σταθερά καλές επιδόσεις, αποτελεί τον «ιδανικό δεύτερο» οδηγό. Ο Φιλανδός δεν έχει τη στόφα του πρωταθλητή, αλλά φέρνει βαθμούς στην ομάδα και δυσκολίες στους ανταγωνιστές του Χάμιλτον.

Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με πολύ καλές επιδόσεις στην ομάδα της Racing Point (και πλέον Aston Martin) το 2020, o μεξικανός πιλότος κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην σαφώς πιο ανταγωνιστική (δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι) Red Bull. Μαζί με την... προαγωγή, θα προσθέσει στο λογαριασμό του και 5 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου άσχημα.

Ο άπαξ Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2007) Κίμι Ράικονεν, θα αμειφθεί το 2021με περίπου 4,17 εκ. ευρώ. Εξαιρετικά τα έχει καταφέρει ο Φιλανδός, καθώς είναι 41 ετών, στη δύση της καριέρας του και οδηγεί για μια από τις πιο μικρές ομάδες του grid. Λογικά, θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στην 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το ΑΠΘ ετοιμάζεται να «πάει Διάστημα» με τον νανοδορυφόρο PeakSat

23:37

Ζελένσκι: Επισκέπτεται την Ιορδανία για «σημαντικές συναντήσεις»

23:15

Συνελήφθη 19χρονος στην Αγ. Παρασκευή που εκβίαζε ανηλίκους

22:46

Θεοχάρης: Συμμετοχή του ΥΦΥΠΕΞ στην 14η Υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

22:18

Πάπας Λέων: Ο Θεός απορρίπτει τις προσευχές ηγετών που διεξάγουν πολέμους

21:47

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται με έργα που υλοποιούνται με συνέπεια

21:18

Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον της BofA στο Παρίσι

21:00

Κακλαμάνης: Η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί κοινή ευθύνη

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

19:50

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο

19:21

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

19:12

Ιράν: Ο νέος Ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους

19:00

ΗΠΑ - Ισραήλ: Έχουν κοινό εχθρό, αλλά διαφορετικούς πολέμους

18:51

Νετανιάχου: Η απαγόρευση για τον Πανάγιο Τάφο δεν είχε κακόβουλη πρόθεση

18:33

Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου στη Σαουδική Αραβία

18:24

Ιταλία: Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:00

Επενδυτική ψυχολογία σε καιρό πολέμου – Οι παγίδες που κοστίζουν ακριβά

17:51

Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία και Αιγύπτος προτείνουν σχέδιο για το Ιράν

17:40

Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τους πολίτες, τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, για όσο διάστημα χρειαστεί

17:19

Eli Lilly: Συμφωνία $2,75 δισ. για παγκόσμια διάθεση φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί μέσω ΑΙ

16:57

Οι Ελβετοί τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους

16:36

Reuters: Ο τζόγος πριν από ορισμένες ανακοινώσεις του Τραμπ δημιουργεί ερωτηματικά

16:26

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με αντικείμενο την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο

gazzetta
gazzetta reader insider insider