Ο κοροναϊός ρίχνει τις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός ρίχνει τις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σημαντική πτώση καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εντείνονται οι φόβοι για τον κοροναϊό.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τον κοροναϊό πλήττουν τη ζήτηση για επενδύσεις με ρίσκο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Κίνα αυξήθηκε στους 80, ενώ ο ιός εξαπλώθηκε σε πάνω από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Κάποιοι ειδικοί σε θέματα υγείας αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κίνας να περιορίσει την επιδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,5% στις 10:08 ώρα Ελλάδας, έχοντας ανέλθει σε επίπεδο ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οι μετοχές των εταιρeιών εξόρυξης σημείωσαν βουτιά 3,1%, λόγω της έκθεσής τους στην Κίνα.

Ο γαλλικός CAC κατέγραφε υποαπόδοση καθώς οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, όπως η LVMH, η Hermes και η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, που βασίζονται πολύ στη ζήτηση στην κινεζική αγορά, σημείωσαν απώλειες 2-3%.

Το ευρώ ενισχύεται 0,06%, στα 1,1031 δολάρια

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06% και διαμορφώνεται στα 1,1031 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 120,368 γεν, στο 0,8436 με τη στερλίνα και στο 1,0714 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,18% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 109,105 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,3076 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider