Bank of America: Τρέχουν να μην… χάσουν το ράλι των αγορών οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bank of America: Τρέχουν να μην… χάσουν το ράλι των αγορών οι επενδυτές
«Οι ταύροι έχουν επιστρέψει δριμύτεροι. Οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση έχουν εξαλειφθεί. Τώρα ο φόβος είναι να ‘μην χαθεί η ευκαιρία’ για κέρδη από το ράλι».

Έναν νέο φόβο καλούνται να αντιμετωπίσουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς επενδυτές, η πλειοψηφία των οποίων πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο βύθισης της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση.

Όπως αποκαλύπτει σε νέα της μελέτη η Bank of America Merrill Lynch, τα δεδομένα άλλαξαν και πλέον ο μεγαλύτερος φόβος των επενδυτών είναι διαφορετικός. Συγκεκριμένα, αφορά στον κίνδυνο να μην… προλάβουν να επωφεληθούν από το ράλι των αγορών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μηνιαίας μελέτης της αμερικανικής τράπεζας, τα επίπεδα ρευστότητας των επενδυτών έχουν μειωθεί αισθητά, καθώς όλοι σπεύδουν να αναλάβουν ρίσκο και να προβούν σε επενδύσεις. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των μετρητών που διακρατούν στα χέρια τους οι επενδυτές έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2013.

Όπως εξηγεί ο Michael Hartnett, κορυφαίο στέλεχος της Bank of America, η αισιοδοξία των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία έχει ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 18 μηνών.

«Οι ταύροι έχουν επιστρέψει δριμύτεροι. Οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση έχουν εξαλειφθεί. Τώρα ο φόβος είναι να ‘μην χαθεί η ευκαιρία’ για κέρδη από το ράλι. Η έκθεση στις μετοχές αυξάνεται κατακόρυφα», σχολιάζει ο Hartnett.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, «νούμερο ένα» κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία παραμένει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η μελέτη της Bank of America πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου σε ένα δείγμα 230 επενδυτών, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 574 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider