Ανοδικά κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες στη Wall Street, τερματίζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, αγνοώντας τη νέα μεγάλη πτώση που κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, o Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,47% για να κλείσει στις 17.575 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 5.045 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 2.052 μονάδες.

Στο μεταξύ, αντιμέτωπο με νέο γύρο πιέσεων βρέθηκε την Πέμπτη το πετρέλαιο, με τον «μαύρο χρυσό» να διατηρεί ζωντανό το πτωτικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Οι νέες πιέσεις προήλθαν από τα νέα στοιχεία του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τα οποία η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε τον Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Ειδικότερα, την Πέμπτη τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψαν νέα σημαντική πτώση 1,1% για να «χάσουν» και το επίπεδο των 37 δολαρίων των βαρέλι, κλείνοντας τελικά στα 36,76 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» κατέγραψαν απώλειες για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.