Τα 10 μυστικά του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο!

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 μυστικά του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο!
Η Bugatti επιστρέφει στις ρίζες της με τη μία και μοναδική ‘’La Voiture Noir’’, μία σύγχρονη εκδοχή της SC 57 Atlantic του ιδρυτή της, που χάθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Bugatti «La Voiture Noire» ανήκει στα θρυλικότερα και σπανιότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθώς πρόκειται για τη μία και μοναδική μαύρη 57 SC Atlantic από τις συνολικά τέσσερις, που κατασκευάστηκαν το διάστημα 1936 - 1938. Τρεις από αυτές σώζονται έως σήμερα και μόνον η τέταρτη με την ονομασία «La Voiture Noire» (το μαύρο αυτοκίνητο) χάθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και από τότε αγνοείται η τύχη της. Μάλιστα το αυτοκίνητο ανήκε στον ίδιο τον ιδρυτή της φίρμας, Jean Bugatti, που το λάτρευε και το θεωρούσε ως ένα από τα τελειότερα αριστουργήματά του.

Στο εφετινό Σαλόνι της Γενεύης αποκαλύφθηκε ένα σύγχρονο μοντέλο ως φυσικός διάδοχος του εξαφανισμένου και ως γενέθλιο δώρο της Bugatti προς τον…εαυτό της, καθώς εφέτος κλείνει 110 χρόνια ζωής! Η γνωστή μάρκα, που ανήκει πλέον στον όμιλο VW φρόντισε μάλιστα, ώστε το συγκεκριμένο δώρο να είναι υπερπολύτιμο, καθώς πρόκειται για το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον πλανήτη. Δείτε λοιπόν τα 10 μυστικά της μίας και μοναδικής σύγχρονης Bugatti ‘’La Voiture Noir’’, που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά της εφετινής έκθεσης αυτοκινήτου στην ελβετική πόλη!

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν, το διθέσιο θηρίο δεν είναι ένα απλό όχημα, αλλά πρόκειται για «αυτοκινητιστική υψηλή ραπτική». Φτιάχτηκε κατ’ εντολή ενός πλούσιου λάτρη της μάρκας και οι φήμες λένε, ότι είναι ο ίδιος ο «Πατριάρχης» του ομίλου Volkswagen, Φέρντιναντ Πιχ!

Καρδιά της μαύρης Bugatti αποτελεί ένας 16κύλινδρος κινητήρας, που αποδίδει 1.500 ίππους ισχύ και εμφανίζει 1.600 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τις επιδόσεις του μοναδικού μοντέλου, θεωρείται όμως σχεδόν σίγουρο, ότι η τελική του υπερβαίνει τα 400 χλμ./ώρα και ότι η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάνουν τη διαφορά οι απολήξεις έξι εξατμίσεων. Δεν πρόκειται απλά για ένα σχεδιαστικό εύρημα, αλλά για την υπενθύμιση της ύπαρξης ενός 16κύλινδρου κινητήρα κάτω από το μπροστινό καπό.

Όλα τα μέρη της σύγχρονης Bugatti La Voiture Noir είναι βεβαίως χειροποίητα. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του αυτοκινήτου, Etienne Salome’, το πανέμορφο coupe είναι «το τέλειο σχήμα στο τέλειο φινίρισμα», ενώ φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Το αφεντικό της Bugatti, Jean Bugatti, κράτησε για τον εαυτό του το μαύρο μοντέλο, του οποίου ωστόσο χάθηκαν τα ίχνη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει διάφοροι μύθοι για το εξαφανισμένο αυτοκίνητο, του οποίου η τιμή εκτιμάται, ότι θα άγγιζε τα 100 εκατ. ευρώ, αν το έβρισκαν σήμερα!

Η Bugatti Atlantic της δεκαετίας του ‘30 έπιανε τα 200 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα χάρη στον κινητήρα των 200 ίππων και ανήκε στα γρηγορότερα μοντέλα της εποχής της. Τα τρία από τα τέσσερα μοντέλα, που επέζησαν έως σήμερα, ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και αξίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

H νέα Bugatti La Voiture Noir δανείζεται ορισμένα εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία από την πρόγονό της SC 57 Atlantic, που θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από το γοητευτικότερα μοντέλα όλων των εποχών. Κοινή είναι για παράδειγμα η ραφή, που διατρέχει κεντρικά το αμάξωμα από τη μάσκα έως την ουρά, αλλά και ο ένας και μοναδικός υαλοκαθαριστήρας στη μέση του παρμπρίζ.

H ίδια η Bugatti περιγράφει το πολύτιμο μοντέλο της ως «γιορτή των αισθήσεων». Το αμάξωμα της «La Voiture Noire» είναι φτιαγμένο από καρβονικά υλικά, ως βάση της χρησίμευσε η Chiron, όμως τα δύο μοντέλα δεν έχουν σχεδόν κανένα κοινό μέρος.

Πρόκειται για το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο, καθώς κόστισε στον κάτοχό της 11 εκατ. ευρώ προ φόρων. Για τη Bugatti αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία της, αφού συνδυάζει τις γραμμές ενός coupe με την άνεση μίας χλιδάτης λιμουζίνας και την δύναμη ενός υπεραυτοκινήτου.

Η νέα ‘’La Voiture Noire’’ παραπέμπει στη θρυλική Bugatti Atlantic της δεκαετίας του 30 και πρόκειται για ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει φτιαχτεί κατόπιν παραγγελίας ενός φανατικού λάτρη της μάρκας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και θα την παραλάβει μετά το Σαλόνι της Γενεύης.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:33

DW: Ποιος (δεν) φοβάται να φορολογήσει τους πλούσιους;

16:17

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

16:10

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη

15:44

Γαλλία: Δάνεια της κυβέρνησης προς μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται απ' το ενεργειακό κόστος

15:32

Bloomberg: Αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

15:17

Ιράν: Επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ

15:12

Ιράκ: Η Βαγδάτη έκλεισε το νότιο συνοριακό πέρασμα Σαλαμτσέχ με το Ιράν

14:48

Μπουκώρος: Τηλεφώνησα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για νόμιμο αίτημα νεαρού ζευγαριού

14:36

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 6 έως 9 Απριλίου

14:19

Καλαφάτης: Καινοτομία παντού - Ευημερία για όλους

14:08

Κοντογεώργης: Η παράταση της κρίσης πιέζει την οικονομία και θα απαιτηθεί περαιτέρω προστασία για τους πιο αδύναμους

13:59

Τραμπ: Ζητά 152 εκατ. δολάρια για την επαναλειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακή

13:49

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

13:36

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 170χλμ/ώρα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

13:29

Ταιβάν: Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για απρόσκοπτο εφοδιασμό με LNG από χώρα μεγάλο παραγωγό

13:03

Σχοινάς: Θα σηκώσω κάθε πέτρα για να βρω τι χρειαζόμαστε ώστε η φωνή της ελληνικής γεωργίας να ακουστεί δυνατά

13:00

Ακίνητα: Ώριμη αλλά ελκυστική έναντι Ευρωπαϊκών η Ελληνική αγορά prime γραφείων, logistics, big boxes - Συναλλαγές 1,5 δισ.

12:39

Σκέρτσος: Ο ανερμάτιστος αμοραλισμός είναι το μόνο και αναλλοίωτο brand του Αλέξη Τσίπρα

12:30

Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια

12:23

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

12:17

ΟΗΕ: Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης του Μπαχρέιν για το Ορμούζ

12:09

Ιράν: Εκρήξεις ακούστηκαν στην πετροχημική ζώνη της Μαχσάρ

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider