Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021
Δεκάδες παραμένουν τα εκατομμύρια που στρώνονται στα πόδια των πιο αποτελεσματικών πιλότων της Formula 1, παρά την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την ίδια στιγμή που η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της F1 δημιουργεί ομάδα εργασίας για τη συζήτηση επιβολής πλαφόν στις αμοιβές των πιλότων του πρωταθλήματος, το νέο συμβόλαιο του κορυφαίου Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes «ζαλίζει» με το ύψος των απολαβών του.

Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα αυτά είναι κλάσμα όσων εισπράττουν διάσημοι ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές. Παρότι οι πιλότοι της F1 παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα όχι μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά επίσης στις ανεπίσημες και επίσημες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Εκατοντάδες, δηλαδή, φορές κάθε χρόνο.

Ας γνωρίσουμε όμως τους Κροίσους της F1 και τις ετήσιες απολαβές τους για το 2021.

Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τις περισσότερες νίκες στην F1 (95) από κάθε άλλο οδηγό και μόλις 36 ετών, ο Βρετανός άσος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στο grid. Με μεγάλη διαφορά μάλιστα, καθώς τα 45,6 εκ. ευρώ που θα του δοθούν φέτος είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά του δεύτερου Φερστάπεν.

Δικαίως ο «ιπτάμενος Ολλανδός» -και παρά τα μόλις 23 χρόνια του- αμείβεται με κάτι περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πιστός στη Red Bull και εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός, θεωρείται από τους ελάχιστους που μπορεί να κοντράρει τον κορυφαίο Λιούις Χάμιλτον.

Ως πρώτος οδηγός της Ferrari, ο Μονεγάσκος οδηγός θα είχε υπό άλλες συνθήκες απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε με ένα πολυετές συμβόλαιο το 2019 και ως δεύτερος πίσω από τον Φέτελ, που απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα 11,7 εκ. ευρώ ετήσιες απολαβές σε ηλικία 23 ετών μόνο λίγα δεν χαρακτηρίζονται.

Ακόμα μια μεταγραφή, από την Renault (Alpine πλέον) στην McLaren, ήταν αυτή του Αυστραλού πιλότου. Το γελαστό παιδί του πρωταθλήματος έχει δεκάδες βάθρα στο ενεργητικό του αλλά κανένα παγκόσμιο τίτλο παρά τα 31 έτη του. Επομένως τα 11,5 περίπου εκ. ευρώ που φέρεται να λαμβάνει από την ομάδα του, είναι εξαιρετικό ποσό.

Αν τα παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούσαν το μόνο κριτήριο για τις απολαβές των οδηγών, ο Φέτελ θα έπρεπε να είναι δεύτερος στη λίστα -έχει βλέπετε τέσσερα συναπτά. Ωστόσο ο «υποβιβασμός» από τη Ferrari στην νυν Aston Martin και πρώην Racing Point, δεν αφήνει παριθώριο για περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας ακόμα Ισπανός, ο οποίος μάλιστα άφησε φέτος την McLaren για το δεύτερο μπάκετ μιας Ferrari, θα εισπράξει το ποσό των 8,33 εκατομμυρίων ευρώ. Καθόλου άσχημα για το διψασμένο για νίκες 26χρονο πιλότο, ο οποίος όμως σε αντίθεση με το διάσημο πατέρα του, δεν έχει δει ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε, παρά τα 40 του χρόνια και τις μέτριες επιδόσεις του με την McLaren πριν αποχωρήσει πρόπερσι, να επανέλθει στην ομάδα της πρώην Renault και νυν Alpine. Απαιτώντας μάλιστα και λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,5 εκ. ευρώ.

Ο έτερος πιλότος της πρωταθλήτριας Mercedes αμείβεται με 6,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με σταθερά καλές επιδόσεις, αποτελεί τον «ιδανικό δεύτερο» οδηγό. Ο Φιλανδός δεν έχει τη στόφα του πρωταθλητή, αλλά φέρνει βαθμούς στην ομάδα και δυσκολίες στους ανταγωνιστές του Χάμιλτον.

Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με πολύ καλές επιδόσεις στην ομάδα της Racing Point (και πλέον Aston Martin) το 2020, o μεξικανός πιλότος κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην σαφώς πιο ανταγωνιστική (δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι) Red Bull. Μαζί με την... προαγωγή, θα προσθέσει στο λογαριασμό του και 5 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου άσχημα.

Ο άπαξ Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2007) Κίμι Ράικονεν, θα αμειφθεί το 2021με περίπου 4,17 εκ. ευρώ. Εξαιρετικά τα έχει καταφέρει ο Φιλανδός, καθώς είναι 41 ετών, στη δύση της καριέρας του και οδηγεί για μια από τις πιο μικρές ομάδες του grid. Λογικά, θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στην 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:29

Αύξηση 8,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούνιο

12:25

Δήμος Αθηναίων: Παραδόθηκαν σε 100 ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά τα vouchers για δωρεάν κλιματιστικά

12:25

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Για μία ακόμη χρονιά ανάμεσα στις «The Most Sustainable Companies in Greece»

12:21

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Πλωμάρι Λέσβου - Χωρίς ενεργό μέτωπο

12:09

FinQuest 2026: H Alpha Bank καλεί το ευρωπαϊκό startup οικοσύστημα να συνδιαμορφώσει το μέλλον του ελληνικού banking

12:03

Πετρέλαιο: Άνοδος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθώς οι ΗΠΑ επανεκκινούν τις επιθέσεις στο Ιράν

12:02

Ισπανία: Εκκενώσεις οικισμών κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία λόγω πυρκαγιών

12:01

«Εργαζόμενοι σε φέρετρα και… πελάτες σε ξαπλώστρες»: Πώς οι εργοδότες παρακάμπτουν την ψηφιακή κάρτα εργασίας

11:53

BP: Ξεκινά η επέκταση της εγκατάστασης "Atlantis" στον Κόλπο του Μεξικού

11:48

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Χάρακα Αττικής - Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

11:46

ΔΕΗ blue: Το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα που επεκτείνεται δυναμικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

11:40

Η Ρωσία επιτέθηκε με 70 πυραύλους και 280 drones σε ουκρανικές πόλεις, τουλάχιστον 8 νεκροί

11:36

Αβραμόπουλος: Ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση ασυλίας του

11:33

Πρίνος: Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα η δυναμικότητα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα

11:27

Rolls-Royce: Άλμα 4% μετά την ισχυρή επίδοση του α' εξαμήνου και την ώθηση από AI data και άμυνα

11:25

Η Stellantis επέστρεψε στην κερδοφορία στο β' τρίμηνο αλλά η μετοχή «βουτάει» 5%

11:22

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Έχουμε ακόμα μπροστά μας ακόμη δύσκολες μέρες - Ζητώ από όλους τη μέγιστη προσοχή

11:12

Σκλαβενίτης: Έσπασε το φράγμα των 6 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2025

11:11

Ανέκαμψε η γαλλική οικονομία στο β' τρίμηνο - Άνω των προσδοκιών το ΑΕΠ της Ισπανίας

11:06

Μ. Ανατολή: Το Πακιστάν προσπαθεί να επαναφέρει ΗΠΑ και Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

11:03

Revolut και OpenAI ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν το ChatGPT Go σε εκατομμύρια πελάτες

11:03

Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές με οδηγό τα ισχυρά εταιρικά κέρδη

10:59

Μαρινάκης: Έως τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών

10:54

Aktor: Στο 11,33% υποχώρησε το ποσοστό της Blue Silk

10:51

Ισπανία-φωτιές: Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο της Μαδρίτης - «Σχεδόν δεν έχουν απομείνει φλόγες»

10:46

Societe Generale: Ρεκόρ στα καθαρά κέρδη με αύξηση 23% - Στα 1,79 δισ. ευρώ

10:36

Χρηματιστήριο: Απορροφά τις διεθνείς πιέσεις με ΓΕΚ και τράπεζες

10:34

"Red Code" στη μισή Ελλάδα λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

10:32

Στη Βουλή τροπολογία για τη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν τον Ιούλιο

10:28

ΟΤΕ: Τα τρία στοιχήματα του Νεμπή για την επόμενη ημέρα της Cosmote Telekom


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider