Τα 5 πιο κερδοφόρα μοντέλα αυτοκινήτων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 πιο κερδοφόρα μοντέλα αυτοκινήτων για το 2019

Θα περίμενε κανείς ότι τα μοντέλα με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τον κατασκευαστή τους, θα είναι και τα πλέον ακριβά της γκάμας. Αυτό ισχύει σε πολύ λίγες περιπτώσεις και, ειδικά για το 2019, τα αυτοκίνητα που προσφέρουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία στις μάρκες τους δεν είναι και τα κορυφαία της γκάμας. Δεν πρόκειται φυσικά για μικρά μοντέλα πόλης και σίγουρα απευθύνονται σε πολύ εύρωστα πορτοφόλια. Ο πρωταθλητής μάλιστα ανάμεσά τους μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, καθώς συνδυάζει "λογικό" κόστος για την κατηγορία του αλλά και τεράστιο όγκο πωλήσεων, πάντα με τα μέτρα του ανταγωνισμού του.

Ο πρωταθλητής των κερδών είναι η εμβληματική 911 Carrera, η οποία από το 1963 εξελίσσεται χωρίς η βασική της κατασκευαστική αρχή να έχει αλλάξει. Όχι μόνο πουλάει περισσότερο από όλους τους ανταγωνιστές της μαζί, αλλά αποφέρει το 47% των κερδών της Porsche, με μερίδιο πωλήσεων στη γκάμα 29%.  Η νεότερη γενιά με τον κωδικό 992 ξεκίνησε να πωλείται το 2019 στη χώρα μας σε τιμές από 178.000 ευρώ και είναι σε εξέλιξη η παρουσίαση των πολλών ακόμα εκδόσεων του μοντέλου.

Το πρώτο SUV της βρετανικής μάρκας αναμένεται στις εκθέσεις το Δεκέμβριο του 2019. Αυτός είναι και ο λόγος που το αμάξωμά του παρουσιάζεται ακόμα μόνο με καμουφλάζ. Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις της εταιρείας, το μοντέλο θα είναι υπεύθυνο για το 40% των εσόδων της, με μερίδιο αγοράς στη γκάμα της 21%. Το κόστος της DBX στις ευρωπαϊκές αγορές θα βρίσκεται στη σφαίρα των 130.000 ευρώ.

Το νέο 8κύλινδρο κόσμημα της ιταλικής μάρκας που ήρθε να αντικαταστήσει την 488 δεν είναι εντελώς νέο μοντέλο. Προφανώς αυτό έχει μειώσει σημαντικά το κόστος εξέλιξής της και έχει απογειώσει την κερδοφορία. Έτσι, παρότι στη γκάμα της Ferrari έχει 17% μερίδιο πωλήσεων, συμβάλλει στα έσοδα κατά 50%. Το κόστος της στις ευρωπαϊκές αγορές αγγίζει τα 230.000 ευρώ.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου που έβαλε τη βαυαρική φίρμα στο «χορό» της επιτυχίας των SUV πίσω στο 1999, αποτελεί μια από τις χρυσοτόκες όρνιθες της μάρκας. Το μοντέλο εισφέρει 25% στα κέρδη της BMW, με μερίδιο αγοράς ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα 16%. Οι τιμές της ξεκινούν στην Ελλάδα από 91.600 ευρώ.

Το νέο πολυτελές αλλά όχι κορυφαίο SUV της Mercedes, μπήκε στην παραγωγή του πρώτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να συνεισφέρει στην κερδοφορία της μάρκας 25%, όταν το μερίδιο των πωλήσεών της είναι μόλις 16. Λογικό, καθώς οι τιμές της στη χώρα μας ξεκινούν από 91.890 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:08

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ουάσινγκτον

16:58

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη οι απολογίες των φερόμενων αρχηγών της οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα

16:58

Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street μετά τα ρεκόρ - Διψήφιο άλμα για HPE και Marvel

16:48

Fais Group: Ολοκληρώθηκε η πώληση ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ. ευρώ

16:44

Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι στις συναυλίες Metallica, Iron Maiden και στο Final Four

16:40

«Εξοικονομώ»: Αντιδράσεις από ΓΣΕΒΕΕ και 7 κλάδους για το on-bill financing

16:37

Σε πάνω από 15 νέες χώρες ανοίγει τα «φτερά» του το Mythos της Anthropic

16:32

Κομισιόν: Συνιστά σε εννέα κράτη-μέλη τη σταδιακή κατάργηση των ελέγχων στον χώρο Σένγκεν

16:30

Ο κρίσιμος Ιούνιος στη μάχη κατά της ακρίβειας

16:26

Lidl Ελλάς: Επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη

16:25

«Τεχνητή Νοημοσύνη - Η Εκτόπιση της Εργασίας» το νέο βιβλίο του Θόδωρου Σκυλακάκη - Παρουσίαση τη Δευτέρα

16:19

Δίκη για Τέμπη: Αύριο οι τοποθετήσεις συνηγόρων για την εισαγγελική πρόταση

16:18

Η Γαλλία βίωσε την πιο ζεστή άνοιξη που έχει καταγραφεί ποτέ

16:15

Victoria's Secret: Αύξηση πωλήσεων και αναβάθμιση guidance - Άλμα 40% για την μετοχή

16:10

Εθνική καμπάνια για πρόληψη πνιγμών στους άνω των 60 ετών στη θάλασσα - Ενημερωτικό SMS από ΗΔΙΚΑ

15:58

Επανήλθε το efood

15:42

Κυρανάκης: «Τον Αύγουστο παραδίδεται το Αθήνα - Θεσσαλονίκη με διπλή γραμμή» - Τι είπε για ΜΜΜ, κάμερες και πατίνια

15:39

Χρυσοχοΐδης: 3.850 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στο τετράμηνο - Μείωση 12% στα περιστατικά

15:38

Όμιλος AVAX: Πιστοποίηση BIM από την TUV NORD Ελλάδας

15:32

Λαμπερό Charity Gala Dinner από την κοινωνική οργάνωση «Είμαστε Ένα», για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

15:32

ΟΑΣΘ: Στα 100 ευρώ από 36 το πρόστιμο για μετακίνηση χωρίς εισιτήριο στα λεωφορεία

15:29

Στο κλειστό κλαμπ του 1 τρισ. δολ. βλέπει την Marvell ο Χουάνγκ της Nvidia - «Άλμα» 22% της μετοχής

15:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου, Χατζηβασιλείου και Μελά

15:26

Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των πολιτών που απειλούνται από φτώχεια στη Γερμανία

15:21

Φωτοβολταϊκά: Η έκρηξη των μεγάλων έργων και η «τρύπα» στις στέγες

15:17

Το 66% των Ελλήνων μιλά στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί - Σχεδόν 4 στους 10 δεν φορούν ζώνη

15:16

Γεωργιάδης: Διασφαλίστηκαν 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το «Προλαμβάνω»

15:01

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ΟΑΕΕ της ΔΥΠΑ

14:40

15 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτείτε έστω μια φορά στη ζωή σας

14:36

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσφορών για τα καλωδιακά έργα διασυνδέσεων Δωδεκανήσων και βορείου Αιγαίου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider