Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019
Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η κυριαρχία των SUV στην ελληνική αγορά, όπως δείχνουν και οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Τα SUV κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους Ελληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του τρέχοντος έτους αφορούσε μία στις τρεις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. κάποιο SUV. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 πωλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα 38.592 επιβατηγά οχήματα και από αυτά ήταν 12.771 SUV, που κέρδισαν ένα μερίδιο της τάξης του 33,09%. Μάλιστα, στις εμπορικότερες κατηγορίες των supermini και των compact μοντέλων έχουν πάρει τα SUV το πάνω χέρι, καθώς η ζήτηση γι αυτά μεγαλώνει συνεχώς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και τα 10 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στην Ελλάδα ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των B - SUV και C - SUV, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών, προσφέρονται σε προσιτές τιμές και ξεχωρίζουν με το οικονομικό κόστος χρήσης τους.

Ας δούμε αναλυτικότερα το Top Ten των πωλήσεων SUV στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2019 με βάση τις ταξινομήσεις τους και το μερίδιο αγοράς, που κατέχουν στην κατηγορία τους.

Αnd the winner is... Το Nissan Qashqai έχει βρει το κουμπί του ευρωπαϊκού και του ελληνικού αγοραστικού κοινού και παραμένει κυρίαρχος στην κατηγορία του. Μάλιστα ήταν το μόνο SUV με τετραψήφιες πωλήσεις στην Ελλάδα για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωσή του έγινε ακόμη ανταγωνιστικότερο απέναντι σε μία ομάδα αξιόμαχων αντιπάλων, των οποίων ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Ξεχωρίζει με το πολωτικό του design, που δεν ταιριάζει με τον συνήθως συντηρητικό σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της Toyota. Βασίζεται σαφώς στο πλεονέκτημα της αξιοπιστίας λόγω Toyota, αλλά και στην ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που του χαρίζουν ένα επιπρόσθετο μπόνους πωλήσεων.

Κατέχει απολύτως δικαιοληγημένα μία θέση στο βάθρο του ελληνικού Top Ten. Είναι το πρώτο SUV, που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, με χαρακτηριστική άνεση οδήγησης και πρωτοποριακό design. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει σαρώσει την τελευταία διετία τα βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο SUV της VW στο Top Ten της ελληνικής αγοράς ανήκει στα μοντέλα lifestyle της κατηγορίας του, ενώ βασίζεται στο Polo νέας γενιάς και διακρίνεται -μεταξύ άλλων- για πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.

Αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου SUV, καθώς συνδυάζει άριστα τις ασφάλτινες και τις χωμάτινες ιδιότητες. Ανανεώθηκε πρόσφατα, εξοπλίζεται πλέον - μεταξύ άλλων - και με κινητήρες βενζίνης ενός λίτρου, ενώ έχει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Αποτελεί ίσως την απόλυτη πρόταση value for money και διαθέτει και πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Αναμένεται να πάει ακόμη ψηλότερα χάρη στους νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες, με τους οποίους διατίθεται εδώ και λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά.

Διαχρονική αξία αποτελεί πλέον το Peugeot 2008, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της χώρας και αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική και αξιόπιστη πρόταση σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές και με συμφέρουσα χρηματοδότηση.

Δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην πατρίδα μας και όχι μόνον. Θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στο Top Ten, αν διέθετε το εργοστάσιο περισσότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Αν και premium, η σειρά Χ1 της BMW πλασάρεται στο ελληνικό Top Ten, καθώς διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς ιδιώτες και εταιρείες λόγω ίσως και της επικείμενης αλλαγής μοντέλου. 

Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί διαχρονική αξία και ξεχωρίζει με την ποιότητά του, ενώ αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της VW στο ελληνικό Top Ten των SUV.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

19:50

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο

19:21

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

19:12

Ιράν: Ο νέος Ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους

19:00

ΗΠΑ - Ισραήλ: Έχουν κοινό εχθρό, αλλά διαφορετικούς πολέμους

18:51

Νετανιάχου: Η απαγόρευση για τον Πανάγιο Τάφο δεν είχε κακόβουλη πρόθεση

18:33

Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου στη Σαουδική Αραβία

18:24

Ιταλία: Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:00

Επενδυτική ψυχολογία σε καιρό πολέμου – Οι παγίδες που κοστίζουν ακριβά

17:51

Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία και Αιγύπτος προτείνουν σχέδιο για το Ιράν

17:40

Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τους πολίτες, τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, για όσο διάστημα χρειαστεί

17:19

Eli Lilly: Συμφωνία $2,75 δισ. για παγκόσμια διάθεση φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί μέσω ΑΙ

16:57

Οι Ελβετοί τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους

16:36

Reuters: Ο τζόγος πριν από ορισμένες ανακοινώσεις του Τραμπ δημιουργεί ερωτηματικά

16:26

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με αντικείμενο την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο

15:24

ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο συνέδριο

15:11

Καραμανλή: Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη

14:52

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της

14:46

Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό φέρνει θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα

14:41

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση στη Μ. Ανατολή

14:36

Δύο ινδικά δεξαμενόπλοια LPG πέρασαν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ

14:22

ΠΟΕ: Μέλη του οργανισμού συμφώνησαν σε παγκόσμιο πλαίσιο κανόνων για το ψηφιακό εμπόριο

14:10

Ιράν: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider