Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Tα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων για το 2019
Συνεχίζεται με αυξητικές τάσεις η κυριαρχία των SUV στην ελληνική αγορά, όπως δείχνουν και οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Τα SUV κατακτούν ολοένα και περισσότερο τους Ελληνες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του τρέχοντος έτους αφορούσε μία στις τρεις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. κάποιο SUV. Συγκεκριμένα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 πωλήθηκαν συνολικά στην Ελλάδα 38.592 επιβατηγά οχήματα και από αυτά ήταν 12.771 SUV, που κέρδισαν ένα μερίδιο της τάξης του 33,09%. Μάλιστα, στις εμπορικότερες κατηγορίες των supermini και των compact μοντέλων έχουν πάρει τα SUV το πάνω χέρι, καθώς η ζήτηση γι αυτά μεγαλώνει συνεχώς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και τα 10 SUV με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στην Ελλάδα ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες των B - SUV και C - SUV, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγοραστών, προσφέρονται σε προσιτές τιμές και ξεχωρίζουν με το οικονομικό κόστος χρήσης τους.

Ας δούμε αναλυτικότερα το Top Ten των πωλήσεων SUV στη χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2019 με βάση τις ταξινομήσεις τους και το μερίδιο αγοράς, που κατέχουν στην κατηγορία τους.

Αnd the winner is... Το Nissan Qashqai έχει βρει το κουμπί του ευρωπαϊκού και του ελληνικού αγοραστικού κοινού και παραμένει κυρίαρχος στην κατηγορία του. Μάλιστα ήταν το μόνο SUV με τετραψήφιες πωλήσεις στην Ελλάδα για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μετά την πρόσφατη ανανέωσή του έγινε ακόμη ανταγωνιστικότερο απέναντι σε μία ομάδα αξιόμαχων αντιπάλων, των οποίων ο αριθμός αυξάνει συνεχώς.

Ξεχωρίζει με το πολωτικό του design, που δεν ταιριάζει με τον συνήθως συντηρητικό σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της Toyota. Βασίζεται σαφώς στο πλεονέκτημα της αξιοπιστίας λόγω Toyota, αλλά και στην ύπαρξη υβριδικών εκδόσεων, που του χαρίζουν ένα επιπρόσθετο μπόνους πωλήσεων.

Κατέχει απολύτως δικαιοληγημένα μία θέση στο βάθρο του ελληνικού Top Ten. Είναι το πρώτο SUV, που ψηφίστηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ενώ συνδυάζει την υψηλή ποιότητα, με χαρακτηριστική άνεση οδήγησης και πρωτοποριακό design. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει σαρώσει την τελευταία διετία τα βραβεία σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο SUV της VW στο Top Ten της ελληνικής αγοράς ανήκει στα μοντέλα lifestyle της κατηγορίας του, ενώ βασίζεται στο Polo νέας γενιάς και διακρίνεται -μεταξύ άλλων- για πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.

Αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου SUV, καθώς συνδυάζει άριστα τις ασφάλτινες και τις χωμάτινες ιδιότητες. Ανανεώθηκε πρόσφατα, εξοπλίζεται πλέον - μεταξύ άλλων - και με κινητήρες βενζίνης ενός λίτρου, ενώ έχει ένα μεγάλο και φανατικό κοινό στην Ελλάδα.

Αποτελεί ίσως την απόλυτη πρόταση value for money και διαθέτει και πολύ καλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Αναμένεται να πάει ακόμη ψηλότερα χάρη στους νέους, υπερσύγχρονους κινητήρες, με τους οποίους διατίθεται εδώ και λίγο διάστημα στην ελληνική αγορά.

Διαχρονική αξία αποτελεί πλέον το Peugeot 2008, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού της χώρας και αποτελεί μία εξαιρετικά ποιοτική και αξιόπιστη πρόταση σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές και με συμφέρουσα χρηματοδότηση.

Δείχνει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς και γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην πατρίδα μας και όχι μόνον. Θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα στο Top Ten, αν διέθετε το εργοστάσιο περισσότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Αν και premium, η σειρά Χ1 της BMW πλασάρεται στο ελληνικό Top Ten, καθώς διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές προς ιδιώτες και εταιρείες λόγω ίσως και της επικείμενης αλλαγής μοντέλου. 

Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί διαχρονική αξία και ξεχωρίζει με την ποιότητά του, ενώ αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της VW στο ελληνικό Top Ten των SUV.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:46

Πούτιν: «Η Ρωσία θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ»

20:36

ΜΜΜ: Πρόστιμο 100 ευρώ από αύριο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο

20:32

ΙΑΕΑ: Το Καζακστάν δηλώνει ανοιχτό να πάρει τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν

20:20

Απορρίφθηκε σε β' βαθμό η τουρκική προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean

20:07

Κυρανάκης: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

20:01

Πούτιν: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν το drone που συνετρίβη στη Ρουμανία ήταν ρωσικό»

19:58

Φθηνό, γρήγορο και... επικίνδυνο; Η ακτινογραφία της μεγάλης σύγκρουσης ΕΕ και Temu

19:53

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 1 έως 5 Iουνίου

19:39

Κομισιόν για σχέσεις ΕΕ-Κίνας: «Μείωση κινδύνων, όχι αποσύνδεση»

19:35

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

19:25

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο

19:16

Intracom Holdings: Υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ/μετοχή

19:09

ΕΚΤΕΡ: Μέρισμα 0,076 ευρώ/μετοχή - Από 12/06 η καταβολή

19:02

AVE: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Yalco με ποσό έως 5 εκατ. ευρώ

18:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες έφθασαν τις 223.539 στρατιωτικούς

18:49

Allwyn: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της καταστατικής έδρας στην Ελβετία

18:43

Λάρισα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στους Γόννους Τεμπών - Επιχειρούν εναέρια μέσα

18:39

Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης»

18:33

ΔΕΗ: Στο 33,4% η συμμετοχή του Δημοσίου μετά την ΑΜΚ

18:30

Έλαστρον: Πώληση βιομηχανικού ακινήτου στη Σίνδο έναντι 8,4 εκατ. ευρώ

18:22

Νέο alert: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ως το 2030

18:16

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να λάβει την «τελική του απόφαση» για μια πιθανή συμφωνία με το Ιράν

18:07

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος: Από 30/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα

18:00

Κέρδη 8,41% τον Μάιο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Τζίρος 1 δισ. ευρώ στο κλείσιμο του μήνα

17:58

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για περισσότερα επεισόδια με drone

17:46

Συμφωνία Ελλάδας, ΗΠΑ, Ν. Κορέας: 10.000 θέσεις εργασίας σε νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα - Επενδύσεις 1,35 δισ. ευρώ

17:44

Alpha Bank: Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής διοίκησης, αύξηση εσόδων και ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα

17:44

Ζαχάροβα: Κανένα στοιχείo για ρωσικά drones στην ΕΕ

17:35

Νετανιάχου: «Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Λιτάνι στον Λίβανο»

17:22

Πηγές ΥΠΕΝ για ανάπτυξη υδρογονανθράκων: Επιπόλαιο το ΠΑΣΟΚ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider