Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019
Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η κυριαρχία των SUV στην ελληνική αγορά, όπως δείχνουν και οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Τα SUV κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους Ελληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του τρέχοντος έτους αφορούσε μία στις τρεις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. κάποιο SUV. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 πωλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα 38.592 επιβατηγά οχήματα και από αυτά ήταν 12.771 SUV, που κέρδισαν ένα μερίδιο της τάξης του 33,09%. Μάλιστα, στις εμπορικότερες κατηγορίες των supermini και των compact μοντέλων έχουν πάρει τα SUV το πάνω χέρι, καθώς η ζήτηση γι αυτά μεγαλώνει συνεχώς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και τα 10 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στην Ελλάδα ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των B - SUV και C - SUV, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών, προσφέρονται σε προσιτές τιμές και ξεχωρίζουν με το οικονομικό κόστος χρήσης τους.

Ας δούμε αναλυτικότερα το Top Ten των πωλήσεων SUV στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2019 με βάση τις ταξινομήσεις τους και το μερίδιο αγοράς, που κατέχουν στην κατηγορία τους.

Αnd the winner is... Το Nissan Qashqai έχει βρει το κουμπί του ευρωπαϊκού και του ελληνικού αγοραστικού κοινού και παραμένει κυρίαρχος στην κατηγορία του. Μάλιστα ήταν το μόνο SUV με τετραψήφιες πωλήσεις στην Ελλάδα για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωσή του έγινε ακόμη ανταγωνιστικότερο απέναντι σε μία ομάδα αξιόμαχων αντιπάλων, των οποίων ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Ξεχωρίζει με το πολωτικό του design, που δεν ταιριάζει με τον συνήθως συντηρητικό σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της Toyota. Βασίζεται σαφώς στο πλεονέκτημα της αξιοπιστίας λόγω Toyota, αλλά και στην ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που του χαρίζουν ένα επιπρόσθετο μπόνους πωλήσεων.

Κατέχει απολύτως δικαιοληγημένα μία θέση στο βάθρο του ελληνικού Top Ten. Είναι το πρώτο SUV, που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, με χαρακτηριστική άνεση οδήγησης και πρωτοποριακό design. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει σαρώσει την τελευταία διετία τα βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο SUV της VW στο Top Ten της ελληνικής αγοράς ανήκει στα μοντέλα lifestyle της κατηγορίας του, ενώ βασίζεται στο Polo νέας γενιάς και διακρίνεται -μεταξύ άλλων- για πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.

Αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου SUV, καθώς συνδυάζει άριστα τις ασφάλτινες και τις χωμάτινες ιδιότητες. Ανανεώθηκε πρόσφατα, εξοπλίζεται πλέον - μεταξύ άλλων - και με κινητήρες βενζίνης ενός λίτρου, ενώ έχει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Αποτελεί ίσως την απόλυτη πρόταση value for money και διαθέτει και πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Αναμένεται να πάει ακόμη ψηλότερα χάρη στους νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες, με τους οποίους διατίθεται εδώ και λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά.

Διαχρονική αξία αποτελεί πλέον το Peugeot 2008, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της χώρας και αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική και αξιόπιστη πρόταση σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές και με συμφέρουσα χρηματοδότηση.

Δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην πατρίδα μας και όχι μόνον. Θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στο Top Ten, αν διέθετε το εργοστάσιο περισσότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Αν και premium, η σειρά Χ1 της BMW πλασάρεται στο ελληνικό Top Ten, καθώς διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς ιδιώτες και εταιρείες λόγω ίσως και της επικείμενης αλλαγής μοντέλου. 

Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί διαχρονική αξία και ξεχωρίζει με την ποιότητά του, ενώ αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της VW στο ελληνικό Top Ten των SUV.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:15

Αισθητά μικρότερη η έκταση του καμένου δάσους από τη συνολική έκταση που καταστράφηκε από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής

22:48

Λίβανος: Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον νότο

22:17

Χαρδαλιάς: Σήμερα οι σκέψεις μας βρίσκονται κοντά σε κάθε οικογένεια της Αττικής

21:48

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

21:18

Μήνυμα Νίκου Δένδια για την μεγάλη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

21:00

Κολομβία: Πέθανε γυναίκα που είχε ανασυρθεί ζωντανή μέσα από ερείπια, όπου βρισκόταν 37 ώρες εκγλωβισμένη

20:49

Συνελήφθη 35χρονος για την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4

20:32

Ανατολική Μάνη: Πλημμύρες προκάλεσε ισχυρή νεροποντή

20:23

ΝΔ για Στέφανο Μάνο: Ασυμβίβαστος πολιτικός με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο

20:11

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι πυρκαγιές στη Νέα Μηχανιώνα και στον Ξηροπόταμο Σαμοθράκης

20:00

ΗΠΑ: Επιφυλακτικοί οι θεσμικοί επενδυτές απέναντι στα δημοφιλή τεχνολογικά «στοιχήματα»

19:42

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Καλοχώρι

19:30

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για «έκρηξη» επενδύσεων σε AI data centers

19:25

Μπερναμ: Ο θάνατος του Τζέισον Άρντεϊ αποτελεί τραγωδία

19:17

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση παροχής βοήθειας σε 50χρονη Λευκορωσίδα η οποία τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στον Όλυμπο

19:11

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 30 λεπτά

19:00

Σεισμός στην Κολομβία: Η αναζήτηση των εκατοντάδων αγνοουμένων συνεχίζεται

18:53

Σε πολύ υψηλό επίπεδο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη την Κυριακή

18:47

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια προς τον λαό της Ινδονησίας για τον καταστροφικό σεισμό

18:39

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

18:28

Ιράν: Ζητά την απελευθέρωση τριών πιλότων του που καταρρίφθηκαν στο Κατάρ

18:15

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από Αλβανία προς Τουρκία μέσω Ελλάδας

18:02

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα από τάνκερ που χτυπήθηκε ρυπαίνει τις ακτές

17:45

Ρωσία: Αντιδράσεις για πιθανή μεταφορά αμερικανικών όπλων απ΄την Τουρκία στην Ουκρανία

17:39

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου

17:19

ΗΠΑ: Η εξάντληση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου προκαλεί νέες ανησυχίες

17:00

Το ακριβό καύσιμο στα 35.000 πόδια - Το ράλι του jet fuel μέσα στο καλοκαίρι

16:45

Ρωσία: Η οικονομία έχει διαψεύσει τους σκεπτικιστές αλλά οι «ρωγμές» γίνονται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτούν

16:22

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Πολύχρονο – Κασσανδρινό – Φούρκα στη Χαλκιδική

16:09

Nvidia: Αποκάλυψε ότι κατέχει μερίδιο ύψους 21 δισ. δολαρίων στην SpaceX


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider