Στο «κόκκινο» η Wall με τον κορονοϊό να χτυπά τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall με τον κορονοϊό να χτυπά τις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα Covid-19. Η εξέλιξη αυτή ρίχνει τη Wall Street.

Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά την εξέλιξη του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την Ιταλία ξεπέρασαν οι ΗΠΑ και πλέον είναι η χώρα του κόσμου η οποία μετράει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφουν δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

Οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς.

Η νόσος Covid-19 που προκαλείται από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μία αρνητική συγκυρία για τη χώρα, που ξεπέρασε ακόμη και την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones χάνει 864 μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 3,77% στις 21.754 μονάδες, κατά 3,06% καταγράφει απώλειες ο S&P 500 στις 2.549 μονάδες, ενώ πτώση 3,01% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.566 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider