Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:31

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για μόνιμη κατοικία συνταξιούχων

17:14

Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

17:00

Τιμολόγια ρεύματος: Αύξηση 3% τον Νοέμβριο – Κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

16:47

ΜΕΤΕΟ: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος βροχής στη Βλυχάδα Αττικής

16:39

Χαρδαλιάς: Η Αττική άντεξε, παρά τις αστοχίες και αυθαιρεσίες δεκαετιών

16:31

Τεχνητή νοημοσύνη: Η παραγωγικότητα και το μέρισμα ανάπτυξης στην Ευρώπη

16:17

Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

16:10

Κατάρ: Προγραμματισμένη αύξηση παραγωγής LNG θα μειώσει την επίδραση μελλοντικών μειώσεων στις τιμές πετρελαίου

16:06

Κάλας: Οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ευρώπης

15:55

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λειτουργία της γραμμής Μ1 που αντικατέστησε το μετρό

15:46

Κακοκαιρία Byron: Έναρξη αυτοψιών και επιτάχυνση αποζημιώσεων για τους πληγέντες

15:35

Ζάκυνθος: Νεκρό 2 ετών παιδί από επίθεση σκύλου

15:23

Το μέλλον της ελληνικής μελισσοκομίας στην εποχή της κλιματικής κρίσης

15:18

Αυστραλία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία

15:09

VW Group: Σχέδια για επενδύσεις 160 δισ. ευρώ ως το 2030

14:57

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Με δρακόντεια μέτρα της ΕΛΑΣ οι εκδηλώσεις μνήμης

14:28

Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ

14:13

Παγκοσμίως, 1,6 δισ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστροφικές δαπάνες υγείας

14:00

Αγρότες στο δρόμο (Νο ΙΙΙ): Γιατί δεν είμαστε Ολλανδία – Τα μαθήματα από τις… στατιστικές του ΟΠΕΚΕΠΕ

13:53

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο

13:45

SAFER: Ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την περιβαλλοντική ευθύνη που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα

13:26

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες - Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

13:14

Τσιάρας: Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου για διάλογο με τους αγρότες

13:01

ΓΓΠΠ: Έως το απόγευμα και με μειούμενη ένταση τα καιρικά φαινόμενα

12:54

Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας

12:46

Ουκρανοί και Αμερικανοί συνεχίζουν τις συνομιλίες τους στη Φλόριντα

12:35

ΔΥΠΑ: Ενδυναμώνει τους πολίτες μέσω συμβουλευτικών δράσεων

12:26

Bloomberg: Η διατλαντική συμμαχία διαρρηγνύεται - Μπορεί η Ευρώπη να υπερασπιστεί τον εαυτό της;

12:05

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς επισκέπτεται την Ιορδανία και το Ισραήλ

11:53

Θεοδωρικάκος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την διάθεση ενός δισ. ευρώ για στήριξη παραγωγικών επενδύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider