UBS: Μην σας τρομάζει το πρόσφατο sell-off στη Wall Street – Μην φύγετε από τις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Μην σας τρομάζει το πρόσφατο sell-off στη Wall Street – Μην φύγετε από τις αγορές
«Το βίαιο sell-off που σημειώθηκε στη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή κατοχύρωση κερδών μετά το ισχυρό ράλι», σχολιάζει ο Mark Haefele, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου της UBS.

Καθησυχαστικοί για την πορεία των διεθνών αγορών εμφανίζονται οι αναλυτές της UBS, λίγα 24ωρα μετά το βίαιο sell-off που καταγράφηκε στη Wall Street.

Υπενθυμίζεται εδώ πως την περασμένη Πέμπτη η αμερικανική αγορά βυθίστηκε σε «βαθύ κόκκινο», με τους δείκτες να προσγειώνονται ανώμαλα, μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που προβλημάτισαν έντονα τους επενδυτές.

Κι όμως, παρά τη «βουτιά» της Πέμπτης, η ελβετική τράπεζα εξηγεί πως αυτός δεν είναι λόγος για… μαζική φυγή από τις αγορές. Μάλιστα παρουσιάζει και τρεις κερδοφόρες επενδυτικές στρατηγικές, κατάλληλες για την τρέχουσα συγκυρία.

«Το βίαιο sell-off που σημειώθηκε στη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή κατοχύρωση κερδών μετά το ισχυρό ράλι», σχολιάζει ο Mark Haefele, επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου της UBS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουν τα επενδυτικά πλάνα που έχουν ήδη δρομολογήσει. «Παραμείνετε στο παιχνίδι» είναι η πεποίθηση του Haefele. «Μην σας ανησυχεί η πρόσφατη βουτιά των αγορών και μην προχωρήσετε σε ακραίες αλλαγές στα επενδυτικά σας χαρτοφυλάκια», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Οι μετοχές έχουν ακόμη καύσιμο από μια σειρά παραγόντων όπως: η ρευστότητα της Fed, οι ελκυστικές αποτιμήσεις και η συνεχιζόμενη ανάκαμψη των οικονομιών παγκοσμίως», προσθέτει.

Μάλιστα, παρουσιάζει τρεις επικερδείς επενδυτικές στρατηγικές:

  1. Παραμείνετε στις αγορές

Μπορεί η αυξημένη μεταβλητότητα να είναι τρομακτική, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν στο περιθώριο. «Από το να επιχειρείτε να τεστάρετε τις αγορές και πιθανότατα να χάσετε κέρδη, εμείς συστήνουμε μια δωδεκάμηνη περίπου παραμονή στις μετοχές», συστήνουν οι αναλυτές της UBS.

  1. Μην «κολλάτε» σε έναν μόνο κλάδο

Μπορεί το τελευταίο διάστημα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κλάδος να πρωτοστατεί από πλευράς αποδόσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν πιστοί σε έναν μόνο κλάδο. «Ο τεχνολογικός κλάδος δεν είναι φούσκα έτοιμη να σκάσει. Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, οι επενδυτές μπορούν να αυξήσουν την έκθεσή τους και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως εκείνες που εστιάζουν στην πράσινη ανάκαμψη».

  1. Προστατευτείτε στην πτώση

Όπως επισημαίνει ο Haefele, «η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε πρωτοφανή ανησυχία στους επενδυτές. Μάλιστα, μια περαιτέρω πτώση στην τρέχουσα συγκυρία δεν μπορεί να αποκλειστεί. Διαφοροποιηθείτε, επιλέξτε διαφορετικούς κλάδους και μετοχές, ώστε να είσαστε καλύτερα θωρακισμένοι στο ενδεχόμενο μιας νέας πτώσης των αγορών».

Ο επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου της UBS προτείνει, επίσης, στους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό, καθώς οι προοπτικές ανόδου είναι πολύ υψηλές.

Διαβάστε επίσης:

UBS: Πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πλανήτη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider