Πού θα «κάτσει η μπίλια» για το χρυσό το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού θα «κάτσει η μπίλια» για το χρυσό το 2020
Το πολύτιμο μέταλλο έχει ήδη διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 1.600 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ βάζει τώρα «πλώρη» για ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Με τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά ετών φλερτάρει τις τελευταίες ώρες ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, προσπαθώντας να θωρακιστούν έναντι της αβεβαιότητας που γεννά η ταχύτατη εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει ήδη διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 1.600 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, βάζει τώρα «πλώρη» για ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Ο χρυσός, άλλωστε, αποτελεί το πιο παραδοσιακό, ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αβεβαιότητας και αυξημένης μεταβλητότητας.

«Ο χρυσός δεν ανεβαίνει μόνο λόγω των ανησυχιών για τον νέο κοροναϊό. Οι επενδυτές προχωρούν και σε στρατηγικές αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους, ταυτόχρονα. Είναι και αυτός ένας λόγος ανόδου για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου», εκτιμά ο James Gerrish, της Shaw and Partners.

«Μέσα σε νέα διεθνές περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, οι επενδυτές πρέπει να βγουν έξω... αναζητώντας πού θα επενδύσουν τα χρήματά τους. Στρέφονται στις μετοχές, αλλά σίγουρα ψάχνουν και εναλλακτικές, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά… Ο χρυσός είναι εκείνος που δρέπει τα οφέλη από τη συμπεριφορά των επενδυτών», σχολιάζει ο Gerrish, μιλώντας στο CNBC.

«Πλώρη» για τα 1.700 δολάρια το 2020

Την ίδια ώρα, σε νέα έκθεσή τους οι αναλυτές της Citi προχώρησαν σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για τη διαμόρφωση της τιμής του χρυσού, τοποθετώντας στα 1,700 δολάρια ανά ουγγιά την τιμή στόχο σε ορίζοντα 12μήνου.

«Το βασικό σενάριο για το χρυσό δείχνει μέση τιμή από 1.575 δολάρια έως 1.640 δολάρια για το τρέχον έτος», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Ταυτόχρονα, τοποθετούν στο υψηλό των 2.000 δολαρίων την τιμή του πολύτιμου μετάλλου σε ορίζοντα 12-24 μηνών.

«Η πορεία του χρυσού ξυπνάει μνήμες της εποχής 2010-2011, όταν το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1.800-1.900 δολαρίων», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider