Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:34

ΧΑ: Νέα μικρή άνοδος για τον ΓΔ - «Διελκυστίνδα» στον FTSE Large Cap

18:23

Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από τα ισραηλινά πλήγματα

18:22

Λέσβος: Αυστηρά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό - Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί

18:14

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν «έχει ανάγκη πλέον βοήθεια» από συμμάχους των ΗΠΑ

17:57

Ιράν: Οι αρχές καλούν σε διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις «για να ανατραπούν οι συνωμοσίες»

17:53

«Άνευ προηγουμένου» επιδημία μηνιγγίτιδας στη Βρετανία - Δύο νεκροί, 15 κρούσματα

17:50

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 200 εκατ. ευρώ για έργα υποβρύχιων καλωδίων και ψηφιακών υποδομών

17:47

Εθνική: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγής Etalia B

17:46

Fitch: Μια παρατεταμένη κρίση στη Μέση Ανατολή θα «αφαιρέσει» 0,4% από το ελληνικό ΑΕΠ

17:43

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Έργο για την προστασία του νερού στην περιοχή του Αιγίου

17:34

Σλοβακία: Ανεξέλεγκτος ο «τουρισμός των καυσίμων» - Μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση Φίτσο

17:20

Κίνηση ματ από Optima - Εξαγοράζει την Euroxx

17:10

Χατζηδάκης: Επιδοτήσεις και έργα 5,3 δισ. ευρω από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο για ευάλωτους και μικρές επιχειρήσεις

17:09

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για δράση επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων

16:58

Πιερρακάκης: «Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας»

16:54

Societe Generale: Neutral για τις ευρωπαϊκές μετοχές με το βλέμμα σε ενέργεια και επιτόκια

16:52

ΥΠΑΑΤ: Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

16:45

Κώτσηρας: «Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ»

16:40

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε με αιχμές ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας

16:31

Το καλοκαίρι ξεκινά τον Απρίλιο: Η μάχη με τα ακαθάριστα οικόπεδα πριν ανάψει η πρώτη φωτιά

16:29

Θεμιστοκλέους: «Έχουμε ξεπεράσει πλέον τα 550.000 δωρεάν ραντεβού πολιτών κάθε μήνα»

16:26

Στα «τάρταρα» το επενδυτικό ηθικό στη Γερμανία τον Μάρτιο

16:09

Νετανιάχου: «Η εξόντωση Λαριτζανί δίνει στους Ιρανούς την ευκαιρία να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους»

16:00

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το rebound της Wall Street

15:59

ΕΤΑΔ: Online αιτήσεις εκμίσθωσης παλαιών αιγιαλών ή αιγιαλών από όμορες επιχειρήσεις

15:56

Λευκός Οίκος: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ

15:48

Αλί Λαριτζανί: Το #2 του Ιράν - «Ο de facto ηγέτης που κινεί τα νήματα»

15:47

Αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στην Κούβα

15:46

Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της υπέρτασης στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

15:42

Γερμανία: Συνάντηση Γεραπετρίτη - Βάντεφουλ για Μ. Ανατολή και ελληνοτουρκικές σχέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider