Τα 10 μυστικά του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο!

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 μυστικά του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο!
Η Bugatti επιστρέφει στις ρίζες της με τη μία και μοναδική ‘’La Voiture Noir’’, μία σύγχρονη εκδοχή της SC 57 Atlantic του ιδρυτή της, που χάθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Bugatti «La Voiture Noire» ανήκει στα θρυλικότερα και σπανιότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθώς πρόκειται για τη μία και μοναδική μαύρη 57 SC Atlantic από τις συνολικά τέσσερις, που κατασκευάστηκαν το διάστημα 1936 - 1938. Τρεις από αυτές σώζονται έως σήμερα και μόνον η τέταρτη με την ονομασία «La Voiture Noire» (το μαύρο αυτοκίνητο) χάθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και από τότε αγνοείται η τύχη της. Μάλιστα το αυτοκίνητο ανήκε στον ίδιο τον ιδρυτή της φίρμας, Jean Bugatti, που το λάτρευε και το θεωρούσε ως ένα από τα τελειότερα αριστουργήματά του.

Στο εφετινό Σαλόνι της Γενεύης αποκαλύφθηκε ένα σύγχρονο μοντέλο ως φυσικός διάδοχος του εξαφανισμένου και ως γενέθλιο δώρο της Bugatti προς τον…εαυτό της, καθώς εφέτος κλείνει 110 χρόνια ζωής! Η γνωστή μάρκα, που ανήκει πλέον στον όμιλο VW φρόντισε μάλιστα, ώστε το συγκεκριμένο δώρο να είναι υπερπολύτιμο, καθώς πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον πλανήτη. Δείτε λοιπόν τα 10 μυστικά της μίας και μοναδικής σύγχρονης Bugatti ‘’La Voiture Noir’’, που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά της εφετινής έκθεσης αυτοκινήτου στην ελβετική πόλη!

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν, το διθέσιο θηρίο δεν είναι ένα απλό όχημα, αλλά πρόκειται για «αυτοκινητιστική υψηλή ραπτική». Φτιάχτηκε κατ’ εντολή ενός πλούσιου λάτρη της μάρκας και οι φήμες λένε, ότι είναι ο ίδιος ο «Πατριάρχης» του ομίλου Volkswagen, Φέρντιναντ Πιχ!

Καρδιά της μαύρης Bugatti αποτελεί ένας 16κύλινδρος κινητήρας, που αποδίδει 1.500 ίππους ισχύ και εμφανίζει 1.600 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τις επιδόσεις του μοναδικού μοντέλου, θεωρείται όμως σχεδόν σίγουρο, ότι η τελική του υπερβαίνει τα 400 χλμ./ώρα και ότι η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάνουν τη διαφορά οι απολήξεις έξι εξατμίσεων. Δεν πρόκειται απλά για ένα σχεδιαστικό εύρημα, αλλά για την υπενθύμιση της ύπαρξης ενός 16κύλινδρου κινητήρα κάτω από το μπροστινό καπό.

Όλα τα μέρη της σύγχρονης Bugatti La Voiture Noir είναι βεβαίως χειροποίητα. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του αυτοκινήτου, Etienne Salome’, το πανέμορφο coupe είναι «το τέλειο σχήμα στο τέλειο φινίρισμα», ενώ φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Το αφεντικό της Bugatti, Jean Bugatti, κράτησε για τον εαυτό του το μαύρο μοντέλο, του οποίου ωστόσο χάθηκαν τα ίχνη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει διάφοροι μύθοι για το εξαφανισμένο αυτοκίνητο, του οποίου η τιμή εκτιμάται, ότι θα άγγιζε τα 100 εκατ. ευρώ, αν το έβρισκαν σήμερα!

Η Bugatti Atlantic της δεκαετίας του ‘30 έπιανε τα 200 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα χάρη στον κινητήρα των 200 ίππων και ανήκε στα γρηγορότερα μοντέλα της εποχής της. Τα τρία από τα τέσσερα μοντέλα, που επέζησαν έως σήμερα, ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και αξίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

H νέα Bugatti La Voiture Noir δανείζεται ορισμένα εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία από την πρόγονό της SC 57 Atlantic, που θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από το γοητευτικότερα μοντέλα όλων των εποχών. Κοινή είναι για παράδειγμα η ραφή, που διατρέχει κεντρικά το αμάξωμα από τη μάσκα έως την ουρά, αλλά και ο ένας και μοναδικός υαλοκαθαριστήρας στη μέση του παρμπρίζ.

H ίδια η Bugatti περιγράφει το πολύτιμο μοντέλο της ως «γιορτή των αισθήσεων». Το αμάξωμα της «La Voiture Noire» είναι φτιαγμένο από καρβονικά υλικά, ως βάση της χρησίμευσε η Chiron, όμως τα δύο μοντέλα δεν έχουν σχεδόν κανένα κοινό μέρος.

Πρόκειται για το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο, καθώς κόστισε στον κάτοχό της 11 εκατ. ευρώ προ φόρων. Για τη Bugatti αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία της, αφού συνδυάζει τις γραμμές ενός coupe με την άνεση μίας χλιδάτης λιμουζίνας και την δύναμη ενός υπεραυτοκινήτου.

Η νέα ‘’La Voiture Noire’’ παραπέμπει στη θρυλική Bugatti Atlantic της δεκαετίας του 30 και πρόκειται για ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει φτιαχτεί κατόπιν παραγγελίας ενός φανατικού λάτρη της μάρκας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και θα την παραλάβει μετά το Σαλόνι της Γενεύης.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:24

Τριγμοί στη Wall Street λόγω Μέσης Ανατολής

22:10

Οι τιμές πετρελαίου που βλέπετε, δεν λένε την πραγματική ιστορία

21:50

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος

21:46

Κικίλιας: «Προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»

21:40

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 το κόστος δανεισμού

21:28

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανή όσα γίνονται στο δικαστήριο της Λάρισας με Κωνσταντοπούλου- Καρυστιανού

21:17

«Force majeure» κήρυξε το Ιράκ στις παραδόσεις πετρελαίου - Προς τα 113 δολάρια το Brent

20:55

Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ μπορούν να αδρανοποιήσουν το νησί Χαργκ οποιαδήποτε στιγμή»

20:39

«Θρίλερ» για τη μετοχή της Super Micro- «Βουτιά» 30% μετά το κατηγορητήριο για τον ιδρυτή

20:31

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις στις αρχές Απριλίου - Προϋπόθεση η εξόφληση εισφορών 2025

20:15

Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση πυρός στο Ιράν» - «Πράσινο φως» από Βρετανία στις ΗΠΑ για τις βάσεις

20:13

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 25η Μαρτίου - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

20:02

Helleniq Energy: Αντικαθιστά τα φορτία από τα Στενά του Ορμούζ με άλλους τύπους αργού

19:56

Χωρίς οριστικές αποφάσεις η πρώτη σύσκεψη για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

19:51

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων

19:41

Μητσοτάκης: «Με τη νέα σύλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην εστίαση»

19:37

Trastor: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2025

19:24

Τζιτζικώστας: «Να σταματήσει κάθε ενέργεια για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

19:24

Aktor: Αποχωρεί από Επικεφαλής Στρατηγικής και Επενδυτικών Σχέσεων, ο Λουκάς Καραλής

19:17

ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διεκπεραίωση των εξαγωγών μέσω του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Εξαγωγών (AES)

19:15

Η σιωπηρή ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 - Ανοίγει «παράθυρο» για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα;

19:08

Η Κούβα «δεν διαπραγματεύεται» το πολιτικό της σύστημα με τις ΗΠΑ

18:53

Παπασταύρου: «Τα δάση είναι το φυσικό μας κεφάλαιο και η κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές»

18:43

ΤτΕ: «Ψαλιδίζει» τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 και το 2027

18:27

Η Σρι Λάνκα αρνήθηκε την πρόσβαση σε δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

18:18

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί» - Ταχυφορτιστές σε 10 πιάτσες στην Αθήνα εντός του 2026

18:11

«Τρενάκι του τρόμου» στο ΧΑ - Άδοξο τέλος στην απόπειρα του ΓΔ για ανοδική αντίδραση

18:09

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Δεν βλέπω ορατό τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

17:52

Η Sky Express δεν αυξάνει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

17:50

Η ΕΥΔΑΠ φέρνει την ανακύκλωση νερού στο κοινό με νέο διαδραστικό έκθεμα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

gazzetta
gazzetta reader insider insider