Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 «χρυσοί» πιλότοι της Formula 1 για το 2021
Δεκάδες παραμένουν τα εκατομμύρια που στρώνονται στα πόδια των πιο αποτελεσματικών πιλότων της Formula 1, παρά την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Την ίδια στιγμή που η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της F1 δημιουργεί ομάδα εργασίας για τη συζήτηση επιβολής πλαφόν στις αμοιβές των πιλότων του πρωταθλήματος, το νέο συμβόλαιο του κορυφαίου Λούις Χάμιλτον με τη Mercedes «ζαλίζει» με το ύψος των απολαβών του.

Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα αυτά είναι κλάσμα όσων εισπράττουν διάσημοι ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές. Παρότι οι πιλότοι της F1 παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα όχι μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά επίσης στις ανεπίσημες και επίσημες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Εκατοντάδες, δηλαδή, φορές κάθε χρόνο.

Ας γνωρίσουμε όμως τους Κροίσους της F1 και τις ετήσιες απολαβές τους για το 2021.

Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τις περισσότερες νίκες στην F1 (95) από κάθε άλλο οδηγό και μόλις 36 ετών, ο Βρετανός άσος δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στο grid. Με μεγάλη διαφορά μάλιστα, καθώς τα 45,6 εκ. ευρώ που θα του δοθούν φέτος είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά του δεύτερου Φερστάπεν.

Δικαίως ο «ιπτάμενος Ολλανδός» -και παρά τα μόλις 23 χρόνια του- αμείβεται με κάτι περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Πιστός στη Red Bull και εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός, θεωρείται από τους ελάχιστους που μπορεί να κοντράρει τον κορυφαίο Λιούις Χάμιλτον.

Ως πρώτος οδηγός της Ferrari, ο Μονεγάσκος οδηγός θα είχε υπό άλλες συνθήκες απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε με ένα πολυετές συμβόλαιο το 2019 και ως δεύτερος πίσω από τον Φέτελ, που απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα 11,7 εκ. ευρώ ετήσιες απολαβές σε ηλικία 23 ετών μόνο λίγα δεν χαρακτηρίζονται.

Ακόμα μια μεταγραφή, από την Renault (Alpine πλέον) στην McLaren, ήταν αυτή του Αυστραλού πιλότου. Το γελαστό παιδί του πρωταθλήματος έχει δεκάδες βάθρα στο ενεργητικό του αλλά κανένα παγκόσμιο τίτλο παρά τα 31 έτη του. Επομένως τα 11,5 περίπου εκ. ευρώ που φέρεται να λαμβάνει από την ομάδα του, είναι εξαιρετικό ποσό.

Αν τα παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούσαν το μόνο κριτήριο για τις απολαβές των οδηγών, ο Φέτελ θα έπρεπε να είναι δεύτερος στη λίστα -έχει βλέπετε τέσσερα συναπτά. Ωστόσο ο «υποβιβασμός» από τη Ferrari στην νυν Aston Martin και πρώην Racing Point, δεν αφήνει παριθώριο για περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας ακόμα Ισπανός, ο οποίος μάλιστα άφησε φέτος την McLaren για το δεύτερο μπάκετ μιας Ferrari, θα εισπράξει το ποσό των 8,33 εκατομμυρίων ευρώ. Καθόλου άσχημα για το διψασμένο για νίκες 26χρονο πιλότο, ο οποίος όμως σε αντίθεση με το διάσημο πατέρα του, δεν έχει δει ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε, παρά τα 40 του χρόνια και τις μέτριες επιδόσεις του με την McLaren πριν αποχωρήσει πρόπερσι, να επανέλθει στην ομάδα της πρώην Renault και νυν Alpine. Απαιτώντας μάλιστα και λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,5 εκ. ευρώ.

Ο έτερος πιλότος της πρωταθλήτριας Mercedes αμείβεται με 6,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με σταθερά καλές επιδόσεις, αποτελεί τον «ιδανικό δεύτερο» οδηγό. Ο Φιλανδός δεν έχει τη στόφα του πρωταθλητή, αλλά φέρνει βαθμούς στην ομάδα και δυσκολίες στους ανταγωνιστές του Χάμιλτον.

Χωρίς παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με πολύ καλές επιδόσεις στην ομάδα της Racing Point (και πλέον Aston Martin) το 2020, o μεξικανός πιλότος κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην σαφώς πιο ανταγωνιστική (δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι) Red Bull. Μαζί με την... προαγωγή, θα προσθέσει στο λογαριασμό του και 5 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου άσχημα.

Ο άπαξ Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2007) Κίμι Ράικονεν, θα αμειφθεί το 2021με περίπου 4,17 εκ. ευρώ. Εξαιρετικά τα έχει καταφέρει ο Φιλανδός, καθώς είναι 41 ετών, στη δύση της καριέρας του και οδηγεί για μια από τις πιο μικρές ομάδες του grid. Λογικά, θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στην 20ή θέση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:57

Η Συρία καταδίκασε σε θάνατο τον ξάδερφο του Άσαντ για εγκλήματα πολέμου

14:57

Η γερμανική βιομηχανία μεταναστεύει στην Ουγγαρία

14:48

Ταχιάος: «Μετράμε μέρες πλέον για τη λειτουργία του μετρό προς Καλαμαριά»

14:37

Μπέρναμ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει 100% να υποστηρίζει την Ουκρανία»

14:34

Eurostat: Ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες για την εκπαίδευση

14:29

ΗΠΑ κατά Ισραήλ για επιθέσεις στη Συρία: «Αχρείαστη κλιμάκωση»

14:18

Η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου για το 2026 είναι στην Ευρώπη

14:09

Καίγεται ολοσχερώς αποστακτήριο στο Ρέθυμνο - Επιχειρούν 21 πυροσβέστες

13:59

Κίνα: Διώκεται ο πιο διάσημος κωμικός επειδή άλλαξε τους στίχους κομμουνιστικού τραγουδιού

13:59

Πυρκαγιά στην Κάρυστο - «Σηκώθηκαν» 5 εναέρια μέσα

13:56

Ιταλία: Λειτουργεί και πάλι κανονικά το αεροδρόμιο της Κατάνια

13:42

Λέιν (ΕΚΤ): Γύρω στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για το υπόλοιπο του 2026

13:34

Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη

13:27

Home Depot: Καθαρά κέρδη 4,77 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο - Επιβεβαίωση guidance

13:24

Σκέρτσος: «Ας γίνουμε όλοι και όλες πρεσβευτές ασφαλούς οδήγησης»

13:21

Στα 7 εκατ. ευρώ το νέο πρόγραμμα για συντηρήσεις και αναβαθμίσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

13:14

ΕΛΙΤΗΕ: Το γερασμένο κτιριακό απόθεμα αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξιών και πυρκαγιών

13:09

Vendora: Από το Κουκάκι στην Ευρώπη

13:01

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους - Θα μειωθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2031

13:01

8 προορισμοί στην Ελλάδα ιδανικοί για αποδράσεις τον Σεπτέμβριο

12:42

Σίφνος: Τι «έριξε» το ελικόπτερο - Το ύποπτο εξάρτημα και τα δύο σενάρια

12:36

Υπεγράφη η σύμβαση, 1 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή ελικοδρομίου στην Ύδρα

12:30

ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής

12:28

Η Revolut δημιουργεί δίκτυο Revolut Lounge με πρώτο σταθμό την Κοπεγχάγη

12:12

Υδρογονάνθρακες: Το γεωτρύπανο επιστρέφει μετά από 40 χρόνια - Οι δύο κρίσιμες εξελίξεις σε block 2 και θαλάσσιες έρευνες

12:02

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα - Τι ανησυχεί τους επενδυτές

11:53

Γιατί η Ευρώπη υπερθερμαίνεται και ποια η επίπτωση στον τουρισμό του Νότου

11:49

Η Metlen εξαγοράζει την Joule, εταιρεία λογισμικού για ΑΠΕ

11:46

Ωνάσεια Σχολεία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

11:41

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η στάθμη των δύο μεγαλύτερων ταμιευτήρων νερού


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider