Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019
Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η κυριαρχία των SUV στην ελληνική αγορά, όπως δείχνουν και οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Τα SUV κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους Ελληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του τρέχοντος έτους αφορούσε μία στις τρεις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. κάποιο SUV. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 πωλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα 38.592 επιβατηγά οχήματα και από αυτά ήταν 12.771 SUV, που κέρδισαν ένα μερίδιο της τάξης του 33,09%. Μάλιστα, στις εμπορικότερες κατηγορίες των supermini και των compact μοντέλων έχουν πάρει τα SUV το πάνω χέρι, καθώς η ζήτηση γι αυτά μεγαλώνει συνεχώς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και τα 10 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στην Ελλάδα ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των B - SUV και C - SUV, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών, προσφέρονται σε προσιτές τιμές και ξεχωρίζουν με το οικονομικό κόστος χρήσης τους.

Ας δούμε αναλυτικότερα το Top Ten των πωλήσεων SUV στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2019 με βάση τις ταξινομήσεις τους και το μερίδιο αγοράς, που κατέχουν στην κατηγορία τους.

Αnd the winner is... Το Nissan Qashqai έχει βρει το κουμπί του ευρωπαϊκού και του ελληνικού αγοραστικού κοινού και παραμένει κυρίαρχος στην κατηγορία του. Μάλιστα ήταν το μόνο SUV με τετραψήφιες πωλήσεις στην Ελλάδα για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωσή του έγινε ακόμη ανταγωνιστικότερο απέναντι σε μία ομάδα αξιόμαχων αντιπάλων, των οποίων ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Ξεχωρίζει με το πολωτικό του design, που δεν ταιριάζει με τον συνήθως συντηρητικό σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της Toyota. Βασίζεται σαφώς στο πλεονέκτημα της αξιοπιστίας λόγω Toyota, αλλά και στην ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που του χαρίζουν ένα επιπρόσθετο μπόνους πωλήσεων.

Κατέχει απολύτως δικαιοληγημένα μία θέση στο βάθρο του ελληνικού Top Ten. Είναι το πρώτο SUV, που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, με χαρακτηριστική άνεση οδήγησης και πρωτοποριακό design. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει σαρώσει την τελευταία διετία τα βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο SUV της VW στο Top Ten της ελληνικής αγοράς ανήκει στα μοντέλα lifestyle της κατηγορίας του, ενώ βασίζεται στο Polo νέας γενιάς και διακρίνεται -μεταξύ άλλων- για πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.

Αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου SUV, καθώς συνδυάζει άριστα τις ασφάλτινες και τις χωμάτινες ιδιότητες. Ανανεώθηκε πρόσφατα, εξοπλίζεται πλέον - μεταξύ άλλων - και με κινητήρες βενζίνης ενός λίτρου, ενώ έχει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Αποτελεί ίσως την απόλυτη πρόταση value for money και διαθέτει και πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Αναμένεται να πάει ακόμη ψηλότερα χάρη στους νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες, με τους οποίους διατίθεται εδώ και λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά.

Διαχρονική αξία αποτελεί πλέον το Peugeot 2008, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της χώρας και αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική και αξιόπιστη πρόταση σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές και με συμφέρουσα χρηματοδότηση.

Δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην πατρίδα μας και όχι μόνον. Θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στο Top Ten, αν διέθετε το εργοστάσιο περισσότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Αν και premium, η σειρά Χ1 της BMW πλασάρεται στο ελληνικό Top Ten, καθώς διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς ιδιώτες και εταιρείες λόγω ίσως και της επικείμενης αλλαγής μοντέλου. 

Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί διαχρονική αξία και ξεχωρίζει με την ποιότητά του, ενώ αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της VW στο ελληνικό Top Ten των SUV.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:29

Amazon: Έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος ρυπαντής στις ΗΠΑ

13:00

Ακίνητα: Πώς Παγκράτι, Μετς, Νέος Κόσμος αναδεικνύονται σε hot αστικές γειτονιές της Αθήνας

12:56

Μαρινάκης: Το δημογραφικό δεν μπορεί να περιμένει

12:50

Δύο τραυματίες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σε τροχαίο στο Λαγονήσι

12:34

Τραμπ: Ασφυκτικές πιέσεις σε μεγιστάνα του πετρελαίου να αποεπενδύσει απ' τη Βενεζουέλα

12:21

Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπές

12:18

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην Τούμπα

12:12

Αυστραλία: Παρ' ολίγο σύγκρουση επιβατικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

11:57

Τουρνάς: Πάνω από 400 πυρκαγιές σε δέκα ημέρες

11:51

Κίνα: Ο πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό τριμήνου τον Ιούλιο

11:37

ΗΠΑ: Η Γερουσία προωθεί ιστορικό νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

11:26

Προς εκτύπωση το πολλαπλό βιβλίο

11:16

Γερμανία: Διευρύνεται το έλλειμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα

11:04

Τουρκία: Ζητεί από τη Ρωσία και την Ουκρανία «μορατόριουμ» στις επιθέσεις στα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

10:57

Περού: Δεκατρείς νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο

10:48

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σαουδαραβικό διυλιστήριο στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας

10:36

Καρτάλης: Η Ευρώπη θερμαίνεται ταχύτερα από άλλες ηπείρους

10:28

ΠΑΣΟΚ: Η «Εστία» ανάλωσε τη μισή ύλη της για να μην πει απολύτως τίποτα και να επαναλάβει το φαντασιόπληκτο ρεπορτάζ της

10:21

Ιράν: Η Τεχεράνη θέτει όρους για οποιοδήποτε εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

09:47

Δεύτερη πηγή εισοδήματος για τους επαγγελματίες ψαράδες ο αλιευτικός τουρισμός

09:35

Το κομμάτι πύραυλου που προσέκρουσε στη Σελήνη γίνεται χρυσή ευκαιρία μελέτης για ειδικούς επιστήμονες

09:22

Υπ. Μεταφορών: Οριστική λύση στο ζήτημα των πινακίδων κυκλοφορίας

09:12

Τράπεζες: Στα 15 δισ. ευρώ ο στόχος για νέα δάνεια το 2026

09:00

Γερμανία: Επεκτείνεται η έρευνα για την ασφάλεια από τα drones μετά το περιστατικό σε αεροδρόμιο

08:55

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας εξαιτίας των πυρκαγιών

08:49

ΗΠΑ: Ο καρκίνος του Τζο Μπάιντεν έχει εξαπλωθεί δηλώνει ο γιος του

08:41

Κέρκυρα: Οι top παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε

08:32

«Moneymaxxing»: Δεν είναι απλά trend αλλά τρόπος ζωής

08:28

Η επίθεση στη Hugging Face σηματοδοτεί την έναρξη μιας επικίνδυνης εποχής κυβερνοεπιθέσεων με AI

08:20

Ενέργεια και τράπεζες οδηγούν την ευρωπαϊκή κερδοφορία - Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις η Deutsche Bank


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider