Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street
Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Ισχυρή άνοδο για τον τεχνολογικό δείκτη.

Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η Wall Street κατέγραψε «σκαμπανεβάσματα» με τους αγοραστές να επικρατούν εν τέλει. Οι επενδυτές έχουν να διαχεριστούν τόσο τον φόβο ενός νέου lockdown, όσο και την ασταθή πολιτική σκηνή που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ.

Τα ηνία διατήρησε ο τεχνολογικός κλάδος που κατάφερε να σβήσει σημαντικές απώλειες της Πέμπτης. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δείκτες παρά τις ανησυχίες που επικρατούν για τον κορονοϊό και την ύφεση, συνεχίζει να «φλερτάρει» σε ιστορικά υψηλά.

Αναλυτές σημειώνουν πως κυριαχεί η αβεβαιότητα όσο οδεύουμε προς τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου πυροδοτώντας νευρικότητα στις αγορές. Παράλληλα ο δρόμος προς τις κάλπες δυσχεραίνει το τοπίο σε ότι αφορά μια συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Την Πέμπτη ο Lamoureux πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Yves Lamoureux δήλωσε στο MarketWatch «εχουμε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, και δημιουργούνται πολλές εικασίες στην αγορά. Νομίζω ότι η αγορά θα αρχίσει ξανά να καταγράφει απώλειες. Ο νέος γύρος sell off θα ξεκινήσει αργά και θα επεκταθεί έως το 2021, προσθέτοντας πως «μια άλλη μεγάλη μεταβλητότητα θα ακολουθήσει, ενώ μια τελική πτώση πιθανώς να έρθει κοντά στο 2023».

Δείκτες

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,35% στις 27.175 μονάδες, άνοδο 1,60% στις 3.298 μονάδες σημείωσε ο S&P 500, ενώ ισχυρή άνοδο κατέγραψε ο Nasdaq 2,29% στις 10.993 μονάδες.

Από τον Dow πρωταγωνίστησε η μετοχή της Boeing που ενισχύθηκε κατά 6,85% και της Apple με 3,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider