Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019
Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η κυριαρχία των SUV στην ελληνική αγορά, όπως δείχνουν και οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Τα SUV κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους Ελληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του τρέχοντος έτους αφορούσε μία στις τρεις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. κάποιο SUV. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 πωλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα 38.592 επιβατηγά οχήματα και από αυτά ήταν 12.771 SUV, που κέρδισαν ένα μερίδιο της τάξης του 33,09%. Μάλιστα, στις εμπορικότερες κατηγορίες των supermini και των compact μοντέλων έχουν πάρει τα SUV το πάνω χέρι, καθώς η ζήτηση γι αυτά μεγαλώνει συνεχώς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και τα 10 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στην Ελλάδα ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των B - SUV και C - SUV, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών, προσφέρονται σε προσιτές τιμές και ξεχωρίζουν με το οικονομικό κόστος χρήσης τους.

Ας δούμε αναλυτικότερα το Top Ten των πωλήσεων SUV στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2019 με βάση τις ταξινομήσεις τους και το μερίδιο αγοράς, που κατέχουν στην κατηγορία τους.

Αnd the winner is... Το Nissan Qashqai έχει βρει το κουμπί του ευρωπαϊκού και του ελληνικού αγοραστικού κοινού και παραμένει κυρίαρχος στην κατηγορία του. Μάλιστα ήταν το μόνο SUV με τετραψήφιες πωλήσεις στην Ελλάδα για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωσή του έγινε ακόμη ανταγωνιστικότερο απέναντι σε μία ομάδα αξιόμαχων αντιπάλων, των οποίων ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Ξεχωρίζει με το πολωτικό του design, που δεν ταιριάζει με τον συνήθως συντηρητικό σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της Toyota. Βασίζεται σαφώς στο πλεονέκτημα της αξιοπιστίας λόγω Toyota, αλλά και στην ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που του χαρίζουν ένα επιπρόσθετο μπόνους πωλήσεων.

Κατέχει απολύτως δικαιοληγημένα μία θέση στο βάθρο του ελληνικού Top Ten. Είναι το πρώτο SUV, που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, με χαρακτηριστική άνεση οδήγησης και πρωτοποριακό design. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει σαρώσει την τελευταία διετία τα βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο SUV της VW στο Top Ten της ελληνικής αγοράς ανήκει στα μοντέλα lifestyle της κατηγορίας του, ενώ βασίζεται στο Polo νέας γενιάς και διακρίνεται -μεταξύ άλλων- για πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.

Αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου SUV, καθώς συνδυάζει άριστα τις ασφάλτινες και τις χωμάτινες ιδιότητες. Ανανεώθηκε πρόσφατα, εξοπλίζεται πλέον - μεταξύ άλλων - και με κινητήρες βενζίνης ενός λίτρου, ενώ έχει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Αποτελεί ίσως την απόλυτη πρόταση value for money και διαθέτει και πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Αναμένεται να πάει ακόμη ψηλότερα χάρη στους νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες, με τους οποίους διατίθεται εδώ και λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά.

Διαχρονική αξία αποτελεί πλέον το Peugeot 2008, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της χώρας και αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική και αξιόπιστη πρόταση σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές και με συμφέρουσα χρηματοδότηση.

Δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην πατρίδα μας και όχι μόνον. Θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στο Top Ten, αν διέθετε το εργοστάσιο περισσότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Αν και premium, η σειρά Χ1 της BMW πλασάρεται στο ελληνικό Top Ten, καθώς διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς ιδιώτες και εταιρείες λόγω ίσως και της επικείμενης αλλαγής μοντέλου. 

Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί διαχρονική αξία και ξεχωρίζει με την ποιότητά του, ενώ αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της VW στο ελληνικό Top Ten των SUV.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:11

Ο πληθωρισμός «πλήγωσε» την Wall Street

22:57

Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν

22:45

Σε πολύμηνα υψηλά το πετρέλαιο εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

22:33

Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει για να «διευκολύνει τον διάλογο» μεταξύ Πακιστάν - Αφγανιστάν

22:20

Στον «αέρα» 4.000 θέσεις εργασίας στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

22:01

Έβδομος συναπτός μήνας κερδών για τον χρυσό - Ράλι 7,6% τον Φεβρουάριο

21:43

Στα χέρια της Paramount η Warner Bros - Έκλεισε το giga deal των 110 δισ. δολαρίων

21:34

Ο Γκουτέρες ζητεί άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν

21:24

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 73 εκατ. ευρώ

21:10

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη

20:58

Για «ειρηνική κατάληψη» της Κούβας κάνει λόγο ο Τραμπ

20:47

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου

20:38

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών διορθώσεων για ΕΑΕ 2024 και 2025

20:31

«Ανοιχτός πόλεμος» Πακιστάν - Αφγανιστάν: Το καθεστώς Ταλιμπάν στο στόχαστρο

20:25

Ανεβαίνει το γεωπολιτικό θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή - Νέες δηλώσεις Τραμπ για Ιράν

20:12

Πρωθυπουργός Σουηδίας: «Σε περίπτωση πολέμου δεν αποκλείεται η ανάπτυξη πυρηνικών στη χώρα»

20:00

Έσοδα 33,38 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο και ισχυρό guidance από Dell - Ράλι 21% για τη μετοχή

19:56

Βενεζουέλα: Απευθείας στο αμερικανικό ΥΠΟΙΚ τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου

19:38

Κικίλιας: Ποινικές διώξεις σε μέλη κυκλώματος διακινητών που εμπλέκονται στην τραγωδία στη Χίο

19:30

Μπιλ Κλίντον για Τζέφρι Έπστιν: «Δεν είδα τίποτα, ούτε έκανα κάτι μεμπτό»

19:24

Trastor: Στα 822,6 εκατ. ευρώ η αξία χαρτοφυλακίου το 2025 - Προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ. ευρώ

19:11

«Πράσινο» σερί 13ετίας στις ευρωαγορές - Όγδοος διαδοχικός μήνας κερδών

19:04

Γεωργιάδης: Πολλαπλά οφέλη στην ασφάλιση υγείας από τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

18:48

Ποιος ιδιοκτήτης ομάδας NBA εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία;

18:43

Εκτροχιασμός τραμ στο κέντρο του Μιλάνου - Δύο νεκροί και 40 τραυματίες

18:32

ΔΙΜΕΑ - Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Στενότερη συνεργασία κατά του παράνομου εμπορίου

18:28

Η Maersk εκτρέπει και πάλι ορισμένα πλοία της για να αποφύγει την Ερυθρά Θάλασσα

18:24

Συναντήσεις Βανς για Ιράν στην Ουάσινγκτον - Στο Ισραήλ τη Δευτέρα ο Ρούμπιο

18:14

Πλεύρης: Θα έχουμε περισσότερες από 1.000 ανακλήσεις ασύλου μέχρι τον Ιούνιο του 2026

18:08

Το Πακιστάν βομβάρδισε πόλεις του Αφγανιστάν - Φόβοι για ανοικτό πόλεμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider