Η Walt Disney έδωσε ώθηση στον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Walt Disney έδωσε ώθηση στον Dow Jones
Oι επενδυτές κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη συνεδρίαση με την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ να αφήνει μικρό παράθυρο για συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης. 

Κατάφερε να ξεπεράσει τις αρχικές απώλειες η Wall Street την Τετάρτη με τον Dow Jones να λαμβάνει ώθηση από το «ράλι» που σημείωσε η μετοχή της Walt Disney.

Παράλληλα οι επενδυτές κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη συνεδρίαση με την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ να αφήνει μικρό παράθυρο για συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δεν άφησε περιθώρια για νέα μείωση των επιτοκίων, τονίζοντας πως όσο η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με τους τρέχοντες ρυθμούς, δεν χρειάζεται μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Κογκρέσου, ο Πάουελ επανέλαβε ότι η κίνηση της Fed για μια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής συνέβαλε στην υποστήριξη της οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Σημείωσε ότι οι κινήσεις της Fed τείνουν να καθυστερήσουν για να δημιουργηθεί ένας θετικός αντίκτυπος στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής είναι πιθανό να παραμείνει η ίδια, όσο οι προσδοκίες για την οικονομία παραμένουν σε γενικές γραμμές συνεπείς με τις προοπτικές μας μέτριας ανάπτυξης, μιας ισχυρής αγοράς εργασίας και ενός πληθωρισμού κοντά στο συμμετρικό μας στόχο του 2%» δήλωσε ο Πάουελ.

Ο Πάουελ ανέφερε ότι βλέπει την οικονομία να βρίσκεται σε «καλή θέση» και είναι απίθανο να χρειαστεί περισσότερα κίνητρα εάν τα δεδομένα παραμείνουν τα ίδια.

Στο ζήτημα των αγροτικών προϊόντων έχουν προκύψει εμπόδια για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal η Κίνα δεν κάνει βήμα πίσω υπογράφοντας μια συμφωνίας με τις ΗΠΑ που θα δείχνει πιο ευνοική προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ έχει πει ότι η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει γεωργικά προϊόντα αξίας μέχρι και 50 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση. Όμως, η Κίνα δε θέλει να θέσει συγκεκριμένο νούμερο στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,33% στις 27.781,55 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,07% στις 3.093,91 και ο Nasdaq να κλείνει με οριακές απώλειες 0,05% στις 8.482,10.

Η μετοχή της Walt Disney βρέθηκε στην κορυφή του Dow Jones σημειώνοντας άνοδο 7,25% στα 148,63 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.