Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:11

ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας

16:00

Ακίνητα - Αθήνα: Οι τιμές και τα ειδικά χαρακτηριστικά σε περιοχές του ιστορικού - εμπορικού κέντρου

15:50

ΗΠΑ: Χάθηκαν 23.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο - Σημάδια επιδείνωσης στην αγορά εργασίας

15:39

Διεθνή μέσα της Ιταλίας ανακαλύπτουν τη διαχρονική γοητεία της Σύρου

15:30

Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον Γουόρς

15:28

ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω αυξημένης κυκλοφορίας του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική

15:24

Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code αύριο Κρήτη, Χίος, Σάμος και Ικαρία

15:12

Η Ρωσία «βγάζει στο σφυρί» το 30% του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μόσχας

15:04

Μυτιληναίος: «Επιστρέψαμε σε τροχιά ανάπτυξης» - Τι αναφέρει για τo γάλλιο

15:01

Στην Τήνο, ένα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανοίγει ξανά τον δρόμο της μάθησης στην ενήλικη ζωή

14:54

Βρετανία: Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν για βία σε διαδήλωση κατά των μεταναστών

14:47

Ισπανία: Σχεδιασμός ταφής και προσπάθεια ταυτοποίησης όσων έχασαν τη ζωή τους στη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα

14:35

Πορτογαλία: 10 μαγευτικά μέρη πέρα από τη Λισαβόνα

14:31

Απορρίφθηκε η ανάσυρση της δικογραφίας των τηλεφωνικών υποκλοπών

14:28

Τι προβλέπει η κοινή αμυντική συμφωνία που υπογράφουν Τουρκία, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία

14:11

Trade Estates: Απόκτηση του 50% στο Sofia South Ring Mall έναντι 49,35 εκατ. ευρώ

14:05

Τουρκία: Οι Big 4 του ποδοσφαίρου χρωστούν 1 δισ. ευρώ - Πού βρίσκουν τα χρήματα για «μεταγραφές αεροδρομίου»

13:57

Κρι Κρι: Στα 0,428 ευρώ το καθαρό μέρισμα - Στις 26 Αυγούστου η πληρωμή

13:48

Βασιλακόπουλος: Στο «κόκκινο» η Αττική για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Τι πρέπει να προσέχουν οι παραθεριστές

13:40

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Χίο, Σάμο και Ικαρία

13:31

Μπαρό για προεδρικές εκλογές: «Η Γαλλία δε θα ανεχθεί καμία απόπειρα ξένης ανάμιξης»

13:16

Canadair 515: Το «νυχτόβιο» αεροσκάφος που θα αποκτήσει ο ελληνικός στόλος

13:14

Συνελήφθη στη Γερμανία ένας από τους εκτελεστές της «Greek Mafia»

13:07

Μειώθηκε στα 2,615 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο - «Άλμα» 26,3% στις εξαγωγές

12:57

Σκέρτσος για πυρκαγιές: «Nα μην σταματήσουμε να επενδύουμε στην πρόληψη και τους ανθρώπους»

12:49

Έρευνα του ΕΟΤ: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

12:39

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης: Έπεσαν οι υπογραφές για τα συστήματα αεροναυτιλίας

12:33

Γερμανία: Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για το περιστατικό με το drone

12:33

Generali: Αύξηση 13,7% στα κέρδη το α' εξάμηνο - Στα 53,4 δισ. τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

12:23

Σε υψηλό τριετίας οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων - «Άλμα» για σιτηρά και ζάχαρη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider