Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:41

ΗΠΑ: Επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στον πρόεδρο της Κούβας και μέλη της οικογένειας Κάστρο

08:28

Ο Σι Τζινπίνγκ στη Βόρεια Κορέα τη Δευτέρα και την Τρίτη

08:22

Από το Σέιχ Σου στον Υμηττό: Τα μεγάλα έργα υπογειοποιήσεων που αλλάζουν το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

08:21

Η ΕΕ εξετάζει τον περιορισμό της προστασίας των Ουκρανών σε στρατεύσιμη ηλικία

08:16

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Δ. Λιγνάδη για βιασμούς ανηλίκων

08:15

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης Γραμματέας της ΝΔ - Έρχεται ανασχηματισμός

08:08

«Πράσινο φως» στην τουριστική επένδυση 74 εκατ. στο Λασίθι

08:05

Streem Development - Hull Logistics: «Καθαρός ορίζοντας» για την επένδυση 300 εκατ. στον Ασπρόπυργο

08:02

Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι στο γαλάζιο ραντάρ - Οι χαμηλοί τόνοι για Σαμαρά - Το «τρένο» η Αχτσιόγλου

07:52

Πανελλαδικές: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική σήμερα για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων

07:50

Ενέργεια: Επάρκεια αποθεμάτων έως τέλος καλοκαιριού - 600 εκατ. ευρώ την ημέρα το επιπλέον κόστος για την ΕΕ

07:46

ΑΒΑΞ: «Δουλεύει» με διψήφιο ποσοστό κέρδους η κατασκευή, «κρατάνε» ψηλά ανεκτέλεστο και κέρδη

07:36

Ειδικό Χωροταξικό για τη Βιομηχανία: Τα 187.000 νέα στρέμματα, οι Natura και οι «αστερίσκοι» της ΣΜΠΕ

07:30

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Κλειδώνουν» πόροι για Μονάδες Αποβλήτων - Αναβαθμίζεται το project ανατολικής Θεσσαλονίκης

07:18

Στάσσης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ΔΕΗ - Η Ευρώπη πρέπει να ανεβάσει «στροφές»

07:10

Όλα στη... φόρα στις 30 Ιουνίου για τους μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

07:08

Βιτρίνα, πιέσεις και ουσία - Το πρόβλημα στη γραμμή 4 του Μετρό - Δεν είδες τι έγινε στις τηλεπικοινωνίες;

23:58

Πανελλαδικές: Συνέχεια την Τρίτη στα ΓΕΛ με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

23:44

Politico: Το Πεντάγωνο σκοπεύει να ακυρώσει την αποστολή Tomahawk στη Γερμανία

23:35

Το Ιράν «βλέπει αμφισημίες που πρέπει να διευκρινιστούν» στο προσχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ

23:29

ONEX: Συμφωνία με Λιμένα Αμβέρσας-Μπριζ για ανάπτυξη λιμενικών και logistics υποδομών

23:15

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με «καύσιμα» από Μέση Ανατολή

23:10

THEON: Μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση

22:56

Νέα βέλη της Ryanair κατά της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

22:52

Πετρέλαιο: Φρένο στο τριήμερο ανοδικό σερί με «βουτιά» 3%

22:44

ΑΙΓΙΣ: Η Πυροσβεστική παρέλαβε 10 νέους τράκτορες με επικαθήμενα ημιρυμουλκούμενα

22:36

Ανδρουλάκης: «Είναι αρκετά δώδεκα χρόνια πισωγυρίσματος»

22:22

Άνοδος 1% για τον χρυσό, ξανά πάνω από τα 4.500 δολάρια

22:10

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

21:58

Επιστολή Ζελένσκι σε Πούτιν: Τον καλεί σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση πυρός»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider