Συνεχίζεται η άνοδος στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η άνοδος στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Ήπια ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην επιστροφή στην ομαλότητα μέσα από τη διανομή των εμβολίων, την ώρα που οι παγκόσμιες αγορές φλερτάρουν με ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 411 μονάδες.

Στην Γερμανία, ο DAX κινείται οριακά ανοδικά στο 0,20% και στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει κατά 0,96%. Στην Ισπανία, ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο κερδίζοντας 0,85 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, σημειώνει άνοδο 0,10%. Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει να κερδίζει τη μάχη του εμβολιασμού κατά του COVID-19, κινείται –και θα κινείται για πολύ ακόμα- στην μοναχική, ασαφή και μεταβατική μετά-BREXIT εποχή.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων, οι επενδυτές αναθάρρησαν όταν η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε άδεια έκτακτης χρήσης για το εμβόλιό της για τον κορονοϊό από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ασία

Εντωμεταξύ πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες των Κινεζικών χρηματιστηρίων με τον Shanghai να χάνει 0,16%, και τον SZSE 0,65%. Δεν είναι χωρίς σημασία η ανακοίνωση της ομάδας εξωτερικής πολιτικής του Joe Biden που δείχνει μια διάθεση για αναθέρμανση του ανταγωνισμού με την Κίνα.

Ο Nikkei στο Τόκιο σημείωσε άνοδο1,54%. Ο S&P/ASX 200 του Σίδνεϋ εμφάνισε σημαντική άνοδο 1,11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider