Αυτοκίνητο
19-12-2020 | 13:09

Το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα θα αναδειχτεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Newsroom
Μοιράσου το
Το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα θα αναδειχτεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», θα παρουσιάσουν στις 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:30, την ψηφοφορία τους, που θα αναδείξει το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα.

Εδώ και μια δεκαπενταετία, ο θεσμός  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι ο μόνος ανεξάρτητος, καθώς δεν διενεργείται από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης και οι εκλέκτορές του αρθρογραφούν σε πληθώρα σημαντικών εντύπων και ψηφιακών μέσων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα 10 αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο προέκυψαν από τα  22 συνολικά καινούργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας και είναι, με αλφαβητική σειρά τα εξής:

Ford Puma, Hyundai i20, Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 2008, Renault Captur, Seat Leon, Skoda Kamiq, Toyota Yaris, VW ID 3.

insider

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Η εκδήλωση φέτος και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι digital και θα προβληθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix, της ΕΤ3, από το site του θεσμού (http://www.atx.gr ) καθώς και από μια σειρά από sites.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχει το περιοδικό του «Αυτοκινήτου του 2021» το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει τόσο από το site του θεσμού και μια σειρά από άλλα sites όσο και στο https://issuu.com/atxelladas/docs/____2021_web

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.
 
Να σημειώσουμε τέλος ότι στους 27 εκλέκτορες-ειδικούς δημοσιογράφους του θεσμού  «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» περιλαμβάνονται και δύο στελέχη της Liquid Media, o διευθυντής της ενότητας αυτοκινήτου του ομίλου Πέτρος Πιτσίνης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρίνος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.