Η Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ της NN Hellas μιλά στο Insider.gr για την ιδέα του  διαγωνισμού «Ideas That Change Us» και τη συμβολή αυτού στη νέα γενιά και την ελληνική επιχειρηματικότητα. 

Ιδέες που μας αλλάζουν. Ή μάλλον ιδέες που θα μας αλλάξουν αν μπουν στο κατάλληλο πρόγραμμα και υλοποιηθούν.

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της υποβολής συμμετοχών στο πλαίσιο του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας της NN Hellas και του Orange Grove «Ideas That Change Us», λίγο πριν μερικές δεκάδες ιδέες που αφορούν στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας παρουσιαστούν και αξιολογηθούν, η Έλενα Μάθιου-Rose, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της NN Hellas μας μιλά για την πρώτη μεγάλη ιδέα. Αυτή, που έφερε στο φως το πρόγραμμα «Ideas That Change Us», το οποίο τις συμμετοχές σας.

Λόγω αυξημένων αιτημάτων, δόθηκε ολιγοήμερη παράταση στην περίοδο υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του προγράμματος. Νέα καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων η Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.  

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ideas That Change Us».

Το πρόγραμμα «Ideas That Change Us» είναι ένας διαγωνισμός επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την NN Hellas και το Orange Grove, έπειτα από πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες και start-ups στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας. Πρόκειται για μια ενέργεια στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η NN Hellas, η οποία στοχεύει στην στήριξη της νέας γενιάς και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα «Ideas That Change Us»;

Το πρόγραμμα «Ideas That Change Us» απευθύνεται σε νέους, ομάδες και start-ups που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας.

Μέχρι πότε και με ποιον τρόπο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή;

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την 29η Ιουνίου 2018 στο IdeasThatChangeUs.gr.

Γιατί επιλέξατε να πραγματοποιήσετε αυτόν τον διαγωνισμό;

Οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που πραγματοποιούμε στοχεύουν στην στήριξη των νέων και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από τον διαγωνισμό Ideas That Change Us και το τρίμηνο πρόγραμμα καθοδηγούμενης εκπαίδευσης θέλουμε να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα.  Eπιπρόσθετα, το εν λόγω πρόγραμμα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους 3 στρατηγικούς πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου μας, οι οποίοι είναι οι εξής:

Oικονομική ενδυνάμωση
Δημιουργία οικονομικών ευκαιριών
Ανακούφιση οικονομικών δυσχερειών

Ποια είναι τα οφέλη που θα έχουν οι ομάδες από το τρίμηνο πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από την εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της NN Hellas και του NN Group, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Orange Grove και των Idea Hackers από την Ολλανδία. Kαταρχήν, οι επιλεγμένες ομάδες θα προετοιμαστούν για την απόδειξη της χρησιμότητας και προστιθέμενης αξίας της ιδέας τους και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στα στελέχη της ΝΝ Ηellas, oι οποίοι με τη σειρά τους θα αποτελέσουν τους μέντορες που θα τους καθοδηγήσουν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Επιπλέον, οι Idea Hackers, μέσω του προγράμματος acceleration, διάρκειας 3 μηνών, θα προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στους startuppers μέσω πρακτικής εκμάθησης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα επιχειρηματικά δίκτυα και θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον τελικό του προγράμματος, οι επιλεγείσες start-up εταιρείες θα διαγωνιστούν και θα βραβευθούν για την πρώτη θέση.

Σε περίπτωση που θέλεις και η δική σου ιδέα να μοιραστεί και σε άλλα μυαλά πέρα από το δικό σου, μυαλά που μπορούν και θέλουν να την υλοποιήσουν και να την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή