Νέο DS4 με πρωτοποριακές τεχνολογίες (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο DS4 με πρωτοποριακές τεχνολογίες (pics & vid)
Το νέο compact premium μοντέλο της DS που αναμένεται το 2021 αναμένεται να προκαλεί τόσο αισθητικά, όσο και τεχνολογικά.

Χωρίς να αποκαλύψει κάτι περισσότερο από ψηφιακά animation (στην εικόνα βλέπετε το πρωτότυπο Divine που έχει δώσει πολλές ιδέες για το DS4), η DS μας προετοιμάζει για την έλευση του νέου της μοντέλου στην κατηγορία των μικρών – μεσαίων πολυτελείας, μέσα από καταιγισμό τεχνολογικών πρωτοτυπιών.

insider

H σιλουέτα του αυτοκινήτου αναμένεται να είναι ταυτόχρονα δυναμική, αλλά και πρακτική, με το καπό να είναι ιδιαίτερα χαμηλά και την αύξηση του ύψους προς το πίσω μέρος να αποτελεί ένα είδος δυναμικής υπογραφής στην εμφάνιση του νέου DS 4. Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 επιτρέπει τη χρήση νέων εξαρτημάτων κατασκευασμένων από συνθετικά υλικά. Η κεντρική μονάδα του κλιματισμού έχει περιορισμένες διαστάσεις και έτσι απελευθερώνεται περισσότερος χώρος για εκμετάλλευση, ενώ περιορίζεται και το συνολικό βάρος.

Η χρήση τεχνικών λύσεων, όπως η νέα τεχνολογία συγκόλλησης των μερών του πλαισίου μεταξύ τους, καθώς και πλήρως επανασχεδιασμένα εξαρτήματα της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, εγγυώνται ασύγκριτη άνεση κατά την οδήγηση. Παράλληλα, μέσω της βέλτιστης ακαμψίας του αμαξώματος, η απόκριση στις εντολές του οδηγού είναι άμεση και έτσι διαμορφώνεται το προφίλ της κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης.

Τεχνολογία Plug-in Hybrid

Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων με Turbo, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 225 ίππους και ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία με νέες πιο συμπαγείς και μεγαλύτερες ενεργειακές κυψέλες, που δίνουν μια αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών (συνδυασμένος κύκλος WLTP).

Πρωτοποριακά συστήματα άνεσης και ασφάλειας

Με το DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY οι ζωτικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας μια οπτική ψευδαίσθηση, τα δεδομένα εμφανίζονται τέσσερα μέτρα μπροστά από το παρμπρίζ, με ευρεία απεικόνιση 21 ιντσών που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βασικές πληροφορίες όπως ταχύτητα, βοηθητικά προγράμματα οδήγησης, πλοήγηση, προειδοποιητικά μηνύματα ή ακόμη και η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ή το κομμάτι που παίζει από το MP3, αλλά και τα στοιχεία για τυχόν τηλεφωνική κλήση στο smartphone, προβάλλονται πλέον στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Το DS IRIS SYSTEM είναι ένα επίσης state of the art σύστημα πολυμέσων που μπορεί να ελεγχθεί με φωνητικές εντολές, αλλά και με κίνηση. Το DS IRIS SYSTEM είναι ικανό να αναγνωρίζει κάθε εντολή που έχει δοθεί φωνητικά στην καθομιλουμένη ενώ το DS SMART TOUCH είναι μια οθόνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαισθητικά με την κίνηση του χεριού, χωρίς να χρειάζεται επαφή. Προκειμένου το σύστημα και η πλοήγηση να λειτουργούν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, οι ενημερώσεις γίνονται αμέσως μέσω του cloud.

insider

Δυναμική ηρεμία

Η DS Automobiles ασχολείται ιδιαίτερα και με την έννοια της δυναμικής ηρεμίας. Με το νέο DS 4, αυτό μεταφράζεται σε κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας απόκριση από τα χειριστήρια. Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του νέου μοντέλου είναι η ελεγχόμενη με τη συνδρομή κάμερας καταγραφής δεδομένων, απόσβεση από την ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, που είναι άλλη μια αποκλειστική τεχνολογία για το νέο DS 4 στην κατηγορία. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που λαμβάνει, κάνει την ανάρτηση πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα με το τι απαιτείται ανά περίπτωση. Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες του

Μια ακόμα τεχνολογία που επιτρέπει στα μοντέλα της DS Automobiles να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Το σύστημα καθιστά τον δρόμο και τους κινδύνους του, όσο το δυνατόν πιο ορατούς. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός βλέπει το δρόμο στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων και βλέπει ότι οι κίνδυνοι εμφανίζονται ως προειδοποιήσεις στην οθόνη DS EXTENDED HEAD UP, επιτρέποντάς του να αντιδράσει ανάλογα.

Με μια νέα γενιά προβολέων DS MATRIX LED VISION που είναι πιο στενοί και πιο μοντέρνοι, οι τεχνολογίες Matrix Beam και Dynamic Bending Light συνδυάστηκαν. Το σύστημα προσαρμόζεται στις συνθήκες κυκλοφορίας, τη γωνία του τιμονιού, την ταχύτητα και τις καιρικές συνθήκες με πέντε προκαθορισμένες λειτουργίες: town (αστικό περιβάλλον), country (επαρχιακό οδικό δίκτυο), motorway (εθνικό οδικό δίκτυο), poor weather (κακοκαιρία) και fog (ομίχλη- συνθήκες περιορισμένης ορατότητας). Οι προβολείς προσαρμόζονται στις συνθήκες κυκλοφορίας, τη γωνία του τιμονιού, την ταχύτητα και τις καιρικές συνθήκες και δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει διαρκώς ενεργοποιημένη τη “μεγάλη σκάλα” χωρίς ποτέ να ενοχλούνται οι άλλοι χρήστες του δρόμου.

insider

Στο εσωτερικό η τεχνολογία εξυπηρετεί επίσης το ιδιαίτερο στυλ, καθώς από την DS Automobiles εξελίχθηκε ένα καινοτόμο σύστημα εξαερισμού με πολύ συμπαγείς αεραγωγούς τοποθετημένους ψηλά και εφοδιασμένους με αόρατα πτερύγια κατεύθυνσης του αέρα. Χάρη στην διακριτική τοποθέτηση των αεραγωγών, η σχεδίαση του ταμπλό είναι καθαρή και με ιδιαίτερο στυλ, δίνοντας ένα ακόμα σημείο υπεροχής στο νέο DS 4.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider